Ένα γυάλινο ντους σίγουρα είναι κομψό και πανέμορφο, όμως χρειάζεται κόπος για να φαίνεται καθαρό όσες φορές κι αν το χρησιμοποιήσεις την ημέρα. Μετά από κάθε ντους οι σταγόνες νερού και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε προσκολλώνται στην επιφάνεια κι εσύ είσαι εκείνη που πρέπει να τα καθαρίσεις. Πώς θα καταφέρεις κάτι τέτοιο εύκολα και γρήγορα;

Ενώ υπάρχουν αμέτρητα εμπορικά προϊόντα καθαρισμού, μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου με λίγα μόνο αντικείμενα απ’ το ντουλάπι σου! Το κόλπο είναι να τα χρησιμοποιείς τακτικά! Ακολούθησε τα βήματα για να καθαρίσεις το γυάλινο ντους σου και να το κάνεις αστραφτερό σαν καινούριο.

Πώς το κρύο ντους μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το ντους σου;

Για να διατηρήσεις τις γυάλινες πόρτες του ντους λαμπερές, θα πρέπει να τις καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση. Αρκεί ένας γρήγορος ψεκασμός με ένα εμπορικό ή DIY καθαριστικό για να αποφύγεις τις ζημιές που μπορεί να δημιουργήσει το σαπούνι. Εάν όλο αυτό σου φαίνεται too much, τότε πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσεις το ντους σου μία φορά την εβδομάδα.

Τι θα χρειαστείς:

 • Αποσταγμένο λευκό ξύδι
 • Απεσταγμένο νερό
 • Χυμό λεμονιού
 • Πετσέτες χωρίς χνούδι
 • Μπουκάλι για σπρέι
 • Καθαριστή τζαμιών
 • Αμμωνία
 • Μαγειρική σόδα
 • Υγρό πιάτων
 • Χαρτοπετσέτα
 • Παλιό πανί
 • Σφουγγάρι
 • Οδοντόβουρτσα
 • Γυάλινο μπολ

Πώς καθαρίζει η καμπίνα του μπάνιου με ξύδι;

Προσοχή! Μη χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη μέθοδο σε πέτρινα ντους.

 1. Αναμειγνύουμε ένα διάλυμα καθαρισμού: Για καθημερινό ή εβδομαδιαίο καθαρισμό, ανακατεύουμε αποσταγμένο λευκό ξύδι με αποσταγμένο νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Προσθέτουμε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων.
 2. Ψεκάζουμε το γυαλί: Ξεκινώντας από την κορυφή της γυάλινης πόρτας ψεκάζουμε άφθονα το διάλυμα πάνω στο γυαλί. Αφήνουμε το διάλυμα να δράσει για τουλάχιστον πέντε λεπτά για να αρχίσει η διάσπαση του σαπουνιού. 
 3. Σκουπίζουμε το διάλυμα: Ξεκινώντας από την κορυφή, χρησιμοποιούμε ένα σφουγγάρι ή πανί για να σκουπίσουμε το γυαλί. 
 4. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε.
πώς καθαρίζει η καμπίνα του μπάνιου
Pixabay – Πώς καθαρίζει η καμπίνα του μπάνιου;

Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στην καθαριότητα του μπάνιου σου και πολλαπλασιάζουν τα μικρόβια αντί να τα εξοντώνουν – Όλα όσα πρέπει να αποφεύγεις για μια σωστή απολύμανση

Πώς να καθαρίσεις τις πόρτες του ντους με χυμό λεμονιού

Προσοχή! Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις το λεμόνι γύρω από ντους με φυσική πέτρα.

 1. Αναμειγνύουμε το διάλυμα: Ανακατεύουμε χυμό λεμονιού και απεσταγμένο νερό με ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 2. Ψεκάζουμε και σκουπίζουμε: Ξεκινάμε από την κορυφή του ντους και ψεκάζουμε την επιφάνεια με το διάλυμα. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια σκουπίζουμε με ένα σφουγγάρι ή πανί.
 3. Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε.

Πώς να αφαιρέσεις τους επίμονους λεκέδες νερού

Εάν δεν καθαρίζεις τακτικά, η αφαίρεση του σαπουνιού ή του νερού από μεταλλικά στοιχεία μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολη. Καθάρισε τις πόρτες του ντους χρησιμοποιώντας ξύδι ή χυμό λεμονιού και, στη συνέχεια, αντιμετώπισε τους λεκέδες νερού με μερικά απαλά λειαντικά ή ισχυρότερα προϊόντα καθαρισμού. Εάν μια μέθοδος δεν λειτουργεί, προχώρησε στην επόμενη.

 1. Καθαρισμός με λεμόνι: Βουτάμε το κομμένο μισό λεμόνι σε μαγειρική σόδα και τρίβουμε απαλά τις λεκιασμένες περιοχές. Ξεπλένουμε καλά και στεγνώνουμε με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι.
 2. Καθαρισμός με ξύδι: Ζεσταίνουμε το αποσταγμένο λευκό ξύδι σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθεί πολύ αλλά όχι να βράσει. Προσθέτουμε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων. Ρίχνουμε το ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάζουμε το ντους. Αφήνουμε το ξύδι να δράσει για πέντε ή 10 λεπτά. Βουτάμε ένα σφουγγάρι σε μαγειρική σόδα και τρίβουμε απαλά τυχόν λεκιασμένες περιοχές. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε.
 3. Καθαρισμός με αμμωνία: Η αμμωνία είναι ένα κοινό συστατικό στα εμπορικά καθαριστικά. Έχει πολύ έντονη οσμή και δεν πρέπει να συνδυάζεται με κανένα άλλο προϊόν καθαρισμού, αλλά είναι αποτελεσματικό στους λεκέδες από νερό. Ανοίγουμε ένα παράθυρο για να μπαίνει καθαρός αέρας. Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία σε ένα λίτρο ζεστό απεσταγμένο νερό. Ψεκάζουμε τους λεκέδες και περιμένουμε πέντε λεπτά. Τρίβουμε την περιοχή με ένα σφουγγάρι, ξεπλένουμε και στεγνώνουμε.

Ελπίζουμε τα tips μας να σε βοήθησαν και να φαίνεται το ντους σου σαν καινούριο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News