Σίγουρα, στις μέρες που διανύουμε η καθαριότητα είναι το παν. Η σωματική καθαριότητα, καθώς και η καθαριότητα του σπιτιού είναι πολύ σημαντικές, ανεξάρτητα την εποχή. Γνωρίζεις, μάλιστα, πως το πιο «βρώμικο» μέρος τους σπιτιού είναι το μπάνιο και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ο καθαρισμός μπάνιου δεν είναι τόσο δύσκολος, όσο φαντάζει. Θέλει τρόπο και έξυπνες ιδέες για να τον κάνεις παιχνιδάκι και εννοείται πως θα σου πούμε κάποιες συμβουλές για να το κάνεις αστραφτερό.

Πώς ο καθαρισμός μπάνιου θα γίνει πιο σωστός;

Χρησιμοποίησε ζεστό νερό

διακόσμηση του μπάνιου
Christian Mackie/Unsplash

Όταν καθαρίζεις το μπάνιο σου, πρέπει πάντα το νερό να είναι τουλάχιστον 10 βαθμούς πιο ζεστό από τη θερμοκρασία του δωματίου. Φυσικά και δεν πρέπει να είσαι με το θερμόμετρο στο χέρι, αλλά μπορείς να καταλάβεις πότε είναι ζεστό και πότε όχι το νερό. Ρίξε ζεστό νερό στην μπανιέρα και περίμενε λίγο. Έτσι θα κάνεις πιο αποτελεσματικό και πιο σωστό καθαρισμό.

Καθαρισμός κουρτίνας μπάνιου

Οι κουρτίνες του μπάνιου λερώνονται γρήγορα λόγω της συνεχούς επαφής με το νερό. Ναι και με σαπούνι έχουν επαφή, αλλά δεν φτάνει. Θέλουν καλό πλύσιμο, όπως οι πετσέτες. Βάλ’ την στο πλυντήριο και πρόσθεσε ένα φλιτζάνι ξύδι πριν την πλύση. Μετά άπλωσέ τη να στεγνώσει και θα διαπιστώσεις ότι το καθάρισμά της είναι άψογο.

Καθαρισμός οδοντόβουρτσας

αλλάζεις την οδοντόβουρτσά
Pexels

Όταν λέμε ότι καθαρίζουμε κάτι σωστά πρέπει να προσέχουμε και τις λεπτομέρειες. Είναι αλήθεια πως οι οδοντόβουρτσες περιέχουν περίπου 10 εκατομμύρια μικρόβια, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Αυτός ο λόγος είναι αρκετός για να την πλένεις τακτικά, ειδικότερα μετά από κάθε χρήση. Μία φορά την εβδομάδα, βάζε την οδοντόβουρτσα σε ένα φλιτζάνι ξύδι για περίπου μισή ώρα. Μην ξεχνάς να αλλάζεις τακτικά την οδοντόβουρτσα σου, ιδανικά ανά τρεις με τέσσερις μήνες.

Σκουπίσε με ηλεκτρική σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι αποτελεσματική μόνο για χαλιά! Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο καθαρισμού για όλων των ειδών τα δάπεδα. Σκούπισε τα δάπεδα του μπάνιου πριν το καθάρισμα. Έτσι, θα καταφέρεις να σκουπίσεις όλη τη σκόνη και τη βρωμιά σε σημεία όπου η σκούπα χειρός δεν φτάνει ή δεν έχει πρόσβαση.

Απολύμανε σωστά τη λεκάνη της τουαλέτας

μαγειρική σόδα στο μπάνιο
Pexels

Η τουαλέτα είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να καθαρίζονται συνεχώς στα σπίτια μας. Για να καθαρίσεις σωστά αυτήν την περιοχή χρησιμοποίησε πετσέτα μίας χρήσης. Χρησιμοποίησε αντιβακτηριδιακά καθαριστικά, ενώ στη συνέχεια, σκούπισε με στεγνό χαρτί. Έτσι, η τουαλέτα θα είναι απαλλαγμένη από όλα τα μικρόβια και πιο υγιεινή από ποτέ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News