Είναι η Ζέτα, είναι η Κατερίνα, είναι η Ευδοκία, είναι ο Φάνης, είναι πολλοί… και είναι κι ο Αλέξανδρος, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σε νεαρότερη ηλικία και η ιστορία του συγκλονίζει. Όλα όσα είπε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για τη σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί.

Όλο και περισσότερες καταγγελίες περί κακοποίησης και βίας – ακόμα και λεκτικής ή ψυχολογικής – βγαίνουν στη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό από Έλληνες διασήμους. Η Ζέτα Δούκα, η Κατερίνα Γερονικολού, η Ευδοκία Ρουμελιώτη και πολλές ακόμα ηθοποιοί έχουν καταγγείλει τον Γιώργο Κιμούλη για λεκτική και ψυχολογική βία, ενώ όλο και περισσότερα συμβάντα γίνονται γνωστά. Ωστόσο, η βία και η παρενόχληση οποιασδήποτε μορφής δεν έχουν φύλο και δεν συμβαίνουν μόνο σε γυναίκες.

Μάλιστα, ένας γνωστός ηθοποιός που έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά στο παρελθόν είναι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, από έναν τότε δάσκαλό του, πολύ γνωστό στο χώρο. Ο ίδιος αποκάλυψε το περιστατικό το βράδυ της Τετάρτης στις ειδήσεις της ΕΡΤ, μοιραζόμενος την πολύ δυσάρεστη εμπειρία που είχε ως μαθητευόμενος ακόμα ηθοποιός.

Η ανάρτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου απαντάει με θάρρος στο «γιατί τώρα»

Ο γνωστός πλέον ηθοποιός ξεκίνησε λέγοντας ότι νεότερος είχε βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις σε πρόβα ή γύρισμα, που τότε δεν μπορούσε να διαχειριστεί και να αντιδράσει. «Πολύ πιο νέος και πολύ πιο άπειρος και ίσως ούτε και με την εμπειρία που έχω μετά από 25 χρόνια ούτε και με την όποια σοφία μου έχει δώσει η δουλειά για να μπορέσω να διαχειριστώ καταστάσεις τέτοιες, ναι, βρέθηκα σε δύσκολες καταστάσεις σε πρόβα ή σε γύρισμα και ουσιαστικά δεν μπορούσα να αντιδράσω γιατί αυτό που περιγράφει η Ζέτα ή αυτό που περιγράφει η Σοφία και η κάθε Σοφία είναι κυρίως αυτό: ότι τα χάνεις απέναντι στον άνθρωπο που εκείνη την ώρα έχει κατά κάποιο τρόπο την εξουσία στα χέρια του. Κι εκεί όντας ανήμπορος ουσιαστικά γιατί θεωρητικά είσαι κατώτερος του, αυτός είναι σκηνοθέτης, παραγωγός, ηθοποιός, ανήκει σε έναν θίασο, εκείνος είναι πρωταγωνιστής και όλοι οι υπόλοιποι ρόλοι που μπορεί να υπάρχουνε σε έναν επαγγελματικό χώρο, εκείνη την ώρα εσύ νιώθεις από την αρχή εκ προοιμίου ηττημένος και δεν μπορείς να αντιδράσεις».

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης εξήγησε πιο αναλυτικά τι συνέβη στη δική του περίπτωση με τον τότε δάσκαλό του, που τον πίεσε για μια παραπάνω σωματική επαφή.

Ήμουν στο δεύτερο έτος της δραματικής σχολής και παράλληλα έκανα και κάποια άλλα μαθήματα, δηλαδή σεμινάρια κλπ, με έναν πολύ γνωστό εκείνη την εποχή σκηνοθέτη στο θέατρο που ήταν μαθήματα υποκριτικής και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αναπτύχθηκε η όποια σχέση δασκάλου – μαθητή, οπότε αρχίζει και υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης και κάποια στιγμή χάθηκε ο έλεγχος στο μάθημα και αισθάνθηκα την πίεση στο να αποδεχθώ κατά κάποιο τρόπο μια παραπάνω επαφή σωματική και να έρθω σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, σε σημείο να είμαι πολύ κοντά στο να αφήσω και τη δραματική σχολή στην οποία τότε βρισκόμουν.

Ο ηθοποιός διευκρίνισε πως δεν επρόκειτο για βία, αλλά ο δάσκαλός του τον πλησίασε αρκετά και υπερέβη τα εσκαμμένα και δεν ήταν κάτι άλλο από σεξουαλική παρενόχληση.

Δες όλα όσα είπε Αλέξανδρος Μπουρδούμης για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στο παρελθόν:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News