Το Φθινόπωρο του 2022 αναμένεται να εκδοθεί το βιβλίο “Τα ημερολόγια του Alan Rickman” από τον εκδοτικό οίκο Conongate, ο οποίος εξασφάλισε τα δικαιώματα για τα ημερολόγια του γνωστού ηθοποιού.

Τα ημερολόγια του Alan Rickman

Ο Alan Rickman κρατούσε όχι ημερολόγιο αλλά ημερολόγια για πάνω από 25 χρόνια με σκοπό κάποια μέρα να τα δημοσιεύσει. Ο Rickman άρχισε να γράφει τα ημερολόγια με το χέρι στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Μέχρι τότε, η καριέρα του ηθοποιού είχε αρχίσει, αφού είχε ήδη φτιάξει φήμη στη Royal Shakespeare Company και στη σκηνή ως Valmont στο Les Liaisons Dangereuses. Ήταν επίσης ένα οικείο όνομα για τις κινηματογραφικές του στροφές ως κακοποιός Hans Gruber το 1988 Hard Die, Sheriff of Nottingham το 1991 Robin Hood: Prince of Thieves και ως νεκρός σύζυγος της Juliet Stevenson στο υπερφυσικό ρομαντικό 1991 Truly, Madly, Deeply.

Συνέχισε να κρατά ημερολόγια τα επόμενα 25 χρόνια, ενώ εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το Galaxy Quest, το franchise του Χάρι Πότερ, το Sense and Sensibility, ο Οδηγός για το Γαλαξία του Hitchhiker και το Love, Actually. Έγραψε μέχρι το θάνατό του το 2016, ο οποίος προέκυψε από καρκίνο του παγκρέατος σε ηλικία 69 ετών.

Τα ημερολόγια του Alan Rickman θα εκδοθούν από τον Alan Taylor, συντάκτη του Scottish Review of Books, ο οποίος συνέθεσε το The Country Diaries, ένα θησαυροφυλάκιο ποιμενικών περιοδικών από τους Beatrix Potter, Dorothy Wordsworth και John Fowles, για το Canongate.

Η γυναίκα του που τον συντρόφευε από το 1965, Rima Horton, είπε χαρακτηριστικά για το γεγονός:

Είμαι χαρούμενος που η Canongate θα δημοσιεύσει τα ημερολόγια του Alan και δεν θα μπορούσε να επιθυμεί ένα καλύτερο διορισμό συντάκτη από τον Alan Taylor. Τα ημερολόγια δεν αποκαλύπτουν μόνο τον Alan Rickman ως ηθοποιό, αλλά τον πραγματικό Alan – η αίσθηση του χιούμορ, η απότομη παρατήρησή του, η χειροτεχνία του και η αφοσίωσή του στις τέχνες

Ο Alan Taylor είπε για το περιεχόμενο των ημερολογίων:

Ανέκδοτα, αδιάκριτα, πνευματικά, κουτσομπολιά και απολύτως ειλικρινά, κάνουν υποχρεωτική την ανάγνωση και προσφέρουν μια απαράμιλλη εικόνα για την καθημερινή ζωή ενός αξιοθαύμαστου ηθοποιού που ήταν τόσο αγαπητός στις ΗΠΑ όσο σίγουρα ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο εκδοτικός οίκος Canongate δήλωσε:

Πάνω από οτιδήποτε άλλο, τα ημερολόγια αποκαλύπτουν τον πραγματικό Alan Rickman, αστείο, παθιασμένο, περιστασιακά προκλητικό, και δίνουν νέα εικόνα για την τέχνη του. Έγραψε τα ημερολόγιά του σαν να συνομιλούσε με έναν στενό φίλο. Παρέχουν τέλεια σύντομα χρονογραφήματα: μικρές, λιτές παραγράφους που ζωγραφίζουν μεγάλες εικόνες και προσφέρουν ενδιαφέρουσες ιδέες για τον εαυτό του, τους συνομηλίκους του και τον κόσμο γύρω του. Είναι οικεία, αντιληπτά και πολύ αστεία

Τα ημερολόγια του Alan Rickman είναι ένα βιβλίο που όλοι οι θαυμαστές του ηθοποιού και της τέχνης του θα περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News