Η νέα ομαδική δοκιμασία έφερε στην επιφάνεια τον διχασμό που υπάρχει στην κόκκινη ομάδα στο MasterChef 5. Ο κάθε παίκτης παλεύει για την ατομική του νίκη και το ομαδικό κλίμα που βλέπουμε στους μπλε έχει εξαφανιστεί απ’ τους κόκκινους.

Η νέα δοκιμασία έφερε τους παίκτες αντιμέτωπους με έναν… πλειστηριασμό. Έχοντας διαφορετικό χρόνο, αλλά και άλλα υλικα, οι δύο ομάδες έπρεπε να φτιάξουν ένα menu degustation επτά σταδίων.

Τι ακριβώς είναι το μενού degustation ή αλλιώς το μενού γευσιγνωσίας;

Από κάθε κατηγορία οι δύο ομάδες κερδίζουν πόντους και δεν βαθμολογούνται, επομένως πρόκειται για ακόμα μια φορά για μια συγκριτική δοκιμασία, όπου κερδίζει το καλύτερο πιάτο ή -στη δυσάρεστη περίπτωση- το λιγότερο κακό.

Ο Τζιοβάνι, ο οποίος είχε κερδίσει στο Τεστ Δημιουργικότητας, είχε να επιλέξει ανάμεσα σε 4 πλεονεκτήματα:

  • Να ορίσει τους αρχηγούς και στις δύο ομάδες.
  • Να χαρίσει είκοσι παραπάνω λεπτά στην ομάδα του
  • Να πάρει μάγειρα από την αντίθετη ομάδα
  • Η λευκή ποδιά, δηλαδή η ασυλία, για τον εαυτό του ή οποιονδήποτε άλλο ήθελε.

Όπως είπε ο ίδιος, δεν ήθελε να κάνει μεγάλη ζημιά γι’ αυτό διάλεξε απλά να πάρει τον Αντώνη απ’ την κόκκινη ομάδα, καθώς τον θεωρεί πολύ δυνατό μαγειρικά και να κρατήσει παραπάνω χρόνο για την ομάδα του. Οι επιλογές του προκάλεσαν το χειροκρότημα των συμπαικτών του.

Ο Αντώνης φάνηκε ενοχλημένος με την αλλαγή στις ομάδες, αλλά στο τέλος της δοκιμασίας δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι ευχαριστήθηκε τη μαγειρική με την μπλε ομάδα και αναγνώρισε τον μεγάλο διχασμό στην κόκκινη ομάδα.

Χωρισμένη στα δύο η κόκκινη ομάδα στο MasterChef 5

Η μια παρέα στην κόκκινη ομάδα αποτελείται απ’ τους Κωνσταντίνα, Μαρίνα, Αλέξανδρο Σ. και Παύλο και η άλλη παρέα από την τριάδα Λία, Διονύση, Ιωάννη.

Μετά από μια διαφωνία μέσα στην ομάδα, οι κόκκινοι έβγαλαν ως αρχηγό τον Αλέξανδρο, κάτι που ενόχλησε τον Διονύση και τον Ιωάννη.

Ο Διονύσης έδειξε μάλιστα την ενόχλησή του και για την αποχώρηση του Αντώνη απ’ την ομάδα, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί πως τον απασχολεί μόνο να κερδίσει το πιάτο του και του περνάει αδιάφορο το τι θα γίνει με την ομάδα.

Το πείραμα του Παύλου

Ο Παύλος ως χημικός θέλησε να παίξει και να κάνει ένα μαγειρικό πείραμα! Έτσι, έβρασε το κόκκινο λάχανο σε γάλα για να κάνει μια κρέμα, ενώ έφτιαξε κι ένα τσάι με λάχανο βρασμένο σε νερό με τζίντζερ, δάφνη και πορτοκάλι.

Θεωρητικά όταν βάλω σόδα σε αυτό θα γίνει μπλε κι όταν βάλω ξύδι στη σούπα θα γίνει ροζ κι όταν ενωθούν και τα δύο στο πιάτο θα γίνουν μοβ

Τελικά το πείραματα φαίνεται πως πέτυχε και το πιάτο του -αν και περίεργο στα χρώματα- είχε μεγάλο ενδιαφέρον!

Την Παρασκευή θα μάθουμε ποια ομάδα είναι η νικήτρια της δοκιμασίας:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News