Το Facebook ανακοίνωσε το επόμενο βήμα στις ενημερώσεις του και αφορά την προσθήκη κρυπτογραφημένων κλήσεων φωνής και βίντεο στο Messenger, καθώς και την έναρξη νέων πειραμάτων για την επέκταση των επιλογών κρυπτογράφησής του στο Instagram Direct. Όλα αυτά σου μοιάζουν ακαταλαβίστικα ε; Μην αγχώνεσαι, είμαι εδώ για σένα!

Το Facebook ανακοίνωσε την κυκλοφορία των end-to-end (E2E) κρυπτογραφημένων κλήσεων φωνής και βίντεο, κάτι που δοκιμάζει εδώ και λίγο καιρό, στην υπηρεσία Messenger. Το Messenger παρέχει ήδη κρυπτογράφηση E2E σε όλα τα γραπτά μηνύματα που στέλνεις, αλλά με την τελευταία ενημέρωση θα ασφαλίσεις την ακουστική και οπτική πλευρά της επικοινωνίας σου.

Αυτή είναι η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads για το 2020 και δεν μας εντυπωσιάζει

Μάθε αναλυτικά για τη νέα ενημέρωση του Facebook:

Το Facebook έχει συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό την αξία της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο, καθώς η επιλογή κρυπτογράφησης συνομιλιών κειμένου βρίσκεται στην εφαρμογή από το 2016. Ωστόσο, η εταιρεία εφαρμόζει τώρα το ίδιο επίπεδο ιδιωτικότητας και ασφάλειας για φωνητικές και βίντεο συνομιλίες.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι διαχειρίζεται πάνω από 150 εκατομμύρια βιντεοκλήσεις την ημέρα στο Messenger, οπότε η κρυπτογράφηση τους είναι μια έξυπνη κίνηση.

Με την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, κανένας άλλος, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, δεν μπορεί να δει ή να ακούσει τις φωνητικές και βιντεοσυνομιλίες σου. Ωστόσο, πρέπει να ενεργοποιήσεις την κρυπτογράφηση καθώς δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Πρέπει να μεταβείς σε μια “Μυστική συνομιλία” για να κρυπτογραφηθούν οι συνομιλίες φωνής και βίντεο.

Η νέα λειτουργία της Apple θα μπορεί να εντοπίζει υλικό παιδικής κακοποίησης στα κινητά των χρηστών

Σε αυτήν την ενημερωμένη έκδοση έρχονται ανανεωμένα στοιχεία ελέγχου για την διαγραφή μηνυμάτων, ώστε να έχεις περισσότερες επιλογές ως προς το χρονικό διάστημα που θέλεις να είναι προσβάσιμα τα μηνύματά σου.

Το Facebook ξεκίνησε να δοκιμάζει τις μυστικές συνομιλίες πριν από πέντε χρόνια, αλλά λόγω του COVID-19, είδε μια κατακόρυφη αύξηση στις ακουστικές και βίντεο κλήσεις. Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να κυκλοφορήσει αυτές τις υπηρεσίες για να δώσει στους χρήστες μεγαλύτερη ιδιωτικότητα. Φυσικά η εταιρεία πασχίζει να κάνει τους ανθρώπους να αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη στο εμπορικό σήμα του Facebook.

Η εξαφάνιση μηνυμάτων είναι μια άλλη επιλογή για τις μυστικές συνομιλίες. Με τη σημερινή ενημέρωση, οι χρήστες θα έχουν περισσότερες επιλογές στο χρονικό διάστημα που θέλουν να βλέπουν ένα μήνυμα. Τώρα μπορείς να επιλέξεις να εξαφανίζονται τα μηνύματα σε πέντε δευτερόλεπτα μέχρι και τις επόμενες και 24 ώρες.

Η νέα προσθήκη στην Airbnb που προωθεί το «Work From Anywhere»

Σε επερχόμενες ενημερώσεις, το Facebook θα ενεργοποιήσει τις end-to-end κρυπτογραφημένες ομαδικές συνομιλίες και βίντεο κλήσεις στον Messenger καθώς και στα DMs του Instagram. Μερικοί χρήστες βλέπουν ήδη τις νέες προσθήκες. Αν δεν τις βλέπεις θα κυκλοφορήσουν για όλους σύντομα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News