Το τέλος του πρώτου μέρους της 4ης σεζόν του Stranger Things έγινε viral και άφησε τους θαυμαστές της σειράς με μεγάλη ανυπομονησία για το επόμενο part, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Σε τι σημείο μας άφησε το πρώτο μέρος και τι ακριβώς συνέβη με καθέναν απ’ τους χαρακτήρες;

(Προσοχή! Ακολουθούν spoilers!)

Οι απαντήσεις που έψαχνες για το τέλος του πρώτου μέρους της 4ης σεζόν του Stranger Things

Eleven

Η 4η σεζόν βρίσκει την Eleven να παλεύει με την εικόνα του εαυτού της και να αναρωτιέται αν είναι ήρωας ή τέρας ικανό για φρικιαστικές πράξεις. Απολαμβάνει επίσης μια σημαντική σόλο περιπέτεια, καθώς συνεργάζεται αλλά και εξαπατάται από τους επιστήμονες Dr. Owens και Dr. Brenner για να ξαναβρει τον χρόνο της στο εργαστήριο Hawkins. Ο στόχος είναι να μάθει ξανά πώς να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει τον κακό της σεζόν Vecna.

Τελικά, αποκαλύπτεται πως ο Vecna είναι ο Henry Kreel aka 001, τον οποίο βλέπαμε σαν παιδικό φίλο της Eleven, όμως, τελικά δρούσε για δικό του όφελος.

Τελικά, η Eleven τον “εξόρισε” με τις δυνάμεις της στo Upside Down με αποτέλεσμα ο “001” να μεταμορφωθεί στον τερατώδη Vecna. 

Mike, Will, Jonathan και Argylle

Ο Mike, οι αδερφοί Byers και η νέα φίλη του Jonathan, Argylle, παγιδεύονται στα πυρά της κυβερνητικής φατρίας που πιστεύει ότι η El είναι στην πραγματικότητα αυτή που σκοτώνει τους εφήβους στο Hawkins. Αφού ξεφύγουν από μια ανταλλαγή πυροβολισμών με τη βοήθεια ενός πράκτορα, ο ετοιμοθάνατος τους δίνει μια υπόδειξη να τους κατευθύνει στο υπόγειο καταφύγιο όπου είναι η El. Τα αγόρια τρέχουν και χρειάζονται έναν υπολογιστή, οπότε ταξιδεύουν στο Salt Lake City για να επιστρατεύσουν τη φίλη του Dustin, την Suzie. Αποκαλύπτεται ότι το καταφύγιο βρίσκεται στη Νεβάδα και το τελευταίο πλάνο αυτής της ομάδας τους δείχνει να κατευθύνονται για να βρουν την Eleven και ελπίζουν να την επιστρέψουν στο Hawkins. Επίσης, ο Mike και η El είχαν μια μεγάλη σύγκρουση και θέλει να ζητήσει συγγνώμη και ίσως να της πει ότι την αγαπά.

Stranger Things: Αυτά είναι τα πρώτα 8 λεπτά της τέταρτης σεζόν

Steve, Nancy, Robin και Eddie

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας Hawkins στο Hawkins ερευνούσαν τον Vecna ​​και προσπαθούσαν να εμποδίσουν τον αρχηγό των D&D, Eddie Munson να μην συλληφθεί άδικα για τις δολοφονίες της πόλης. Τελικά, προσγειώνονται στο Upside Down, αφού τους ρουφήξουν σε μια από τις νέες πύλες του Vecna ​​κάτω από τη λίμνη Lover’s Lake.

Υπάρχουν αντίγραφα των πάντων από τον πραγματικό κόσμο στο Upside Down, αλλά όταν η Nancy ψάχνει στον καθρέφτη του δωματίου της για την κρυφή μνήμη των όπλων της, δεν είναι εκεί. Το δωμάτιο έχει επίσης παλιά ταπετσαρία, ένα παλιό λούτρινο ζωάκι που έκτοτε έχει χαρίσει, και το ημερολόγιό της δεν έχει καταχωρήσεις μετά τις 6 Νοεμβρίου 1983. Αυτή ακριβώς η ημερομηνία θα μπορούσε να ήταν όταν η Eleven ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη διάσταση και τώρα έχει κολλήσει στο παρελθόν κατά κάποιο τρόπο.

Η τετράδα τελικά χρησιμοποιεί το κόλπο χειραγώγησης του Will για να δώσει σήμα στα μικρότερα παιδιά στον πραγματικό κόσμο. Κατευθύνονται στην πρώτη πύλη που δημιούργησε ο Vecna ​, κι ενώ Robin και Eddie περνούν την πύλη, η Nancy δεν προλαβαίνει.

Το μέρος 1 τελειώνει με τη Nancy ακόμα στην έκσταση του Vecna ​​και τον Steve ακόμα με το σώμα της στο Upside Down. Υπάρχει μια θεωρία ότι ο Robin θα τη σώσει, αφού είδε τις αγαπημένες κασέτες της Nancy ενώ κοιτούσε στο δωμάτιό της στο επεισόδιο 4. Μόλις η Nancy βγαίνει από την έκσταση , θα είναι σε θέση να πει στο πλήρωμα τα πάντα για τον Vecna ​​που είναι ο Henry Creel, καθώς είδε ολόκληρη την ιστορία αφού μπήκε στο μυαλό του.

Max, Lucas, Dustin και Erica

Ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν κολλήσει στο Upside Down, ο Max, ο Lucas και ο Dustin βρίσκονται στην επιφάνεια και ασχολούνται με τους αστυνομικούς. Αφού η Erica καταλαβαίνει ότι προφανώς λένε ψέματατα, την κερδίζουν τη βοήθεια ενός άλλου εξαιρετικά έξυπνου μυαλού, που τους παρακινεί να συνειδητοποιήσουν ότι ο Vecna ​​έκανε ισχυρούς ψυχικούς δεσμούς με εφήβους και τους σκότωσε για να ανοίξει τρύπες μεταξύ των διαστάσεων και να ανοίξει περισσότερες πύλες.

Hopper, Joyce και Murray

Η μία φατρία που δεν έχει ασχοληθεί με κάποιο στοιχείο του σχεδίου του Vecna ​​στην 4η σεζόν είναι οι ενήλικες, οι οποίοι έχουν επικεντρωθεί στο να βγάλουν τον Hopper από τη μυστική ρωσική φυλακή. Ο Joyce και ο Murray ασχολούνται με πολλά στον Τόμο 1, αλλά τελικά φτάνουν στη φυλακή ακριβώς στην ώρα τους για να πιάσουν τον Hopper και άλλους κρατούμενους πριν γίνουν τροφή σ’ έναν Demogorgon.

Ευτυχώς, ο Hopper έχει άφθονη εμπειρία από τέρατα και ανάβει ένα δόρυ με λίγο αλκοόλ και έναν αναπτήρα. Η τελευταία τους σκηνή δείχνει μια συναισθηματική επανένωση μεταξύ του Hopper και του Joyce.

Το δύο τελευταία επεισόδια του Vol. 2 έρχονται τον Ιούλιο! Tο επεισόδιο 8 θα έχει διάρκεια 1 ώρα και 25 λεπτά, ενώ το 9ο και τελευταίο θα διαρκεί 2 ώρες και 19 λεπτά. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News