Όταν μιλάμε για πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού, το μυαλό μας πάει αμέσως σε κόκκινα. Φέτος ξέχνα τα παρδαλά τραπεζομάντηλα της μαμάς και τα κόκκινα. Η must τάση των τελευταίων ετών στη διακόσμηση έρχεται από την Σκανδιναβία και έχει το όνομα «Nordic». Η τάση αυτή απαντά σε όλη αυτή τη διάθεση που έχουμε οι περισσότεροι τελευταία για μινιμαλισμό και διάθεση για αφαίρεση. Βρήκα έμπνευση από λογαριασμούς του Instagram και τη μοιράζομαι σήμερα μαζί σου!

Πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού

Λινά και βαμβακερά τραπεζομάντηλα και πετσέτες σε γήινους ή λευκούς τόνους, πολλές φορές ακόμα και χωρίς πάτημα στο σίδερο, το ξέρω ότι αυτός είναι από μόνος του ένας λόγος για να χαρούμε! Στην διακοσμητική τάση αυτή ξεχνάς την υπερβολή και εντάσεις οπωσδήποτε ίσιες γραμμές χωρίς περιττές καμπύλες. Η πράξη που κυριαρχεί είναι η αφαίρεση και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι καλύτεροι διακοσμητές εσωτερικών χώρων στον κόσμο λατρεύουν να χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα – Αυτός είναι ο λόγος!

Λευκά πιάτa ή σε τόνους του μπεζ και του αικρού. Ράφια και μπαμπού κυριαρχούν. Ξεχνάμε τα παστέλ, ξεχνάμε το κόκκινο και τα έντονα χρώματα. Στη τάση αυτή μπορεί να βρεις γήινες αποχρώσεις και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και γκρι και μαύρο ή διχρωμίες όπως μαύρο και άσπρο.

Ακόμα και τα αυγά είναι βαμμένα με φυσικό τρόπο οπότε υποστηρίζουν το φυσικό τρόπο βαψίματος των αυγών αν δεν θες να διαλέξεις την κλασική κόκκινη βαφή. Γενικά κυριαρχεί η φύση, ο φυσικός τρόπος ζωής χωρίς υπερβολές.

Ως διακοσμητικό στοιχείο υπάρχει περίπτωση να βρεις κάποιο λευκό πορσελάνινο κουνελάκι, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα βρεις χρωματιστά κουνελάκια και κοκοράκια στην τάση. Επίσης παίζει πολύ το να δεις σε βάζο ξερά κλαδιά στα οποία κρέμονται αυγουλάκια διακοσμητικά πάλι σε ουδέτερους τόνους.

Ναι, σε αυτήν την περίπτωση το καρό μπλε άσπρο τραπεζομάντηλο θα μπορούσε να μην είναι στην ίδια τάση, ωστόσο, όταν όλα τα άλλα είναι ουδέτερα, τότε μπορούμε, να δώσουμε μια νότα χρώματος για την ημέρα, ειδικά όταν είναι η μοναδική χρωματική λεπτομέρεια.

Φέρε το Πάσχα στο σπίτι σου με αυτές τις ιδέες διακόσμησης που θα ανανεώσουν το χώρο και τη διάθεσή σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News