Η 27χρονη Marisa Kimmel είναι μία γυναίκα με αλωπεκία και διπλή μαστεκτομή που είναι άξια θαυμασμού και αποτελεί πρότυπο δύναμης. Η ίδια διαγνώστηκε με αλωπεκία στην ηλικία των 9 χρόνων και για χρόνια πάλευε με την τριχόπτωση την οποία ζούσε. H Marisa Kimmel είναι μητέρα και φωτογραφίζεται τοπλες δείχνοντας τις ουλές της προκειμένου να στείλει ένα δυνατό μήνυμα για το τι σημαίνει πραγματικά αποδοχή.

Marisa Kimmel: Μία γυναίκα με αλωπεκία και διπλή μαστεκτομή

Στα 19 της χρόνια η Marisa Kimmel πήρε μία μεγάλη απόφαση και ξύρισε το κεφάλι της καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της έβλεπα τις τρίχες της να την εγκαταλείπουν λίγο λίγο. Το 2019, οι γιατροί της ανακάλυψαν ότι είχε παθολογική μετάλλαξη στο γονίδιο BRCA1, το οποίο οδηγεί σε υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στήθους και των ωοθηκών. Την είδηση την έμαθε έξι μήνες ύστερα από τη γέννηση του πρώτου παιδιού της και έτσι η ίδια πήρε την απόφαση να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή ως κίνηση πρόληψης.

Η Marissa Kimmel σημειώνει χαρακτηριστικά στο προσωπικό της προφίλ της στο Instagram ότι όλα τα σώματα είναι όμορφα και πως τα στερεότυπα της κοινωνίας όσον αφορά την ομορφιά πρέπει να αλλάξουν. «Θέλω να θυμίσω στους ανθρώπους πως τα σώματά μας είναι όμορφα και μοναδικά και δεν υπάρχει σωστή και λάθος εμφάνιση».

Για πολλά χρόνια έδινα σημασία για το πώς θα αντιμετωπίσει ο κόσμος με το πώς έδειχνα. Προσπαθούσα να κρύψω την τριχόπτωση μου, ώστε οι άλλοι να με βλέπουν όμορφη. Ώσπου όλη μου η ζωή άλλαξε την ημέρα που αποφάσισα ότι δεν άντεχα άλλο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News