Ο αγαπημένος διαγωνισμός μαγειρικής επέστρεψε μετά το Πάσχα με μια δοκιμασία αποχώρησης το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαΐου. Τρεις παίκτες μαγείρεψαν για την παραμονή τους στον διαγωνισμό. Αποχώρησε ο Τζιοβάνι, ο Ιωάννης ή η Ανούς από το MasterChef 5;

Ο Ιωάννης, που ήταν υποψήφιος για αποχώρηση για έβδομη φορά, η Ανούς για πέμπτη και ο Τζιοβάνι για πρώτη, δοκιμάστηκαν και διαγωνίστηκαν για την παραμονή τους στο παιχνίδι, σε ένα πιάτο με εξαιρετικές ισορροπίες, παρά τη φαινομενική του ευκολία. Οι τρεις παίκτες φόρεσαν τις μαύρες τους ποδιές, στάθηκαν μπροστά στους κριτές και έμαθαν τι κρυβόταν κάτω απ’ την καμπάνα στο πιάτο αντιγραφής που κλήθηκαν να ετοιμάσουν.

«Γλώσσα του Καφέ», δηλαδή μια μοσχαρίσια γλώσσα τους περίμενε που τελικά δεν ήταν και τόσο εύκολη στην πράξη. Και οι τρεις παίκτες είχαν στη διάθεσή τους 75 λεπτά για να αντιγράψουν πιστά αυτό το πιάτο της αποχώρησης.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι βρίσκονταν στον εξώστη, παρακολουθώντας με αγωνία τη δοκιμασία αποχώρησης. Όμως, στον εξώστη τα πράγματα δεν κύλησαν και πολύ ήρεμα.

Η Μαργαρίτα ήταν λιγομίλητη, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τη Μαρίνα, η οποία δεν σταμάτησε να τη ρωτά τι της συμβαίνει. Η Μαργαρίτα εκνευρίστηκε και της απάντησε πως δεν έχει κάτι, αλλά και πως αυτό που κάνει της θυμίζει την Κωνσταντίνα η οποία ρωτούσε συνεχώς «τι έχεις;».

Τα πράγματα δεν σταμάτησαν εκεί. Αυτός ο συσχετισμός ενόχλησε τη Μαρίνα λέγοντας: «Εγώ δε σε έβρισα!». «Το θέατρο του παραλόγου. Εγώ δεν ήμουν ποτέ φίλη με την Κωνσταντίνα. Δική σου φίλη ήταν και τώρα λες ότι σε προσβάλω με αυτό που είπα;» είπε on camera η Μαργαρίτα. «Τόσο σκληρή ήταν;», αναρωτήθηκε με τη σειρά του ο «Τζαμάλ» με τη Μαρίνα να του απαντά πως δεν της αρέσουν οι συγκρίσεις. «Δε σε σύγκρινα» της απάντησε στη συνέχεια η Μαργαρίτα με την ένταση μεταξύ των δύο γυναικών να είναι εμφανή.

Ποιος αποχώρησε τελικά;

Όλα κρίθηκαν ανάμεσα στην Ανούς και τον Τζιοβάνι. Οι κριτές έκριναν τα πιάτα τους, όμως ένα ήταν πιο αδύναμο και τελικά αποχώρησε η Ανούς από το MasterChef 5.

«Έχω ζήσει μία τρομερή εμπειρία που δε θα ξαναζήσω… Δεν το συζητώ. Πέρασα πάρα πολύ ωραία, εξελίχθηκα και σαν μαγείρισσα και σαν άνθρωπος μέσα από αυτό. Δεν πίστευα ότι θα το αντέξω, ακόμα και με τη συγκατοίκηση. Έχω μόνο ωραία πράγματα να θυμάμαι, δεν έχω κρατήσει τίποτα αρνητικό!» είπε η Ανούς στους κριτές και στη συνέχεια τους αποχαιρέτησε με μια αγκαλιά.

Ποια η αντίδραση του Διονύση όταν έμαθε ότι αποχώρησε η Ανούς;

Ο Διονύσης δε θα μπορούσε να μην στεναχωρηθεί περισσότερο από τους υπόλοιπους με αυτή την αποχώρηση. Με την Ανούς είχαν έρθει πολύ κοντά μέσα στον διαγωνισμό και είχαν δημιουργήσει μία τρυφερή σχέση, την οποία δεν έκρυβαν. Ο Διονύσης απογοητεύτηκε που δεν είδα την Ανούς να επιστρέφει στο σπίτι του MasterChef και είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα «Ο Τζιοβάνι είναι 100% άξιος σαν μάγειρας, σαν άνθρωπος, σαν όλα! Για την Ανούς τι να πούμε; Πόσο έχουμε μπροστά μας; Θα τα πούμε έξω».

Στο γράμμα που άφησε στους συμπαίκτες της, η Ανούς έδειξε την συμπάθειά της στον Διονύση, αλλά και τον Παύλο, ενώ έριξε ένα καρφί προς τη Μαρίνα. «Μαρίνα όσο και να προσπαθείς να το παίξεις καλή δεν γίνεται γιατί η μάσκα σου έπεσε πιο πριν» έγραψε η Ανούς, με τη Μαρίνα να θυμώνει για την αναφορά του ονόματός της.

Η Μαρίνα σχολίασε αργότερα στην κάμερα το γράμμα της Ανούς λέγοντας «Στα γράμματα που έχουν διαβαστεί, στις περισσότερες φορές δεν έχω σχολιαστεί, δεν έχω αναφερθεί. Δεν με ενόχλησε τόσο όσο ότι αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου με αυτό τον τρόπο. Γιατί ούτε παρέα κάναμε, ούτε ξέρει ποια είμαι, ούτε με ξέρει προσωπικά, ούτε της έχω κάνει κάτι και αυτό με ενόχλησε πολύ περισσότερο από όλα. Κι αν εγώ όντως είμαι τόσο κακιά και ψεύτρα και φοράω μάσκα, εσένα ποιο είναι το πρόβλημά σου αυτή τη στιγμή, αφού έχεις αποχωρήσει».

Δες το trailer της Πέμπτης:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News