Καθώς ο καιρός ανοίγει και οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε μια αγαπημένη δραστηριότητα η οποία ενδείκνυται για τις ημέρες τις άνοιξης: Το ποδήλατο! Εάν αγαπάς της βόλτες πάνω στους δύο τροχούς αλλά φοβάσαι τους δρόμους και την κίνηση της Αθήνας ήρθε η ώρα να μάθεις τις διαδρομές που είναι τόσο ασφαλείς όσο και ευχάριστες και αξίζει να τις ανακαλύψεις.

Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές πόλεις που μπορείς να τις γυρίσεις με το ποδήλατό σου

Οι ποδηλατικές διαδρομές της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις

Θησείο – ΚΠΙΣΝ – Καβούρι

Με αφετηρία το κέντρο της Αθήνας, παίρνεις τον ποδηλατόδρομο που ξεκινά από Θησείο και να κατέβεις προς την παραλιακή. Περνάς από Πετράλωνα, Ταύρο, Καλλιθέα και Μοσχάτο και καταλήγεις στο ΚΠΙΣΝ για καφεδάκι. Έχε υπόψη σου πως στην επιστροφή ο δρόμος θα έχει μια μικρή κλίση.  Αν θέλεις και αντέχουν τα πνευμόνια σου, μπορείς να συνεχίσεις τον παραλιακό άξονα, πηγαίνοντας από τον πεζόδρομο και να φτάσεις μέχρι το Καβούρι και αν σου βαστάει να βουτήξεις. Η συνολική διαδρομή είναι 25 χιλιόμετρα, ενώ αν κουραστείς, μπορείς εύκολα να γυρίσεις με το τραμ.

Αθήνα: Η ευρωπαϊκή πόλη που έχει έλλειψη σε ποδηλατόδρομο ( ; ) Ο φακός του iPop.gr “απαντά”!

Αγία Παρασκευή – Πάρκο Τρίτση

Μια ιδανική αστική διαδρομή για αρχάριο μήκους 12 χιλιομέτρων, η οποία περνά σχεδόν αποκλειστικά από δρόμους ήπιας κυκλοφορίας αποφεύγοντας σχεδόν πλήρως κεντρικές λεωφόρους. Έχει ήπιες υψομετρικές διαφορές περί τα 110 μέτρα, ξεκινά από την Αγία Παρασκευή και καταλήγει στο Πάρκο Τρίτση, μια όαση αστικού πρασίνου, η οποία ενδείκνυται για να συνεχίσεις αν θέλεις τη διαδρομή σου μέσα στο Πάρκο ή να αράξεις εκεί για καφεδάκι πριν επιστρέψεις.

Γλυκά Νερά – Αρχαία Βραυρώνα – Υδροβιότοπος Ερασίνου

Η διαδρομή αυτή ξεκινά από τα Γλυκά Νερά ή από την Παλλήνη ή το Κορωπί αν θες να έρθεις με Μετρό, και περνά από δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με χαμηλές υψομετρικές διαφορές, για να σε φέρει μέσα από τους αμπελώνες των Μεσογείων στο καταπράσινο τοπίο του Υδροβιότοπου της Βραυρώνας στις εκβολές του ποταμού Ερασίνου. Στη διαδρομή θα πετύχεις τον Φραγκικό Πύργο, σε ένα ξέφωτο με υπέροχη θέα στα γύρω χωράφια, ιππικούς ομίλους και ένα ξωκλήσι, ενώ επιβάλλεται να κάνεις μια στάση στο Αρτοποιείο Δαρεμά για να δοκιμάσεις τα πιο νόστιμα μουστοκούλουρα της περιοχής, αν όχι της Αττικής.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News