Μια ακόμα ομαδική δοκιμασία στο MasterChef 5 έφερε τα πάνω – κάτω. Πώς χωρίστηκαν οι δύο ομάδες, ποιοι οι αρχηγοί και το πιάτο ποιας ομάδες δεν δοκίμασαν οι κριτές γιατί ήταν ωμό;

Ύστερα από την αποχώρηση της Κωνσταντίνας που είδαμε στο επεισόδιο της Τρίτης, μια ομαδική δοκιμασία στο MasterChef 5 περίμενε τους παίκτες. Ο Τζιοβάνι, ως νικητής του τεστ δημιουργικότητας κι έχοντας χρησιμοποιήσει την κάρτα ασυλίας για να “σώσει” την Μαργαρίτα, έχει μερικά ακόμα πλεονεκτήματα. Ποια ήταν αυτά;

Πρώτον να διαλέξει ανάμεσα στα δύο παλιά χρώματα, αυτό του μπλε ή του κόκκινου και δεύτερον να χωρίσει τις ομάδες όπως ήθελε, να ορίσει τους αρχηγούς, με τον αντίπαλο αρχηγό να έχει το δικαίωμα να κάνει μια αλλαγή στα μέλη της.

Πώς χωρίστηκαν οι ομάδες;

Ο Τζιοβάνι διάλεξε για εκείνον τη μπλε ποδιά και επέλεξε τους ίδιους συμπαίκτες από εκεί που είχαν μείνει πριν τη διάλυση των προηγούμενων ομάδων. Έτσι λοιπόν, στη μπλε ομάδα μαζί του βρίσκονταν η Μαργαρίτα, ο Νίκος, ο Παναγιώτης, ο Στέφανος και η Μαρία. Οι υπόλοιποι, δηλαδή Ιωάννης, Παύλος, Λία, Διονύσης και Ανούς αποτέλεσαν τη νέα κόκκινη ομάδα.

Ποιοι οι αρχηγοί των δύο ομάδων;

Ο Τζιοβάνι ως αρχηγό της μπλε ομάδας επέλεξε τον εαυτό του, ενώ για την κόκκινη ομάδα επέλεξε τον Ιωάννη. Ο τελευταίος είχε το δικαίωμα να κάνει κάποια αλλαγή στους παίκτες, εφόσον το επιθυμούσα, όμως τελικά δεν το εκμεταλλεύτηκε και άφησε τις ομάδες ως έχουν.

Ο Παύλος εξέφρασε την ανάγκη της κόκκινης ομάδας να τα πάει καλά και να βγάλει ασπροπρόσωπο των Ιωάννη, ενώ η Λία δήλωσε ότι δε θα τη χάλαγε να πήγε στους μπλε για αλλαγή.

Η ομαδική δοκιμασία στο MasterChef 5 με άρωμα Ιαπωνίας

Οι 11 εναπομείναντες παίκτες του διαγωνισμού μαγειρικής κλήθηκαν να διαγωνιστούν σε εξωτερική ομαδική δοκιμασία με άρωμα… Ιαπωνίας! Πρόκειται για μία απαιτητική δοκιμασία, με μενού έξι σταδίων. Τα πιάτα ήταν ατομικά, δηλαδή, η κάθε ομάδα έπρεπε να προετοιμάσει 24 πιάτα για τον επίτιμο καλεσμένο, Τόνι Bρατσάνο.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ως ειδήμων της ιαπωνικής κουζίνας εξήγησε αναλυτικά στις δύο ομάδες τι έπρεπε να κάνουν. Ο χρόνος για να προετοιμάσουν τα πιάτα τους ήταν 2 ώρες.

Πώς εξελίχθηκε η δοκιμασία στη μπλε και κόκκινη ομάδα του MasterChef;

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν από τη δοκιμασία αυτή. Ο Στέφανος που ήταν υπεύθυνος για το ρύζι δεν είχε προσέξει ότι ο ατμομάγειρας δε λειτουργούσε για ώρα. Όταν ο αρχηγός της μπλε ομάδας, Τζιοβάνι, του ζήτησε το λόγο είπε ότι δεν ξέρει για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό αφού η συσκευή έδειχνε να λειτουργεί αλλά να μη μαγειρεύει. Μετά από παρέμβαση της παραγωγής είδαν ότι δεν είχε βγει από πίσω η ασφάλεια με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ομάδα.

Οι συμφορές για τον Τζιοβάνι δεν σταμάτησαν εκεί, αφού μια μύγα βρέθηκε μέσα σε μία από τις παρασκευές του και αμέσως ο Ιταλός μάγειρας αποφάσισε να πετάξει τη συγκεκριμένη παρασκευή και να την ξανακάνει από την αρχή.

Από την άλλη πλευρά, και η κόκκινη ομάδα φαίνεται ότι δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, αφού τα πιάτα της ήταν αρκετά αδύναμα. Όπως βλέπουμε στο trailer της Παρασκευής, η ωμή πάπια της μπλε ομάδας αλλά τα λάθη στις λεπτομέρειες στα πιάτα έφεραν το αποτέλεσμα, που έβγαλε από τα ρούχα του τον Ιωάννη.

Αν χάσουν οι κόκκινοι, τότε πιθανοί προτεινόμενοι είναι ο Ιωάννης, η Λία, ο Διονύσης και ο Παύλος, ενώ τα spoiler δίνουν πιο πιθανό για επόμενη αποχώρηση τον Ιωάννη.

Spoiler Alert! Αυτή είναι η τελική δεκάδα του MasterChef 5

Δες το trailer του επεισοδίου της Παρασκευής:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News