Σήμερα, Σάββατο 06/02, η Βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνει 70 χρόνια από την πρώτη ημέρα που ανέβηκε στον θρόνο του Μεγάλου Βασιλείου. Με αφορμή της επέτειο της Βασιλείας της εξέδωσε μια επιστολή στην οποία μιλά για τα χρόνια που υπηρέτησε τον θεσμό ενώ παράλληλα δίνει το χρίσμα της και στην επόμενη Βασίλισσα, την Καμίλα. Μια δήλωση που πολλοί δεν περίμεναν.

Ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ ξαδέρφια; Επιτέλους βρήκαμε την απάντηση!

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η επιστολή της για τα 70 χρόνια Βασιλείας

Συγκεκριμένα, η Ελισάβετ είπε: «Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει η ώρα, η Camilla να γίνει γνωστή ως Queen Consort καθώς συνεχίζει τη δική της πιστή υπηρεσία», ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την Καμίλα, τη Δούκισσα της Κορνουάλης, να ονομαστεί βασίλισσα μόλις ο Πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς της Βρετανίας.

Η ανακοίνωση φάνηκε να επιλύει ένα ευαίσθητο ζήτημα για την Καμίλα, τη δεύτερη σύζυγο του πρίγκιπα Καρόλου, που είναι ο μεγαλύτερος γιος της Ελισάβετ και διάδοχος του θρόνου. H σχέση τους κατά τη διάρκεια του γάμου του Καρόλου με την Diana, την πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν ο λόγος που η Καμίλα βρισκόταν επί μακρόν στα βρετανικά ταμπλόιντ, τα οποία μερικές φορές την αποκαλούσαν την πιο μισητή γυναίκα στη χώρα, ακόμα και μετά τον γάμο της με τον Κάρολο το 2005. Υπήρχε ευρέως εικασίες ότι θα κατείχε τον τίτλο της Πριγκίπισσας Σύζυγος και όχι της Βασίλισσας Σύζυγος, μόλις ο Κάρολος γινόταν βασιλιάς.

Εκτός των άλλων, η Βασίλισσα Ελισάβετ έγραφε στην επιστολή της: «Καθώς γιορτάζουμε αυτή την επέτειο, με χαρά ανανεώνω σε εσάς την υπόσχεση που έδωσα το 1947 ότι η ζωή μου θα είναι πάντα αφιερωμένη στην υπηρεσία σας», ενώ συνέχισε, «παραμένω αιώνια ευγνώμων και ταπεινή για την πίστη και τη στοργή που συνεχίζετε να μου δίνετε».

Σε ένα σημείο της επιστολής της δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στον εκλιπών σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλλιπο: «Ήμουν ευλογημένη που στον πρίγκιπα Φίλιππο βρήκα έναν σύντροφο πρόθυμο να φέρει εις πέρας τον ρόλο του συζύγου και να κάνει ανιδιοτελώς τις θυσίες που τον συνοδεύουν. Είναι ένας ρόλος που είδα τη μητέρα μου να παίζει κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πατέρα μου».

Η επέτειος της βασιλείας της βασίλισσας, γνωστή ως το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, έρχεται σε μια κακή στιγμή για τη Βρετανία στο σύνολό της, που έχει χτυπηθεί μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο από την επί δύο χρόνια καταστροφικής πανδημίας. Για το λόγο αυτό, οι καθιερωμένη εορτασμοί έχουν μεταφερθεί για το καλοκαίρι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News