Ο Ashton Kutcher αποκάλυψε πως πάλεψε με μια σοβαρή αυτοάνοση ασθένεια που επηρέασε την ακοή, την όραση και την ικανότητά του να περπατά για περισσότερο από ένα χρόνο.

Celebrities από όλο τον κόσμο δωρίζουν χρήματα στην Ουκρανία – Μία πράξη αγάπης και ανακούφισης

Όλα όσα δήλωσε ο Ashton Kutcher για την περιπέτεια της υγείας του

Ο 44χρονος ηθοποιός, σε συνέντευξη που παραχώρησε, εξομολογήθηκε την περιπέτεια υγείας που είχε τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας μίας σπάνιας αυτοάνοσης ασθένειας.

«Πριν από δύο χρόνια, διαγνώστηκα με αυτή την περίεργη, εξαιρετικά σπάνια μορφή αγγειίτιδας», είπε ο Kutcher σε ένα αποκλειστικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο «Access Hollywood».«Έχασα την όρασή μου, την ακοή μου, την ισορροπία μου. Μου πήρε περίπου ένα χρόνο για να επανέλθουν οι αισθήσεις αυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Μέχρι να περάσει, σκεφτόμουν αν θα μπορέσω ποτέ να δω ξανά, αν θα μπορέσω ποτέ να ακούσω ξανά ή αν θα περπατούσα ξανά. Δεν τα εκτιμάς πραγματικά αυτά, μέχρι να τα χάσεις. Είμαι πολύ τυχερός που ζω».

Έτσι θα έπρεπε να είναι όλοι! Ο Ashton Kutcher έσωσε χιλιάδες παιδάκια και δεν βγήκε να το διαφημίσει

Τι είναι η αγγειίτιδα και ποια τα συμπτώματά της

Η αγγειίτιδα είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων. Η φλεγμονή αυτή στενεύει αυτά τα αιμοφόρα αγγεία και περιορίζει τη ροή του αίματος ή ακόμα και διακόπτει εντελώς τη ροή του αίματος, προκαλώντας βλάβη στα όργανα ή δημιουργώντας ανεύρυσμα.

Ανάλογα με τον τύπο και τη σοβαρότητα της πάθησης καθώς επίσης και το ποια όργανα έχουν επηρεαστεί, τα συμπτώματα της αγγειίτιδας ποικίλλουν και μπορεί να είναι ήπια, μέτρια ή και απειλητικά για τη ζωή ενός ανθρώπου. Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια όρεξης, απώλεια βάρους, κόπωση, εξάνθημα, πόνους και πυρετό.

Η ηλικία, η εθνικότητα, το ιστορικό και ο τρόπος ζωής ενός ατόμου όπως το κάπνισμα και η χρήση ναρκωτικών ουσιών μπορούν να συμβάλλουν σε εμφάνιση αυτής της ασθένειας. Η αγγειίτιδα μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε συνδυασμό με άλλες ρευματικές παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο λύκος ή το σκληρόδερμα. Η λοίμωξη από ηπατίτιδα Β ή C μπορεί επίσης να αποτελέσει έναυσμα, όπως και οι καρκίνοι του αίματος όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα.

Λεμφώματα: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και η θεραπεία;

Τα περισσότερα άτομα με αγγειίτιδα που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα μπορούν να εργαστούν κανονικά και να συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ακόμη και σε μέτρια άσκηση. Ωστόσο, τα αυτοάνοσα προβλήματα υγείας επιφέρουν συχνά κόπωση και συνήθως οι ασθενείς χρειάζονται αρκετή ξεκούραση μέσα στην ημέρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News