Ο Στέφανος Βούρος μου μίλησε σε μια συνέντευξη, απάντησε όλες τις ερωτήσεις μου και έφυγα από τη συνάντησή μας εμπνευσμένη και ενθουσιασμένη από την γνωριμία με αυτόν τον χαρισματικό άνθρωπο. Θα προσπαθήσω να σου δώσω όλες τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα από την συνάντηση αυτή. Δεν γνώριζα τίποτα για εκείνον, μέχρι που έπεσε μπροστά στο fyp μου στο TikTok. Σαν πρώτη εντύπωση, βλέπω ένα παλικάρι που μιλάει. Πριν σκρολάρω παρακάτω, βλέπω τα χέρια του και ότι δεν έχει δάχτυλα. Και κόλλησα, είδα ένα τεράστιο όγκο περιεχομένου του στο TikTok, τον είδα να απαντά με ευκολία σε όλες τις ερωτήσεις που του κάνουν, να παίζει κιθάρα, να ανοίγει μπουκάλια, να εξηγεί πώς κάνει πράγματα της καθημερινότητάς του ακούραστα και με μια τρολ διάθεση και με χιούμορ.

Ο χαρισματικός κύριος Στέφανος Βούρος

Σκεφτόμουν, πριν τον γνωρίσω, ότι έχω δει τόσα πολλά για τη ζωή του, που είναι σαν να τον ξέρω. Γνωρίζω πώς δένει τα κορδόνια του, πώς οδηγά, πώς σηκώνει βάρη, πώς ανοίγει το μπουκάλι του αναψυκτικού, πώς γράφει. Τα έχει δείξει όλα.

@stefvour Reply to @_.miskaras._ ναι το ξέρω ότι θέλουν πλύσιμο 😛#stefvour #tiktokgreece #fy ♬ original sound – Stefanos Vouros

Γνώριζα ότι δεν ήθελα να επικεντρωθώ στην αναπηρία γιατί για κάποιο λόγο ήμουν σίγουρη ότι δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον Στέφανο και, όντως, μου το επιβεβαίωσε. Μίλησα για δύο ώρες με έναν άνθρωπο που δεν σε κάνει λεπτό να σκεφτείς ότι κάτι του λείπει, ίσα ίσα, τον θαυμάζεις για όσα έχει και όσα είναι και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό.

Κυρίως μου αρέσουν τα success stories και αυτό είναι κάτι που έχεις καταλάβει από τις στήλες που γράφω. Δεν θα μπορούσα, λοιπόν, να μην τον ρωτήσω για το backstage ενός πετυχημένου TikTok λογαριασμού. Εκείνος μου είπε όλα τα μυστικά και όλα τα tips της επιτυχίας του. Αν σε ενδιαφέρει ο τομέας αυτός, πάρε χαρτί και μολύβι γιατί θα βρεις πολλή πληροφορία που θα σε βοηθήσει.

Καλύτερα, όμως, να αφήσω τον ίδιο να πει όλα τα μυστικά της επιτυχίας του, να μας ανοίξει λίγο την πορτούλα και να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Πώς ξεκίνησες το TikTok;

Το ξεκίνησα γιατί χώρισα. Είχα χωρίσει και ήταν και καραντίνα, οπότε έπρεπε ουσιαστικά να γεμίσω τον χρόνο μου. Χώρισα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ξεκίνησα το TikTok. Ξεκίνησα με κάποια βίντεο που έπαιζα κιθάρα, πήγαιναν καλά από views. Κάποια στιγμή γίνεται μια ερώτηση σε ένα βίντεό μου: «Τι έπαθαν τα δαχτυλάκια» και λέω εδώ είμαστε. Κάνω ένα βίντεο που εξηγώ ότι έτσι γεννήθηκα, έχω μάθει να ζω έτσι, 35 χρόνια ζω έτσι, για μένα αυτό είναι το κανονικό και πήγε viral.

Από κάτω ήρθαν άλλες ερωτήσεις οπότε είπα: «Αυτό θα κάνω, ξεκινάμε». Με χιούμορ και με αισιοδοξία και χωρίς να βγάζουμε μιζέρια, γιατί δεν είμαι και έτσι ούτως ή άλλως στη ζωή μου.

Άρα το ξεκίνησες για να γεμίσεις το χρόνο σου…

Το ξεκίνησα για να γεμίσω τον χρόνο μου, όταν είδα ότι πιάνει, είπα θα κάνω όλο και πιο συχνά video και χιουμοριστικά και εκπαιδευτικά και με διαφορετικά κόνσεπτ, για να δω πού μπορώ να το φτάσω. Αυτή τη στιγμή έχω 102Κ followers.

Από αυτό που μου λες καταλαβαίνω ότι δεν δυσκολεύτηκες πολύ να βρεις τον τρόπο της επιτυχίας;

Απλά ήμουν εγώ. Δεν έκανα κάτι διαφορετικό, απαντούσα με χιούμορ, αλλά όχι τόσο «κάφρικο» όσο είναι στην πραγματική μου ζωή. Στο TikTok είναι λίγο πιο light το χιούμορ μου. Ήμουν εγώ, μιλούσα έλεγα την αλήθεια μου και πήγε καλά.

@stefvour

Απάντησα και σ αυτό το ερώτημα… Επόμενο; 😛 #tiktokgreece #fy #stefvour #howidrive

♬ original sound – Stefanos Vouros

Έχει πιάσει κάποιο video million προβολές;

Ναι έχω 3-4 με million, αλλά ένα έχει φτάσει 13Μ, όμως, κυρίως λόγω του ήχου που είχα χρησιμοποιήσει. Γιατί μέσω του ήχου τράβηξε προβολές. Δεν είναι μόνο από Ελλάδα, είναι από Βραζιλία, Αμερική, Κίνα, αλλά οκ είναι 13Μ όπως και να το κάνεις. Με έχει δει κόσμος.

Ο αλγόριθμος θέλει καθημερινά video, όπως λένε; Πόση ώρα σου παίρνει;

Είναι περίεργος ο αλγόριθμος. Λένε ότι θέλει καθημερινό περιεχόμενο αλλά αυτό είναι δύσκολο να το κάνεις κάθε μέρα. Για τον χρόνο που μου παίρνει, ανάλογα το video. Δηλαδή, ένα που είχα κάνει με το να ανοίξω τα αναψυκτικά, που μου είχε ζητήσει ένας, μου πήρε 10 λεπτά να το γυρίσω, λίγο edit και να το ανέβασα. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος συνήθως. Σε εκείνα που θέλουν λίγη περισσότερη κουβέντα, γράφω μια σκαλέτα, ετοιμάζω τα λόγια μου και το λέω.

Τα Hate comments πώς τα αντιμετωπίζεις;

Δεν έχω! Ελάχιστα, τα περισσότερα είναι supportive και τα περισσότερα είναι Hate comments προς εκείνον που έκανε την ερώτηση. Και μου κάνει εντύπωση γιατί το TikTok και γενικά τα social, κατακλύζονται από Hate comments. Άντε να ήταν ένα -δύο σε έναμιση χρόνο που έχω το TikTok.

Δηλαδή δεν έχει γραφτεί ποτέ κάτι που να σε στεναχώρησε;

Δεν γίνεται να με στεναχωρήσεις, να μου γράψεις τι και να με στεναχωρήσεις; Δεν είναι στο mindset μου να στεναχωρηθώ για κάτι για το οποίο είμαι και δεν είναι αυτό που με χαρακτηρίζει. Είναι ένα χαρακτηριστικό μου, όπως όλα τα άλλα, μελαχρινός, σχετικά κοντός για άντρας, δεν έχω και δάχτυλα. Ένα χαρακτηριστικό από όλα τα άλλα.

Ένιωσες ποτέ ότι ντρέπεσαι να εμφανιστείς μπροστά στην κάμερα;

Όχι δεν ντρέπομαι καθόλου, μου αρέσει, αν ντρεπόμουν δεν θα το έκανα. Από παιδί μου άρεσε, μάλλον το έχω πάρει από τον πατέρα μου και τη μάνα μου. Αν ήθελα, πιστεύω ότι θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός. Τον Μάιο μίλησα σε TEDx στα Ιωάννινα, η ομιλία θα βγει τον Νοέμβριο, μέχρι τότε οι ομιλίες που είχα κάνει ήταν σε σχολεία, άντε 50 άτομα το πολύ.

Ανεβαίνω στη σκηνή του TEDx και βλέπω 600 άτομα στο κοινό και ξεκινάω να μιλάω και λέω από μέσα μου “μην με κατεβάσετε ποτέ”.

Και μόνο που το ακούω, αγχώνομαι! Εσύ δεν είχες άγχος εκείνη τη στιγμή;

Όχι καθόλου, μου άρεσε πάρα πολύ. Και στη διαφημιστική που δουλεύω η καλύτερη στιγμή είναι όταν παρουσιάζω στους πελάτες σενάρια και πρέπει να παίξω εγώ το σενάριο. Μου αρέσει πολύ αυτό.

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό που σε χαρακτηρίζει;

Η επικοινωνία είναι σίγουρα αυτό που με χαρακτηρίζει. Μπορώ και μου αρέσει να κάνω τους άλλους να νιώθουν άνετα μαζί μου.

Κάποιο ελάττωμα έχεις;

Είμαι αναβλητικός και ανοργάνωτος. Είμαι πολύ αναβλητικός. Ακόμα και στο TikTok. Λέω, πριν βρεθούμε σήμερα, προλαβαίνω να κάνω ένα βιντεάκι, τίποτα, σκρόλαρα TikTok και Instagram και δεν ανέβασα τίποτα τελικά πριν βρεθούμε, θα το κάνω μετά.

Όταν αφορά όμως άλλους, δεν είμαι καθόλου αναβλητικός, παίρνω πολύ μεγάλη χαρά στο να δίνω στους άλλους.

Ποιος είναι ο ορισμός της επιτυχίας για σένα;

Για μένα ο ορισμός της επιτυχίας είναι αρκετά ταυτόσημος με τον ορισμό της ευτυχίας. Σε overall κομμάτι. Επαγγελματικά ο ορισμός της επιτυχίας είναι να είμαι αναγνωρίσιμος για τη δουλειά μου, να ανεβαίνω όλο και περισσότερο στον τομέα μου. Να μπορώ να ζήσω με τα λεφτά που βγάζω. Στο TikTok νιώθω ότι ήδη έχω επιτυχία. Άλλωστε, η επιτυχία από κάποιους followers και πάνω, μεταφράζεται και με συνεργασίες.

@stefvour

You can’t wait until life isn’t hard anymore, before you decide to be happy #stefvour #tiktokgreece #fy

♬ Surrender – Natalie Taylor

Τι σου λένε στα προσωπικά μηνύματα που αξίζει να ειπωθεί:

Μου έστειλε ένας κύριος κάτι του τύπου: «Σε βλέπω στο TikTok και σε χαίρομαι και έχω την ανιψιά μου, 18 ετών, που έχει πρόβλημα με το ένα χέρι και δεν βγαίνει έξω, ντρέπεται γιατί τρώει bullying. Παρόλο που τη στηρίζει η οικογένεια, εκείνη έχει κλειστεί». Και σκέφτομαι, ότι μάλλον ήμουν τυχερός που είχα τη στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον και μπόρεσα και επέβαλα τον εαυτό μου και δεν δέχτηκα ποτέ bullying. Δηλαδή, είμαι κακό παράδειγμα για να μιλήσω για το θέμα bullying γιατί δεν έχω δεχθεί.

Το να με ρωτήσει κάποιος κάτι για μένα, δεν το θεωρώ bullying.

Μέχρι σήμερα, δηλαδή δεν ένιωσες ποτέ ότι σε κοροϊδεύουν;

Όχι, και να με κοροϊδέψουν να μου πουν τι; «Αχαχα δεν έχεις δάχτυλα»; Ναι το ξέρω και; Μπορώ να κάνω αυτό που κάνεις; Τα κάνω, οπότε; Δεν έχω νιώσει ποτέ bullying. Μη αποδοχή μόνο μια φορά ένιωσα και αυτό με τους γονείς κάποιας πρώην σχέσης μου, αλλά αυτό ήταν η στάση τους η άποψή τους και ήταν σεβαστή.

@stefvour

Reply to @melina_vlx21 Να τον αγαπάτε τον κόσμο ρε ❤️ #stefvour #foryoupage #foryou #fy #stopbullying🛑✋

♬ Get You The Moon – Kina

Οι άνθρωποι που βοηθούν άλλους ανθρώπους να αναπνεύσουν καλύτερα

Από όλη τη συνέντευξη στέκομαι στο «Δεν γίνεται να με στεναχωρήσεις». Αυτό είναι η βάση ενός mindset ανάπτυξης. Αυτό που έχουν όλα τα θύματα του bullying, που δηλαδή θα πάει κάποιος και θα τους πει: Είσαι χοντρός, είσαι γυαλάκιας, είσαι κοκαλιάρης, έχεις πεταχτά αυτιά, στραβά δόντια, φοράς σιδεράκια. Ο Στέφανος αποδεχόταν ό,τι μπορεί να του είπαν και τότε έπαυαν και οι φωνές και οι κουβέντες.

Αυτό σκεφτόμουν όσο ήμουν στην συνάντησή αυτή. Παιδιά που γεννήθηκαν με κάποια αναπηρία, άνθρωποι που μπορεί να άλλαξε η ζωή τους, βλέπουν τον Στέφανο και λαμβάνουν τόνους έμπνευσης και δύναμης από το παράδειγμά του. Ζουν κανονικά τη ζωή τους, όπως πρέπει να κάνουμε όλοι μας και όχι μέσα στα σπίτια αποκομμένοι από τους άλλους.

Και αν αυτό δεν είναι θρίαμβος, το γεγονός ότι κάποιος άλλος ανέπνευσε καλύτερα επειδή υπήρξες εσύ στη ζωή, τότε τι είναι;

Στέφανος Βούρος: Δεν έχω δάχτυλα αλλά μπορώ να παίζω κιθάρα!

Τον Στέφανο Βούρο, βρίσκεις στον λογαριασμό του στο Tik Tok και στο Instagram

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News