Η νέα διαφήμιση με τίτλο “The Gift” για την εκστρατεία ενημέρωσης του NHS έχει προκαλέσει αντικρουόμενα συναισθήματα στη Βρετανία. Ο Άγιος Βασίλης έπαθε κορονοϊό και οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Παρά το γεγονός ότι η διαφήμιση αποσκοπούσε να αφήσει ένα θετικό μήνυμα, μάλλον υπόκειται στην περίπτωση όπου ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

Ο Άγιος Βασίλης έπαθε κορονοϊό

Το video της διαφήμισης με τίτλο “The Gift” δείχνει έναν ηλικιωμένο κύριο, ο οποίος έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο με κορονοϊό και οι γιατροί παλεύουν να τον κρατήσουν στη ζωή. Η χριστουγεννιάτικη κάρτα από τον Ρούντολφ και τα δεκάδες γράμματα που διαβάζει κατά την διάρκεια της νοσηλείας του προδίδουν την ταυτότητα του και αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για τον Άγιο Βασίλη. Η νοσοκόμα που τον φρόντιζε μαθαίνει την αλήθεια αφού ο ίδιος γίνεται καλά και της αφήνει ένα δώρο στο οποίο η κάρτα γράφει “Σε ευχαριστώ για ό,τι έκανες για όλους μας, Άγιος Βασίλης”.

Η καμπάνια κλείνει με το μήνυμα “δώστε πίσω κάτι σε αυτούς που έχουν δώσει τα πάντα” και διχάζει αν όχι όλη τη Βρετανία, ολόκληρο τον κόσμο αφού το video κάνει το γύρο του διαδικτύου.

To video δεν είναι πλέον διαθέσιμο στην επίσημη σελίδα του NHS, λογικό επόμενο είναι να το κατέβασαν λόγω του βόμβου που ακολούθησε.

Ο Ιρλανδός Άγιος Βασίλης ωστόσο βρίσκεται στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου»

Τρείς Ιρλανδοί και μία Αγγλίδα, οι οποίοι είναι διερμηνείς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βρέθηκαν στην Κατερίνη ως εθελοντές θέλοντας να μεταφέρουν το μήνυμα ότι ο εθελοντισμός είναι μια έκφραση ανθρωπισμού που δε γνωρίζει σύνορα. Οι εθελοντές που βρέθηκαν στο χωριό δήλωσαν χαρακτηριστικά για την εμπειρία τους:

Ο καπνικός σταθμός και το Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου στην Κατερίνη είναι για μένα η μαγεία που κρύβει η λέξη Χριστούγεννα. Η χώρα σας περνάει τόσο δύσκολες μέρες και παρόλα αυτά εσείς με τη δύναμη της ψυχής σας, κρατώντας σφιχτά ο ένας το χέρι του διπλανού του, καταφέρνετε να διδάξετε σε όλους μας τόσα πολλά. Φεύγω πλούσιος από την Κατερίνη. Για μένα η εμπειρία αυτή είναι δίδαγμα ζωής. Συνεχίστε τον αγώνα σας και να είστε σίγουροι πως θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News