Μετά τον θάνατο του Φίλιππου και το Megxit, η Βασίλισσα Ελισάβετ συγκαλεί έκτακτο οικογενειακό συμβούλιο και τα θέματα, μεταξύ άλλων, θα αφορούν και τη διαδοχή του θρόνου στην Αγγλία.

Σύμωνα με όσα αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, οι διαβουλεύσεις στα ανάκτορα θα είναι κατά βάση ανάμεσα σε Ελισάβετ, Κάρολο και William. Ποιοι άλλοι θα συμμετέχουν;

Ο Κάρολος και ο William θα βρεθούν με τη Βασίλισσα για το μέλλον του βρετανικού στέμματος, αλλά και για να ρυθμίσουν όλες τις εκκρεμότητες που άφησε ο θάνατος του Πρίγκιπα. Οι τρεις τους θα πρέπει επίσης να δουν τι θα γίνει με όλα αυτά που υποστήριζε ο Φίλιππος, αλλά και με τους στρατιωτικούς τίτλους που είχε.

Η αποχώρηση του Harry και της Meghan έχει μειώσει καθοριστικά τον αριθμό των ηγετικών μελών γι’ αυτό και αναμένεται ο Πρίγκιπας Εδουάρδος και η Σόφι να πάρουν τις θέσεις των Sussexes.

Αντικαταστάτης χρειάζεται, όμως, και για τον Πρίγκιπα Andrew, ο οποίος επίσης αποχώρησε μετά το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη το όνομά του.

Το τρυφερό animation με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Πρίγκιπα Φίλιππο που έχει γίνει viral

Τι θα συζητηθεί στο συμβούλιο για τη διαδοχή του θρόνου στην Αγγλία;

Το έκτακτο οικογενειακό συμβούλιο θα συγκληθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και απ’ αυτό θα καθοριστεί και ο αριθμός των μελών που θα αποτελούν πλέον τον κλειστό πυρήνα του Παλατιού, μετά την αποχώρηση του Harry και της Meghan, καθώς επίσης και μετά τον θάνατο του Φίλιππου.

Παράλληλα, θα καθοριστούν και οι αρμοδιότητες που θα έχει ο καθένας στη νέα κατάσταση.

Σύμφωνα μ πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα Telegraph, «τα επίσημα καθήκοντα της βασιλείας δεν μπορούν να διακριθούν από τα προσωπικά, καθώς είναι άρρηκτα συνυφασμένα».

Ο Κάρολος πρόκειται να είναι ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας για τη βασιλική διάσκεψη, ως ο μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας. Όμως, θέλει ο William να είναι παρών και γνώστης σε όλα, καθώς κάποια στιγμή θα γίνει εκείνος βασιλιάς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του Καρόλου είναι μια μικρότερη βασιλεία, έναν στενό κύκλο που να αποτελείται από τη Βασίλισσα, τον ίδιο, τη γυναίκα του και τον γιο του με τη σύζυγό του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News