Η τελευταία εβδομάδα είναι αρκετά συναισθηματική για την βασιλική οικογένεια, ενώ οι εικόνες και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φέρνουν ξανά στο μυαλό μας μνήμες του παρελθόντος. Μνήμες από τον θάνατο της αγαπημένης μας πριγκίπισσας Diana. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στον γιο της πρίγκιπα William, ο οποίος συνόδευσε τη μονάρχη στο παλάτι του Westminster και φορτίστηκε συναισθηματικά.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας αποκάλυψε ότι η πομπή της γιαγιάς του «έφερε αναμνήσεις» από την ημέρα που ακολουθούσε το φέρετρο της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana στην κηδεία της το 1997.

Πριγκίπισσα Diana – Θάνατος Ελισάβετ: Οι σκέψεις που δημιουργήθηκαν στον William και στον Harry

Ο William ομολόγησε ότι ήταν «πολύ δύσκολο» να διαχειριστεί αυτές τις σκέψεις, ενώ μοιράστηκε με έναν πενθούντα ότι η βασίλισσα ήταν «η γιαγιά όλων».

Λιώσε ελεύθερα! Δες τον πρίγκιπα William να παρακολουθεί αγώνα τένις με την Diana, 31 χρόνια πριν τον πρίγκιπα George

Επιπλέον, μοιράστηκε ότι τα παιδιά του, ο πρίγκιπας George και η πριγκίπισσα Charlotte κατάλαβαν ότι η προγιαγιά τους έφυγε από την ζωή, ενώ ο πρίγκιπας Louis το αντιλήφθηκε λιγότερο.

πριγκίπισσα Diana θάνατος Ελισάβετ

Να υπενθυμίσουμε ότι ο William ήταν μόλις 15 ετών και ο πρίγκιπας Harry μόλις 12 όταν περπάτησαν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους δίπλα στον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Αρχικά, τα αγόρια είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να περπατήσουν.

«Δεν πρόκειται να παρελαύνω σε καμία αιματηρή πομπή», είχε πει ο William κλαίγοντας», έγραψε η Tina Brown στο βιβλίο της «Τα Χρονικά της Diana». «Ο Φίλιππος τον είχε πειράξει λέγοντάς του: «Αν περπατήσω, θα περπατήσεις μαζί μου;

Και για να μην κλάψουν τα αγόρια την στιγμή της πομπής ο πρίγκιπας Φίλιππος τους εξηγούσε στο αυτί ποια ήταν τα ιστορικά ορόσημα του Λονδίνου καθώς περπατούσαν», αναφέρεται επίσης στο βιβλίο.

Ο πρίγκιπας Harry μιλά εκ μέρους της πριγκίπισσας Diana και στέλνει μία συγκινητική επιστολή για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

πριγκίπισσα Diana θάνατος Ελισάβετ
AP

Ο Harry σε μία πρόσφατη συνέντευξή του ήταν απόλυτα ειλικρινής για τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν τη συγκριμένη στιγμή. Ο Δούκας του Sussex είχε αποκαλύψει:

«Η μητέρα μου είχε μόλις πεθάνει και έπρεπε να περπατήσω πολύ πίσω από το φέρετρό της, περιτριγυρισμένος από χιλιάδες ανθρώπους να με παρακολουθούν ενώ εκατομμύρια άλλοι με έβλεπαν στην τηλεόραση», είχε πει στην Angela Levin για το βιβλίο της «Harry: Conversations with the Prince».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επετράπη στον πρίγκιπα Harry να φορέσει την στρατιωτική του στολή

Και πρόσθεσε, «Νομίζω ότι σε κανένα παιδί να ζητηθεί να κάνει κάτι τέτοιο, σε καμία περίπτωση. Δεν νομίζω ότι θα γινόταν στις μέρες μας.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να χάνει τη μητέρα του σε τόσο μικρή ηλικία και στη συνέχεια να παρακολουθείται η θλίψη του από χιλιάδες ανθρώπους».

πριγκίπισσα Diana θάνατος Ελισάβετ
REUTERS

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News