Είναι, πλέον, γνωστό πόσο γρήγορα αλλάζουν οι θέσεις στην Βασιλική Οικογένεια. Τα μέλη ανεβαίνουν στον βασιλικό θρόνο, οι τίτλοι αλλάζουν και κάπως έτσι η ζωή για εκείνους συνεχίζεται, με τους συγκεκριμένους ρυθμούς. Έτσι, λοιπόν, η Kate Middleton θα χάσει τον τίτλο της, όταν ο Πρίγκιπας Κάρολος αναλάβει τη βασιλεία της Μεγάλης Βρετανίας μια μέρα.

25 απρόσμενοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά-μέλη της βασιλικής οικογένειας

Είστε έτοιμοι για ένα βασιλικό μάθημα;

Όταν η Kate Middleton παντρεύτηκε τον William, πριν από δέκα χρόνια, της δόθηκε ο τίτλος της Δούκισσας του Cambridge, της Κόμισσας του Strathearn και της Lady Carrickfergus από την Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ. Ωστόσο, κάτι σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως η Kate θα χάσει τον τίτλο της, όταν ο Πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, καθώς ο Πρίγκιπας William θα γίνει ο νέος Πρίγκιπας της Ουαλίας. Ως εκ τούτου, είναι πάρα πολύ πιθανό και η Kate να γίνει η νέα Πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Εάν ο τίτλος “Πριγκίπισσα της Ουαλίας” σας ακούγεται αρκετά οικείος είναι διότι οι τελευταίοι που έφεραν τους συγκεκριμένους τίτλους ήταν ο Πρίγκιπας William και η Πριγκίπισσα Diana. Κανονικά ο τίτλος, αν θέλουμε να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο, θα έπρεπε να μεταβιβαστεί στην Camilla Bowles, τη Δούκισσα της Κορνουάλης, δηλαδή τη σύζυγο του Κάρολου, αλλά εκείνη στην πραγματικότητα τον απέρριψε για να δείξει σεβασμό προς το πρόσωπο της Diana.

The Crown: H Gillian Anderson και ο ρόλος της ως Margaret Thatcher

Τώρα, αν συνεχίσουμε τα βασιλικά μας μαθήματα και μιλήσουμε για το μακρινό μέλλον, τα πράγματα περιπλέκονται λιγάκι, αλλά γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ! Η Kate αφού χάσει τον τίτλο της, πιθανότατα να γίνει η Βασίλισσα Αικατερίνη, αλλά στην πραγματικότητα θα γίνει κάτι που ονομάζεται queen consort, δηλαδή η σύζυγος του άνδρα που βασιλεύει.

Οι παραδόσεις και ο λόγος που δεν θα έχει τίτλο η μικρή Lilibet Diana

Σε περίπτωση που ο William φύγει από τη ζωή πριν από την Kate και τον γιο τους Πρίγκιπα Γεώργιο, τότε η Kate θα έχει την επιλογή να αποκαλείται Βασιλομήτωρ, όπως ακριβώς έκανε και η μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Σύμφωνα με τη βασιλική συγγραφέα Marlene Koenig, όταν ο Πρίγκιπας Γεώργιος γίνει Βασιλιάς, μπορεί να επιλέξει να ονομάζεται ως “Η Αυτής Μεγαλειοτάτη Βασίλισσα Αικατερίνη, η Βασιλομήτωρ”.

Όλα αυτά θα συμβούν σε πάρα πολλά χρόνια από τώρα, αλλά ένιωσα την ανάγκη να σας κάνω ένα βασιλικό μάθημα. Όλα δείχνουν πάντως πως η θέση της Kate στην Βασιλική Οικογένεια έχει λαμπρό μέλλον. Εγώ πάντως δεν μπορώ να περιμένω!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News