Οι δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου κατά τη διάρκεια της βράβευσής της απ’ τον Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι αυτό που χρειάζεσαι για να πάρεις δύναμη και να σκάσεις ένα χαμόγελο. Ένας άνθρωπος που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει κάτι τόσο δύσκολο, από κάθε άποψη, μας εμπνέει με τα λόγια του και μας παροτρύνει να είμαστε δυνατοί!

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Υγεία», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βραβεύτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. 

Αρχικά, η ίδια δήλωσε:

Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά, που βρίσκομαι εδώ σήμερα, αλλά και μία αναγνώριση. Και ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση που μου απηύθυναν, να παρακολουθήσω και να συμμετέχω στην εκδήλωση για την ψυχική υγεία, που είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα -και νομίζω μας ακουμπάω όλους

Στη συνέχεια εξήγησε πως ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα το έκανε σε μια προσπάθεια να σταθεί ξανά στα πόδια της και φυσικά να μπορέσει να επιβιώσει: «Εγώ, ό,τι έκανα, το έκανα προσπαθώντας να επιβιώσω και να ξανασταθώ στα πόδια μου. Αλλά για μένα είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση, το ότι μέσα από όλο αυτό το πολύ άσχημο, έχει βγει κάτι όμορφο για πολλούς ανθρώπους».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου βγάζει τη μάσκα και μιλάει στον Σταύρο Θεοδωράκη σε μία συγκλονιστική κατάθεση ψυχής

Όταν κλήθηκε ν’ απαντήσει από πού άντλησε το σθένος, η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξήγησε ότι αφενός η δύναμη προέρχεται απ’ τον χαρακτήρα και την ψυχή της, αλλά πήρε τεράστια δύναμη απ’ την οικογένειά της, τους γιατρούς και τον κόσμο: «Νομίζω ότι αυτό είναι λίγο σύνθετο. Δηλαδή η δύναμη προήλθε σίγουρα από τον χαρακτήρα μου κι από την ψυχή μου πιστεύω. Αλλά πήρα δύναμη και από την οικογένειά μου και από τους γιατρούς. Έχω λάβει απίστευτη υποστήριξη, πάρα πολλή υποστήριξη κυρίως από τον κόσμο. Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ και λέω, ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω και να απογοητεύσω όλο αυτόν τον κόσμο που με έχει στηρίξει. Οπότε πρέπει να φανώ δυνατή, πρέπει να προσπαθήσω και όλο αυτό είναι ένα κίνητρο για μένα».

Η νέα ανάρτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου: Η γυναίκα που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης με τη θέλησή της για ζωή συγκινεί

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News