Η επόμενη αποχώρηση απ’ το MasterChef καθορίζεται από 3 μόλις μπουκιές… Το Mystery Box με φοιτητικό άρωμα και το Τεστ Δημιουργικότητας των 3… κουταλιών, απ’ το οποίο προκύπτουν οι υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Οι 12 καλύτεροι του 5ου κύκλου του διαγωνισμού μαγειρικής είναι γεγονός, αφού η συγκεκριμένη 12άδα είναι και η τελική μετά τις επιστροφές των παικτών.

Στο Mystery Box, οι 12 παίκτες βρήκαν 12 μίνι ψυγεία που θυμίζουν αυτά που έχουν συνήθως οι φοιτητές στα σπίτια τους.

Το Mystery Box, λοιπόν, είχε… φοιτητικό άρωμα, αφού οι επίδοξοι σεφ κλήθηκαν μέσα σε 45 λεπτά να ετοιμάσουν ένα νόστιμο πιάτο με υλικά που συνήθως έχει ένας φοιτητής στο ψυγείο του.

Τα τρία καλύτερα πιάτα που πήγαν στους κριτές ήταν της Λίας, του Τζιοβάνι και της Ανούς. Την καλύτερη προσπάθεια, σύμφωνα με όσα δοκίμασαν οι τρεις σεφ, την είχε η Λία, η οποία κέρδισε τη δοκιμασία κι είχε τα πλεονεκτήματα στο Τεστ Δημιουργικότητας που ακολούθησε.

«Tελικά το έζησα κι αυτό! Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα!», είπε στην κάμερα η Λία, κατενθουσιασμένη.

Αμέσως μετά, έμεινε μόνη με τους τρεις κριτές για να μάθει τις λεπτομέρειες της επόμενης δοκιμασίας. Στόχος του Τεστ Δημιουργικότητας ήταν οι παίκτες να φτιάξουν τρεις… μπουκιές! Να δημιουργήσουν ένα ορεκτικό, ένα κυρίως κι ένα γλυκό, αλλά σε ποσότητες που να χωράνε σε ένα μικρό κουταλάκι. Μέσα σε αυτή την μπουκιά έπρεπε να συμπεριλάβουν όλες τις γεύσεις του κάθε πιάτου!

Η Λία, ως νικήτρια του Mystery Box, είχε το δικαίωμα να μην μαγειρέψει και να μην διεκδικήσει την κάρτα ασυλίας προκειμένου να είναι ασφαλής, κάτι που τελικά επέλεξε να κάνει.

Το δεύτερο πλεονέκτημά της ήταν ότι μοίρασε τον χρόνο που θα είχαν οι παίκτες για να μαγειρέψουν.

5 παίκτες είχαν στη διάθεσή τους 90 λεπτά να μαγειρέψουν, ενώ σε 6 παίκτες έδωσε 60 λεπτά, κάτι ποιυ φάνηκε να ενόχλησε κάποιους.

60 λεπτά είχαν οι:

 • Ιωάννης
 • Διονύσης
 • Τζιοβάνι
 • Μαρίνα
 • Νίκος
 • Αλέξανδρος

3 μόλις μπουκιές καθορίζουν την επόμενη αποχώρηση απ’ το MasterChef

Αφού ολοκληρώθηκε η μαγειρική διαδικασία, ο Αλέξανδρος και η Μαρία ανακοίνωσαν ότι δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους, ενώ τα σχόλια που άκουσαν για τα πιάτα τους μας προϊδεάζουν ότι πιθανώς να είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για αποχώρηση.

Όλα δείχνουν πάντως ότι ο Διονύσης θα είναι ο νικητής της δοκιμασίας και θα κερδίσει την κάρτα ασυλίας, μαζί με τα πλεονεκτήματα στην επόμενη ομαδική, αφού οι σεφ μόλις δοκίμασαν και τις 3 μπουκιές του (που τις έφτιαξε μέσα σε 60 λεπτά), σχολίασαν: «Εξαιρετικό, εξαιρετικό, εξαιρετικό!».

Δες το trailer με όσα θα γίνουν στο επεισόδιο της Τρίτης:

Η τελική πεντάδα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iPop.gr, αυτή τη στιγμή υπάρχει στο MasterChef η τελική πεντάδαη οποία αποτελείται απ’ τους εξής:

 • Μαρίνα
 • Μαργαρίτα
 • Μαρία
 • Διονύσης
 • Αλέξανδρος

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News