Η Lainey Molnar είναι η illustrator που πρέπει να κάνεις τώρα follow στο Instagram, καθώς κάθε σκίτσο που ανεβάζει καθημερινά μεταδίδει ένα ηχηρό μήνυμα.

H σκιτσογράφος απ’ την Ουγγαρία προσφέρει καθημερινά έμπνευση και τροφή για σκέψη μέσα απ’ τα σχέδιά της. Παρουσιάζει τη σύγχρονη γυναίκα όπως είναι κι όχι όπως θα περίμενε η κοινωνία να είναι. Καταρρίπτει κάθε στερεότυπο με σκίτσα εμπνευσμένα απ’ την καθημερινή ζωή.

Μια γυναίκα μπορεί νιώθει ολοκληρωμένη με ή χωρίς παιδιά. Μια γυναίκα μπορεί να θέλει να γίνει μάνα ή και όχι. Οι αριθμοί είναι απλά αριθμοί και δεν πρέπει να καθορίζουν κανέναν μας. Η κάθε γυναίκα πρέπει να ζει τη ζωή της όπως θέλει κι όχι όπως της λέει η κοινωνία να τη ζήσει. Κάθε γυναίκα και κάθε άνθρωπος αξίζει σεβασμό.

Αυτά είναι μόνο μερικά απ’ τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα απ’ τα φανταστικά illustrations της.

«Θεωρώ ότι οι γυναίκες δέχονται μία πίεση που ασκείται τόσο από τα social media, όσο κι από παράγοντες όπως η οικογένεια, τα μέσα ενημέρωσης και οι άνδρες», είπε η Lainey Molnar στο Bored Panda και συνέχισε: 

Είναι τρομερά δύσκολο να φτάσουμε τους στόχους που η κοινωνία έχει θέσει για εμάς, όπως να έχουμε τέλειο σώμα, να είμαστε μητέρες και ταυτόχρονα γυναίκες καριέρας, δυνατές αλλά κι ευαίσθητες, αιώνια νέες – έχοντας, φυσικά, δεχθεί το ότι μεγαλώνουμε, πανέμορφες χωρίς να το παρακάνουμε με τις πλαστικές επεμβάσεις. Θα μπορούσα να μιλάω για πάντα

Η ίδια δουλεύει ως digital business strategist και παράλληλα βοηθά γυναικείες επιχειρήσεις να διευρύνουν την απήχησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρχικά, ξεκίνησε να εργάζεται ως blogger, στη συνέχεια άνοιξε το δικό της κατάστημα ρούχων και μερικά χρόνια μετά έγραψε έναν οδηγό επιτυχίας για τις γυναίκες.

Η σελίδα της στο Instagram έχει 602k followers και αν δεν την ακολουθείς ήδη, κάντο αμέσως!

20 συναρπαστικά facts για τον κόσμο μας μέσα από illustrations

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News