Υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνουμε καθημερινά αλλά τα κάνουμε σωστά; Υπάρχουν καθημερινά προϊόντα που μας βοηθούν σημαντικά αλλά θα μας βοηθούσαν ακόμη περισσότερο αν τα χρησιμοποιούσαμε και σωστά.

Προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως είναι ο καφές ή ένα οδοντικό νήμα, που ενώ πολλές φορές γνωρίζουμε ότι τα χρησιμοποιούμε λάθος, συνεχίζουμε την ίδια τακτική. Ή απ’ την άλλη δεν γνωρίζουμε απλώς πώς να τα χρησιμοποιούμε κι έχουμε συνηθίσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Ποια είναι, λοιπόν, αυτά τα προϊόντα καθημερινής χρήσης;

Μεζούρα

προϊόντα καθημερινής χρήσης

Η μεζούρα που πολλές φορές σε εκνευρίζει, σε εκνευρίζει γιατί τη χρησιμοποιείς λάθος. Αυτό το άνοιγμα που έχει στην αρχή η μεζούρα εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό και κάνει τη χρήση του πολύ πιο εύκολη! Μήπως να ξεκινήσεις να τη χρησιμοποιείς σωστά;

Οδοντικό νήμα

προϊόντα καθημερινής χρήσης

Το οδοντικό νήμα μπήκε για τα καλά στη ζωή μας αλλά αλήθεια πόσοι το χρησιμοποιούν σωστά; Σχεδόν κανένας! Αν τυλίγεις το οδοντικό νήμα γύρω απ’ το δάχτυλό σου, τότε το κάνεις λάθος. Προκειμένου να το κρατήσεις σταθερό θα πρέπει να το δέσεις!

Και τις Tic-Tacs καραμέλες τις χρησιμοποιούμε λάθος;

προϊόντα καθημερινής χρήσης

Το σκηνικό είναι γνώριμο, θέλεις να βγάλεις μια καραμέλα tic tac και βγαίνουν πέντε, έξι, δέκα μαζί. Μερικές πέφτουν κάτω και τις ψάχνεις. Γιατί; Γιατί τις βγάζεις λάθος!

Καλαμάκια

προϊόντα καθημερινής χρήσης

Παίρνεις ένα αναψυκτικό και πάντα κάνεις το ίδιο λάθος με το καλαμάκι. Όταν ανοίγεις το αναψυκτικό, το άνοιγμα του εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό!

Καπάκι από take away καφέ

προϊόντα καθημερινής χρήσης

Παίρνεις τον καφέ σου στο χέρι κι έχει ένα καπάκι. Μάντεψε… αυτό το καπάκι είναι για να το βγάλεις και να το χρησιμοποιήσεις για σουπλά! Παρόλα αυτά, σε ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιείς το δικό σου ποτήρι, πολλαπλών χρήσεων.

Post- it!

Τι λάθος μπορεί να κάνεις σε αυτά τα χαρτάκια post-it ; Ο τρόπος που τα βγάζεις! Αν τα βγάλεις με τον λάθος τρόπο, τότε δεν θα “στρώσουν” ποτέ. Κάνε το πείραμα και δες το με τα μάτια σου!

Καθημερινά πράγματα που κάνεις λάθος σ’ όλη σου τη ζωή!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News