Υπάρχουν μερικά μυστικά καθαριότητας που καμία νοικοκυρά δεν θα σου πει αλλά πραγματικά θα σου λύσουν τα χέρια! Θα κάνουν τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη!

Ξέρουμε ότι το να κάνεις γενική στο σπίτι δεν είναι και η αγαπημένη σου δουλειά. Θέλει χρόνο και κόπο. Όχι, πάντα όμως! Με αυτά τα μικρά και “σωτήρια” μυστικά καθαριότητας πραγματικά θα σου λύσουν τα χέρια.

Πριν, λοιπόν, σου χαλάσει η διάθεση και σε πιάσει πονοκέφαλος που πρέπει να καθαρίσεις όλο το σπίτι επειδή έχεις καλεσμένους, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις…

Ποια είναι, λοιπόν, αυτά τα μυστικά καθαριότητας που καμία νοικοκυρά δεν θα σου πει;

Καθάρισε τα παραθυρόφυλλα με κάλτσες

Ναι εκεί που δεν χωράει το χέρι σου και μπορεί πραγματικά να είναι εκνευριστικό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια παλιά κάλτσα και όχι πανί. Και αυτό γιατί με το πανί καθαρισμού μπορεί να κολλήσει κάτι και δεν κάνει τη δουλειά που κάνει μια κάλτσα!

Κέτσαπ για να λάμψουν τα βαζάκια

Κι όμως! Για να καθαρίσεις και να “γυαλίσεις” ένα βάζο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγη κέτσαπ στην επιφάνεια και χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι να την απλώσεις παντού. Και μετά μπορείς να το πλύνεις κανονικά!

Μικρά μυστικά καθαριότητας για να λάμπει το σπίτι σου χωρίς πολύ κόπο!

Μαγειρική σόδα και ξύδι για τα παράθυρα

Η βρωμιά και η σκόνη απ’ τις γωνίες στα παράθυρα καθαρίζονται αποτελεσματικά μόνο με μαγειρική σόδα και ξύδι. Τα αφήνεις για 5 με 10 λεπτά στο σημείο και μετά με μια οδοντόβουρτσα καθαρίζεις!

Οδοντόκρεμα για τις βρύσες

Η οδοντόκρεμα κάνει θαύματα! Μπορείς να βάλεις λίγη πάνω στις βρύσες, τόσο στην κουζίνα όσο και στην τουαλέτα και να τις τρίψεις με ένα σφουγγάρι. Θα εκπλαγείς!

Αφρός ξυρίσματος για τους λεκέδες στο ατσάλι

Αν το ψυγείο σου είναι από τέτοιο υλικό μπορείς πολύ εύκολα να καθαρίσεις όλους τους λεκέδες με αφρό ξυρίσματος και ένα σφουγγάρι. Μπορείς παράλληλα, να διώξεις και τα σημάδια απ’ τα χαλιά!  Μαγικό!

Μια που θα τα δοκιμάσεις και μια που θα κολλήσεις!

“Πώς να καθαρίσω…”: Απαντάμε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για καθάρισμα στο google

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News