Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ένας άνθρωπος που κάθε φορά μέσα απ’ τα λόγια του προσπαθεί να ωθήσει τον κόσμο προς έναν πιο θετικό τρόπο ζωής, με γνώμονα την αγάπη.

Έτσι και τώρα, μιλώντας για τον ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού, τόσο απλό και τόσο ειλικρινές.

«Πατρίδα μας είναι το κοινωνικό μας μέρος, δεν είναι απλά το χώμα μας», είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης και δεν θα μπορούσε αυτή η φράση να μας βρίσκει περισσότερο σύμφωνους.

Μιλώντας στο Pop Up για τον ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες, ο ηθοποιός μίλησε για την πρόκληση που έχει, αλλά και τα μηνύματα που θα ήθελε να περάσει.

Η πρόκληση είναι διπλή. Πρέπει να είσαι ακριβής με το ακριβές που έχει αυτή η δουλειά. Πρέπει να είμαι πολύ συνεπής με τους ανθρώπους που θα δουλέψω μαζί τους. Δεύτερον, λες ωραίος ο ρόλος. Θα κάνω κάποιον που θα δείξω κάτι, θα βάλουμε τον κόσμο να αναρωτηθεί σε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους -που πριν από μερικά χρόνια τους ανθρώπους αυτούς τους είχαμε στη Βουλή μας

Παράλληλα, εξήγησε την ανάγκη να θυμηθούμε ποια είναι η πατρίδα μας και αναφερόμενος στους μετανάστες, τους τσιγγάνους και τους ομοφυλόφιλους είπε ότι κι εκείνος είναι διαφορετικός απ’ όλους. Όμως, όλοι αυτοί τον αποδέχονται. Έτσι θα έπρεπε να κάνουμε όλοι με όλους τους ανθρώπους.

Το να θυμηθούμε ότι πατρίδα μας μπορεί να μην είναι όλη η γη αλλά θα έπρεπε. Πατρίδα μας είναι το κοινωνικό μας μέρος, δεν είναι απλά το χώμα μας. Και το κοινωνικό μας μέρος έχει όλους τους ανθρώπους που είναι παρόντες και αυτοί οι άνθρωποι είναι και μετανάστες, είναι και τσιγγάνοι, είναι και ομοφυλόφιλοι, είναι και διαφορετικοί… Κι εγώ είμαι διαφορετικός από όλους αυτούς. Αυτοί πώς με αποδέχονται;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News