Σε μια κίνηση υποστήριξης της LGBTQ κοινότητας προχώρησε ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. Ο Χάρι Κέιν παρά τις απαγορεύσεις της διοργάνωσης του Κατάρ, έστειλε το δικό του μήνυμα φορώντας ένα πανάκριβο ρολόι. Ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι πάνω από όλα και αυτό φαίνεται να υποστηρίζουν με κάθε τρόπο οι συμμετέχοντες του φετινού Μουντιάλ.

Οι καθημερινές σιωπηρές διαμαρτυρίες των παικτών φαίνεται να έχουν ταράξει τα νερά με την FIFA να παίρνει νέες αποφάσεις, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η σιωπηρή διαμαρτυρία του Χάρι Κέιν στο Κατάρ

Κατάρ 2022: Όταν η γιορτή του ποδοσφαίρου μετατρέπεται σε παρωδία, οι διάσημοι αρνούνται να συμμετέχουν

Ο επιθετικός της Τότεναμ ήθελε να δείξει αλληλεγγύη στην LGBTQ+ κοινότητα, φορώντας περιβραχιόνιο που έγραφε «ONE LOVE». Ωστόσο, η αγγλική FA τον εμπόδισε να το κάνει. Με ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα από το κυβερνητικό σώμα του αγγλικού ποδοσφαίρου έγραψε:

«Η FIFA ήταν πολύ σαφής ότι θα επιβάλει αθλητικές κυρώσεις εάν οι αρχηγοί μας φορούν τα περιβραχιόνια στον αγωνιστικό χώρο. Ως εθνικές ομοσπονδίες, δεν μπορούμε να φέρουμε τους παίκτες μας σε μια θέση όπου θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αθλητικές κυρώσεις, γι’ αυτό ζητήσαμε από τους αρχηγούς να μην επιχειρήσουν να φορέσουν τα περιβραχιόνια στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA.

Ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε πρόστιμα που θα ίσχυαν κανονικά για παραβάσεις των κανονισμών. Ωστόσο, δεν μπορούμε να βάλουμε τους παίκτες μας στην κατάσταση όπου μπορεί να δεχτούν κίτρινη κάρτα ή ακόμη και να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την απόφαση της FIFA που πιστεύουμε ότι είναι άνευ προηγουμένου — γράψαμε στη FIFA τον Σεπτέμβριο ενημερώνοντάς τους για την επιθυμία μας να φορέσουμε το περιβραχιόνιο One Love για να υποστηρίξουμε ενεργά την ένταξη στο ποδόσφαιρο και δεν είχαμε καμία απάντηση».

Ο αρχηγός της Αγγλίας εθεάθη να φοράει ένα σπάνιο ρολόι Rainbow Rolex καθώς έφτασε στο γήπεδο τη Δευτέρα, ένα ρολόι αξίας περίπου 520.000 λιρών, το οποίο αναφέρεται, πιθανότητα, στην Rainbow σημαία του Pride.

Η FIFA επιτρέπει σύμβολα υπέρ της LGBTQ κοινότητας

Έπειτα από τις επίμονες διαμαρτυρίες των παικτών, η FIFA αποφάσισε να επιτρέψει στους οπαδούς να φορούν καπέλα με ουράνιο τόξο και να φέρουν σημαίες ουράνιου τόξου στο γήπεδο, αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί σε προηγούμενους αγώνες.

Η συμφωνία έγινε μεταξύ της FIFA και της FAW μόνο και έρχεται αφού η πρώτη εβδομάδα του τουρνουά αμαυρώθηκε από τον χειρισμό των συμβόλων LGBTQ+ από το κυβερνών σώμα.

Σε ανακοίνωσή της η FAW δήλωσε: «Η FAW προτρέπει τη FIFA να τηρήσει το μήνυμά της ότι όλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα συνεχίσουν να τονίζουν τυχόν περαιτέρω ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παραμένουμε με την πεποίθηση ότι το ποδόσφαιρο είναι για όλους».

4 πολύ δυνατές και συμβολικές κινήσεις διαμαρτυρίας στο Μουντιάλ του Κατάρ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News