Θύελλα από αρνητικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία το ντοκιμαντέρ του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle για τη ζωή τους στο παλάτι. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ λοιπόν, αντέδρασαν στις επιθέσεις που δέχτηκαν μετά την προβολή προσωπικών βίντεο και φωτογραφιών στο ντοκιμαντέρ τους στο Netflix .

Συγκεκριμένα, μια εκπρόσωπος του Harry και της Meghan δήλωσε ότι ο ισχυρισμός πως το απόρρητο ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο το ζευγάρι αποχώρησε από τα βασιλικά καθήκοντα και εγκατέλειψε το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ψευδής.

Ντοκιμαντέρ Harry και Meghan: Η πρώτη αντίδραση μετά τα αρνητικά σχόλια 

«Ο Δούκας και η Δούκισσα δεν ανέφεραν ποτέ το απόρρητο ως λόγο για να υποχωρήσουν», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ζευγαριού σε δήλωσή της.

Αυτή η διαστρεβλωμένη αφήγηση είχε σκοπό να παγιδεύσει το ζευγάρι στη σιωπή. Στην πραγματικότητα, η δήλωσή τους που ανακοινώνει την απόφασή τους να υποχωρήσουν δεν αναφέρει τίποτα για την ιδιωτικότητα και επαναλαμβάνει την επιθυμία τους να συνεχίσουν τους ρόλους και τα δημόσια καθήκοντά τους. Οποιαδήποτε πρόταση κατά τα άλλα μιλά για ένα βασικό σημείο αυτής της σειράς.

Επιλέγουν να μοιραστούν την ιστορία τους, με τους όρους τους, και όμως τα ταμπλόιντ μέσα ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει μια εντελώς αναληθή αφήγηση που διαπερνά την κάλυψη του Τύπου και την κοινή γνώμη. Τα γεγονότα είναι ακριβώς μπροστά τους».

Το ζευγάρι έχει προχωρήσει σε ενέργειες προστασίας της ιδιωτικής ζωής κατά ορισμένων μέσων ενημέρωσης. Λεπτομέρειες από το δράμα μέσα στη βασιλική οικογένεια γύρω από την αναχώρηση του ζευγαριού από το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να προβληθούν στο ντοκιμαντέρ μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Το τρέιλερ μάλιστα για τα τρία τελευταία επεισόδια, που θα κυκλοφορήσουν την ερχόμενη Πέμπτη, υπονοεί μια επίθεση στην οικογένεια – με το παρατσούκλι The Firm από την αείμνηστη Diana, Πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, η Meghan λέει στην κάμερα: «Είναι όταν μια οικογένεια και μια οικογενειακή επιχείρηση βρίσκονται σε άμεση σύγκρουση».

Ενώ ο Harry κατηγόρησε την οικογένειά του για ασυνείδητη φυλετική προκατάληψη και αποτυχία να προστατεύσει τη Meghan από ρατσιστικά ρεπορτάζ, το ζευγάρι μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί στις πρώτες μέρες της σχέσης του και έστρεψε την οργή του στα μέσα ενημέρωσης.

William & Harry: Πότε ξεκίνησαν να χαλάνε οι σχέσεις τους; Το επίσημο timeline και η διαφωνία τους για την Meghan Markle που δε θα λυθεί ποτέ

Το περιεχόμενο των επόμενων επεισοδίων

Χρονολογικά, τα επόμενα τρία επεισόδια, που θα μεταδοθούν από την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να καλύψουν τη δραματική τους έξοδο και την επίδρασή τους, με τα Ανάκτορα του Buckinhgam να προετοιμάζονται για πολύ πιο καταστροφικές αποκαλύψεις. «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι δηλητήριο», ανέφερε στους Times μια βασιλική πηγή.

Το πρώτο επεισόδιο παρακολούθησαν 2,4 εκατομμύρια τηλεθεατές στους τηλεοπτικούς δέκτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μεγάλο μέρος της κάλυψης του ντοκιμαντέρ από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ήταν ιδιαίτερα επικριτικό, με ορισμένες δεξιές εφημερίδες να ζητούν την αφαίρεση των τίτλων του ζευγαριού.

Οι δημοσιογράφοι του BBC είναι μεταξύ εκείνων που αμφισβήτησαν ορισμένους από τους ισχυρισμούς του ζευγαριού. Ο Nicholas Witchell, ο βασιλικός ανταποκριτής του BBC, περιέγραψε ως «παράλογο» τον ισχυρισμό της Meghan: «Ό,τι κι αν έκανα, θα έβρισκαν τρόπο να με καταστρέψουν».

Ο Witchell είπε χαρακτηριστικά στο BBC One’s News της Πέμπτης 8/12: «Το πρώτο σημείο, ποιοι είναι οι “αυτοί” στους οποίους αναφέρεται; Νομίζω ότι είναι το παλάτι, αλλά κυρίως ο Τύπος. Αλλά η ιδέα ότι κάποιος ήταν έτοιμος να την καταστρέψει, ειλικρινά, νομίζω ότι είναι παράλογη και απλά δεν αντέχει στον κατάλληλο και εύλογο έλεγχο».

Ντοκιμαντέρ Harry και Meghan: Η Δούκισσα αποκαλύπτει επιτέλους τον λόγο που το παλάτι δεν της επέτρεψε να καλέσει την ανιψιά της στον γάμο της

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News