Ο πρίγκιπας Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο μοιραζόμενος ένα πολύ τρυφερό video για να αποχαιρετίσει τον πατέρα του.  Το Σάββατο στις 17 Απριλίου, θα γίνει η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου και όπως όλα δείχνουν ο Harry θα παραστεί στην τελετή παρά τις αμφισβητήσεις.

Ο Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και το Σάββατο 10 Απριλίου απέτισε φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής (9/4) σε ηλικία 99 ετών. Πιο συγκεκριμένα, ο Κάρολος μίλησε για τον πατέρα του και εξέφρασε τα συναισθήματα που θα του αφήσει αυτή η απώλεια λέγοντας “Όπως μπορείτε να φανταστείτε, στην οικογένειά μου και σε εμένα λείπει πάρα πολύ ο πατέρας μου”. Χαρακτηριστικά είπε:

Ο αγαπητός μου μπαμπάς ήταν ένα πολύ ξεχωριστό άτομο που νομίζω ότι πάνω απ ‘όλα θα είχε εκπλαγεί από την αντίδραση και τα συγκινητικά μηνύματα και λόγια που έχουν ειπωθεί για αυτόν και από αυτή την άποψη είμαστε, η οικογένειά μου, βαθιά ευγνώμονες για όλα αυτά. Θα μας στηρίξει σε αυτή τη συγκεκριμένη απώλεια και σε αυτήν την ιδιαίτερα θλιβερή στιγμή.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας και η επιστροφή του Harry

Το Σάββατο στις 17 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, στην οποία πρόκειται να παρευρεθεί και ο πρίγκιπας Harry. Την ίδια μέρα, στις 15:00 το μεσημέρι θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλο το έθνος.

Η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου θα είναι ιδιωτική λόγω πανδημίας και λόγω προσωπικής του επιθυμίας και θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίντσορ.

Το σχέδιο δράσης σχετικά με το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου έχει την ονομασία Operation Forth Bridge ενώ σε αντίθεση της βασίλισσας Ελισάβετ έχει την ονομασία Operation London Bridge. Κατά την επιθυμία του, ο πρίγκιπας Φίλιππος, θα ταφεί στους Κήπους του Frogmore, όπου είναι ενταφιασμένοι η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ. Η σορός του θα μεταφερθεί από το κάστρο στο παρεκκλήσι σε ένα όχημα τύπου SUV, το οποίο σχεδίασε ο ίδιος ο δούκας του Εδιμβούργου. Η υπόλοιπη οικογένεια, με πρώτο τον Κάρολο, Πρίγκιπα της Ουαλίας, θα ακολουθήσει πεζή. Η βασίλισσα θα πάει με δικό της μέσο στον ναό.

Το Μπάκιγχαμ, παρακάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να παρακολουθήσουν την τελετή τηλεοπτικά. Όλες οι δημόσιες πτυχές της κηδείας του συζύγου της Ελισάβετ – οι συνηθισμένες στρατιωτικές παρελάσεις, το λαϊκό προσκύνημα της σορού – ακυρώθηκαν. 

Η λίστα όσων θα παρευρεθούν στην κηδεία περιλαμβάνει μόλις 30 άτομα. Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως ο Harry σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του παππού του, όμως η έγκυος σύζυγός του έχει λάβει συμβουλή από τον γιατρό της να μην ταξιδέψει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News