Η Angelina Jolie χρησιμοποιεί το Instagram για έναν καλό σκοπό και έχει στόχο να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους ακόλουθούς της σχετικά με τις δύσκολες στιγμές που ζουν οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν.

Το Σάββατο, η 46χρονη ηθοποιός και ανθρωπιστής μοιράστηκε μια επιστολή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, που έλαβε από μια νεαρή Αφγανή γυναίκα, σημεία της οποίας ήταν ασαφή για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της και κινδυνεύσει η ζωή της.

Η Angelina Jolie έκανε Instagram με αφορμή έναν καλό σκοπό. Μάθε ποιος είναι και ακολούθησε τον δρόμο της

Angelina Jolie ανάρτηση στο Instagram: Για άλλη μία φορά στέκεται δίπλα στις γυναίκες του Αφγανιστάν

«Μια νεαρή γυναίκα στο Αφγανιστάν μου έστειλε αυτό το γράμμα», ξεκίνησε η Jolie να γράφει στη λεζάντα της ανάρτησής της. «Προστατεύω την ταυτότητά της, αλλά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο σχολείο από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία».

Σημειώνοντας ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν «συλλαμβάνονται απλώς επειδή συμμετείχαν σε ειρηνικές διαδηλώσεις», η σταρ του Maleficent είπε ότι η νεαρή κοπέλα έγραψε στο γράμμα της: «Μπορεί ποτέ να μην μπορέσω να βγω ξανά έξω ή ακόμη και να μιλήσω καθώς είμαι κορίτσι».

Στη συνέχεια, η Angelina Jolie μοιράστηκε ένα άλλο απόσπασμα από το γράμμα της νεαρής γυναίκας. «Νιώθω ότι οι γυναίκες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλήσουν ή να προβάλουν τον λόγο τους. Τα δικαιώματα της γυναίκας αφαιρούνται και δεν τους επιτρέπεται να κάνουν τίποτα στη χώρα».

Στη συνέχεια, η γυναίκα που έγραψε το γράμμα στην Angelina Jolie ανέφερε ένα παράδειγμα για να κατανοήσει ο υπόλοιπος κόσμος την τραγικότητα της κατάστασης. «Λίγες εβδομάδες πριν, όταν οι Ταλιμπάν συνέλαβαν δύο από τις γυναίκες που ύψωσαν τη φωνή τους για να ζητήσουν τα δικαιώματα τους και την ελευθερία τους».

Από τον φεμινισμό του 19ου αιώνα στους Ταλιμπάν του 2021: Πού είναι άραγε η ισότητα των φύλων;

Γράφοντας ότι το περιστατικό την άφησε σοκαρισμένη και απογοητευμένη, η γυναίκα είπε: «Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι αυτό ήταν το τέλος μου».

Η αγαπημένη μας ηθοποιός έκλεισε τη δημοσίευσή της με μια έκκληση. «Παρακαλώ παρακολουθήστε τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν, όπου νεαρές γυναίκες παίρνονται από τα σπίτια τους τη νύχτα υπό την απειλή όπλων και εξαφανίζονται, ενώ παράλληλα νέοι και σκληρότεροι περιορισμοί επιβάλλονται στην ελευθερία των γυναικών και των κοριτσιών μέρα με τη μέρα», έγραψε.

«Παρακαλώ βοηθήστε να μην ξεχαστούν», ολοκλήρωσε η Jolie την ανάρτησή της, η οποία αναφέρει, επίσης, ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών που «αγνοούνται» στο Αφγανιστάν, όπως η Alia Azizi, η Parwana Ibrahimkhel, η Mursal Ayar και η Zahra Mohammadi, καθώς και η Tamana Zaryab Paryani.

Τον Αύγουστο, η Angelina Jolie δημιούργησε τον λογαριασμό της στο Instagram, όπου μοιράστηκε ένα γράμμα από μια άλλη νεαρή γυναίκα που εξέφρασε τους φόβους της για το μέλλον μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν .

«Αυτό είναι ένα γράμμα που μου έστειλε μια έφηβη στο Αφγανιστάν», έγραψε τότε η Jolie. «Αυτή τη στιγμή, ο λαός του Αφγανιστάν χάνει την ικανότητά του να επικοινωνεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εκφράζεται ελεύθερα. Έτσι, έγινα μέλος του Instagram για να μοιραστώ τις ιστορίες τους και τις φωνές εκείνων που αγωνίζονται για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Angelina Jolie, η οποία είναι πρώην πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ και που έχει εργαστεί με πρόσφυγες τα προηγούμενα χρόνια – έγραψε: «Είναι πολύ άσχημο να παρακολουθείς τους Αφγανούς να εκτοπίζονται για άλλη μια φορά από τον φόβο και την αβεβαιότητα που έχει κυριεύσει τη χώρα τους».

«Υπάρχουν πολλά που δεν μπορώ να πω». Γιατί η Angelina Jolie φοβόταν τον Brad Pitt;

«Το να παρακολουθείς για δεκαετίες πώς οι Αφγανοί πρόσφυγες – μερικοί από τους πιο ικανούς ανθρώπους στον κόσμο – αντιμετωπίζονται σαν βάρος είναι επίσης αηδιαστικό. Γνωρίζοντας ότι αν είχαν τα εργαλεία και τον σεβασμό, πόσα θα έκαναν για τον εαυτό τους. Και συναντώντας τόσες πολλές γυναίκες και κορίτσια που όχι μόνο ήθελαν μόρφωση, αλλά πάλεψαν για αυτήν».

Η Τζολί σημείωσε στη συνέχεια ότι θα παραμείνει ενεργή στον αγώνα της για να βοηθήσει τις Αφγανές γυναίκες: «Όπως και άλλες που είναι αφοσιωμένες, δεν θα απομακρυνθώ από δίπλα σας. Θα συνεχίσω να ψάχνω τρόπους για να βοηθήσω. Και ελπίζω ότι κι εσείς θα συμμετάσχετε μαζί μου».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News