Είτε έχεις νοικιάσει ή αγοράσει ένα σπίτι όπου κάπνιζαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, είτε αγόρασες ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που μυρίζει τσιγαρίλα, ξέρουμε πώς θα σωθείς! Η μυρωδιά του καπνού του τσιγάρου δεν είναι ποτέ ευχάριστη και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να φύγει από μόνη της. Ακόμα και όλα τα αποσμητικά του κόσμου να έχεις χρησιμοποιήσει, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τον χώρο σου να μυρίζει φρεσκάδα ξανά. Μπορείς, όμως, να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές και να σωθείς μια για πάντα!

«Πώς να εξαφανίσω την μυρωδιά από τσιγάρο;» Έχουμε την απάντηση!

1. Μήλα

Τα μήλα είναι πολύ καλά στην απορρόφηση μυρωδιών, γεγονός που τα καθιστά τέλεια για αυτόν τον σκοπό. Πάρε ένα μήλο και κόψε το στη μέση. Τοποθέτησε τα δύο μισά στο χώρο που μυρίζει καπνός και άφησέ τα εκεί για ένα βράδυ. Αν όλα πάνε καλά, το μήλο θα απορροφήσει τη μυρωδιά του καπνού.

Συμβουλές για να εξουδετερώσεις την μυρωδιά του τσιγάρου από τα ρούχα σου

2. Ξύδι

Η μυρωδιά του ξυδιού θα εξουδετερώσει τη μυρωδιά του καπνού! Άνοιξε ένα παράθυρο και βεβαιώσου ότι τα κατοικίδια έχουν απομακρυνθεί από τον συγκεκριμένο χώρο, επειδή η μυρωδιά του ξυδιού είναι αρκετά έντονη. Τοποθέτησε μια κατσαρόλα γεμάτη με ξύδι στη φωτιά και άφησέ τη να πάρει μια βράση. Άφησε τη μυρωδιά του ξυδιού να περάσει σε όλο το σπίτι για να εξαλείψετε τη μυρωδιά του καπνού. Μπορείς, επίσης, να αναμίξεις ένα φλιτζάνι ξύδι με δύο λίτρα ζεστό νερό και να το χρησιμοποιήσεις για να σκουπίσεις τα έπιπλα, το δάπεδο και να καθαρίσεις τους τοίχους. 

Πώς να διατηρήσεις τον αέρα του σπιτιού σου καθαρό; Τα μικρά tips που χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις

πώς να εξαφανίσω την μυρωδιά από τσιγάρο

3. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι η ιδανική λύση για χαλιά και υφασμάτινα καθίσματα, όπως αυτά στο αυτοκίνητό σου. Ρίξε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας πάνω από την επιφάνεια που μυρίζει και άφησέ την να παραμείνει εκεί για 12 έως 24 ώρες. Αφού τελειώσει η περίοδος αναμονής, σκούπισε με ηλεκτρική σκούπα τη μαγειρική σόδα από το εν λόγω ύφασμα. Υπάρχει ακόμα η μυρωδιά; Επανάλαβε τη διαδικασία. Η μαγειρική σόδα απορροφά τις μυρωδιές και την υγρασία, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο η μυρωδιά του καπνού όσο και άλλες δυσάρεστες μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

Το σπίτι σου δεν θα ξαναμυρίσει ποτέ τσιγαρίλα… αν μας ακούσεις!

4. Καφές

Εάν πίνεις καφέ τακτικά, μπορείς να σωθείς από την τσιγαρίλα! Στέγνωσε τα υπολείμματά του αφού φτιάξεις τον καφέ σου και μοίρασέ τα σε μικρά μπολ. Τοποθέτησε αυτά τα μπολ γύρω από το σπίτι ή το αυτοκίνητό σου. Αντικατάστησέ τα κάθε 24 ώρες και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί. Το κατακάθι του καφέ θα απορροφήσει τη μυρωδιά και θα κάνει το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News