Στην εκπομπή “Αυτός και ο Άλλος” βρέθηκε ο γνωστός ηθοποιός το βράδυ της Τρίτης, 2 Φεβρουαρίου, μιλώντας μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης για την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών.

Μία ακόμα συνέντευξη του ηθοποιού που μας έκανε να τον θαυμάσουμε. Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε ανοιχτά στη σεξουαλικότητά του αλλά και για την απόφαση του να αγωνιστεί για την ΛΟΑΤΚΙ στην Ελλάδα, τονίζοντας πως «Αυτό που με έκανε εσωστρεφή, είναι η σεξουαλικότητά μου. Όταν μεγαλώνεις, κλείνεσαι. Δεν το επικοινωνείς, άρα δε μιλάς. Δυσκολεύτηκα τότε όταν το κατάλαβα, γιατί τώρα είναι διαφορετικά πράγματα. Χαίρομαι που ένα γκέι αγόρι ή κορίτσι μπορεί να δει και είκοσι διαφορετικά πράγματα στο ίντερνετ ή στην τηλεόραση που θα τον βοηθήσουν να καταλάβει. Νομίζεις πως είσαι ο μόνος στον κόσμο που το έχει αυτό».

Όταν ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε το αυτονόητο και μας έκανε να πιστέψουμε ότι υπάρχει ελπίδα

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε μεταξύ άλλων στον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο για την επιλογή του να μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. «Νιώθω ότι είμαι πάντα ξεκάθαρος με τον κόσμο. Όλοι σχεδόν οι γκέι είναι ανοιχτοί με το περιβάλλον τους. Αυτό που με προβλημάτιζε δεν ήταν το αν θα χάσω κοινό ή διαφημίσεις. Δεν θέλω να πάω σε ένα κανάλι που δεν θέλουν ένα γκέι, ή σε μια διαφήμιση που δεν θέλουν ένα γκέι και δεν θέλω επίσης να έρχονται στο θέατρο μου και να με βλέπουν άνθρωποι που δεν θέλουν ένα γκέι. Να κάτσουν σπίτι τους ή να δουν ένα άλλο θέατρο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε πως πιστεύει ότι το θέμα της υιοθεσίας παιδιού από ομοφυλόφιλους πρέπει να προχωρήσει, όχι για τον ίδιο, αφού δεν είναι κάτι που το σκέφτεται στην προκειμένη φάση, αλλά γιατί είναι ένα δικαίωμα που θέλει να δοθεί στα ομόφυλα ζευγάρια, όπως είπε.

Ενόψει των καταγγελιών περί βίας των τελευταίων ημερών, τόσο από τη Σοφία Μπεκατώρου, όσο και από άλλους γνωστούς συναδέλφους τους που έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά ή λεκτικά στον χώρο εργασίας, ο Γιώργος Καπουτζίδης ξεκαθάρισε το πόσο σημαντική είναι η ισότητα των φύλων, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, λέγοντας πως η κοινωνία δεν το έχει πετύχει ακόμα.

Καταρχάς θέλω να πω πως τη θαυμάζω απεριόριστα τη συγκεκριμένη γυναίκα, της έστειλα και μήνυμα αμέσως όταν έμαθα αυτήν την εξομολόγηση. Είναι από τα σημαντικότερα πρότυπα που μπορεί να έχει ένα νέο κορίτσι σήμερα. Νιώθω ότι οι γυναίκες πρέπει να ενωθούν. Η ισότητα για την οποία μιλάμε είναι μόνο στα χαρτιά, δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Ισότητα πρέπει να γίνει στο μυαλό όλων, ο άντρας και η γυναίκα έχουν ίσα δικαιώματα. Πρέπει να μάθει ο άνδρας πώς να συμπεριφέρεται στη γυναίκα. Πρέπει να μάθει η γυναίκα και να νιώσει πως είναι ίση. Δε ζούμε σε μια κοινωνία που το έχει πετύχει αυτό το πράγμα. Δουλευόμαστε κιόλας. Όταν μια γυναίκα αναρωτιέται αν έχει το δικαίωμα να μιλήσει ή διστάζει να μιλήσει…Είναι μαζικό δεν συμβαίνει σε έναν χώρο. Δεν είναι μόνο στον χώρο του αθλητισμού ή του θεάτρου. Συμβαίνει και στη δημοσιογραφία, συμβαίνει παντού. Πέρα από το άντρας-γυναίκα, είναι βέβαια και στοιχείο του χαρακτήρα

Επίσης, τόνισε πως το αν θα χρησιμοποιήσει κάποιος την εξουσία του εξαρτάται και από ίδιο και τον χαρακτήρα του. Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε πως ο ίδιος δεν έχει δεχτεί τέτοιου είδους βία.

Δεν κατηγορείς βέβαια και αυτόν που δε μιλάει. Πάντα θα υπάρχει ένα μέρος του πληθυσμού που κάτω από τη φωτογραφία μίας γυναίκας που μίλησε ή ενός γκέι θα γράψει χυδαία πράγματα. Ε και; Aν είσαι καλά με τον εαυτό σου, έχεις πετύχει και είσαι χαρούμενος με τη ζωή που κάνεις, δεν έχεις κανέναν λόγο να στεναχωρηθείς με την μπούρδα που θα γράψει ένας άνθρωπος που είναι δυστυχισμένος και αποτυχημένος σε όλους τους τομείς. Αν ήταν ερωτευμένος, έκανε καλό σεξ, αν είχε καμία δουλειά που να του άρεσε, το τελευταίο πράγμα που θα νοιαζόταν ήταν να μπει στο instagram για να γράψει πράγματα. Βέβαια άλλο το τι λέω εγώ, άλλο το τι λέει ένα παιδί που το ζει στην αυλή του σχολείο. Όταν μεγαλώσεις και είσαι χαρούμενος δεν έχεις λόγο να το κοιτάς αυτό. Το κοιτάς μόνο ντοκιμαντερίστικα για να καταλάβεις πόσο πίσω είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας

Δες όσα είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης για την ισότητα των δύο φύλων και την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News