Μάλλον δε θα το έχεις παρατηρήσεις και ποτέ, αλλά πολλά είδη οικιακής χρήσης έχουν χρήσιμα συστατικά που δεν πρέπει να αγνοείς! Γιατί αν δε τα αγνοούσες θα ήξερες ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για μικρές δουλειές της καθημερινότητας! Θα εξοικονομούσες με αυτόν τον τρόπο χρόνο αλλά και χρήμα! Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου ορισμένα life hacks που θα σου σώσουν τη ζωή!

Life hacks της καθημερινότητας: Εσύ πόσα από τα παρακάτω γνωρίζεις;

Τρύπα στο καπάκι στυλό

Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι υπάρχει μια τρύπα στα καπάκια του στυλό; Αυτό έχει σχεδιαστεί έχοντας κατά νου έναν πολύ χρήσιμο σκοπό. Πολλά παιδιά (και μερικές φορές ενήλικες) βάζουν στυλό στο στόμα τους. Εάν καταποθεί κατά λάθος το καπάκι, η τρύπα διασφαλίζει ότι μπορείς να συνεχίσεις να αναπνέεις. Αυτό δίνει, αμέσως, αρκετό χρόνο στον οργανισμό σου για να αποτρέψει την ασφυξία.

Εμφανίζονται μικρές τρύπες στις μπλούζες σου εκεί που δεν το περιμένεις; Μάθε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος

Ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων

Φυσικά, οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων προορίζονται για το πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και για άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, για να καθαρίσεις το μπάνιο σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σφουγγάρι και μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων για να αφαιρέσεις αυτές τις ενοχλητικές εναποθέσεις αλάτων από τον τοίχο του ντους σου. Κάνε μια τρύπα σε ένα σφουγγάρι για να χωρέσεις μία ταμπλέτα και voila! Τώρα απλώς βρέξε το σφουγγάρι και κάνε περιστροφικές κινήσεις. Φρόντισε να φοράς γάντια γιατί μία ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων μπορεί να είναι πιο ισχυρή από όσο νομίζεις.

Αφρός ξυρίσματος στον καθρέφτη σου

Ο αφρός ξυρίσματος είναι ιδανικός για να μην θολώνουν οι καθρέφτες του μπάνιου σου. Φυσικά, το να στεγνώνεις τον καθρέφτη σου με μια πετσέτα δεν φέρνει και την καταστροφή. Ωστόσο, έχεις σχέδια στον καθρέφτη σου, απλά λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά. Ο αφρός ξυρίσματος είναι καλύτερη εναλλακτική λύση. Καθαρίζοντας τον καθρέφτη σου με αφρό ξυρίσματος, θα παρατηρήσεις πως δε θα θολώσει στο επόμενο μπάνιο σου!

Αφαίρεσε τους λεκέδες με καθημερινά προϊόντα

Οδοντόκρεμα

Γνώριζες ότι η οδοντόκρεμα δεν κάνει μόνο τα δόντια σου να λάμπουν, αλλά και τα ασημικά; Εάν αφήσεις την οδοντόκρεμα να μουλιάσει λίγο και στη συνέχεια τη σκουπίσεις με ένα μαλακό πανί τα ασημικά θα γυαλίσουν και θα φαίνονται σαν καινούρια!

Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο είναι ένας πραγματικός ήρωας όταν πρόκειται για την αφαίρεση της τσίχλας. Έχεις τσίχλα στα μαλλιά ή στο χαλί σου; Κάλυψέ την με φυστικοβούτυρο και στη συνέχεια θα δεις πόσο εύκολα θα την αφαιρέσεις. (Υ.Γ: Αυτό το life hack έπρεπε να μου το μάθει κάποιος νωρίτερα, εμένα τα μαλλιά μου μου τα είχαν κόψει)

10 πράγματα που δεν είναι παράνομα αλλά αν τα κάνεις όλοι θα νομίζουν ότι είσαι ψυχοπαθής

Γάλα

Κόκκινο κρασί, λεκέδες από μελάνι…Το γάλα είναι η τέλεια «θεραπεία» για όλα. Λίγο γάλα σε ένα λεκέ από κόκκινο κρασί και θα το απορροφήσει! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το αφήσεις να μουλιάσει και μετά να καθαρίσεις τον λεκέ.

Βότκα

Μυρίζουν άσχημα τα ρούχα σου; Μπορείς να αφαιρέσεις τη μυρωδιά με λίγη βότκα. Εάν βάλεις βότκα σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάσεις στα σημεία που δεν μυρίζουν τόσο καλά, οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν σαν το χιόνι στον ήλιο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψεκάσεις και να περιμένεις να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Λευκή κιμωλία

Άλλο ένα top tip κατά των λεκέδων στα ρούχα σου! Εάν έχεις λεκέδες από λάδι στα ρούχα σου, μπορείς να τους αφαιρέσεις με λευκή κιμωλία. Η κιμωλία απορροφά το λίπος. Τρίψε, λοιπόν, την κιμωλία πάνω από τον λεκέ και μετά πλύνε το ρούχο όπως θα κάνεις συνήθως. 

Μην πετάξεις το κουκούτσι απ’ το αβοκάντο: Δες πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News