Κάτι παραπάνω από δύο μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, μία νέα αποκάλυψη έρχεται να «ταράξει τα νερά» και να προκαλέσει αναστάτωση τόσο στα μέλη της βασιλική οικογένειας, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, αφού εάν επιβεβαιωθεί, θα ανατρέψει πλήρως την αιτία θανάτου της.

Η 96χρονη μονάρχης πέθανε στο κάστρο του Balmoral την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, περισσότερες από τρεις ώρες πριν ενημερωθεί το κοινό. Αυτό αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ, που κυκλοφόρησε από την National Records of Scotland, ενώ κάνει γνωστό ότι πέθανε από «γήρας». Αυτή που έκανε γνωστό τον θάνατό, σύμφωνα με την ληξιαρχική πράξη θανάτου, ήταν η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα.

Βασίλισσα Ελισάβετ καρκίνος: Η νέα βιογραφία που ανατρέπει τα πάντα

Ο Gyles Brandreth, φίλος του πρίγκιπα Φίλιππου, έκανε ισχυρισμούς για τον θάνατο της αείμνηστης βασίλισσας, σε μια επερχόμενη βιογραφία του με τίτλο Elizabeth: An Intimate Portrait, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου.

Η επίσημη αιτία θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητας αναφέρθηκε ως «γηρατειά», αλλά ο Brandreth ισχυρίζεται ότι ήταν στην πραγματικότητα μια σπάνια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών που στοίχισε τη ζωή της, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Μirror.

«Her Majesty the Queen»: Το -χωρίς εικόνα- καθηλωτικό εξώφυλλο της Vogue τιμά τη βασίλισσα Ελισάβετ –Τι συμβολίζει το μωβ χρώμα;

Ο Brandreth έγραψε χαρακτηριστικά: «Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος – καρκίνο του μυελού των οστών – που εξηγούσε την κούρασή της και την απώλεια βάρους και εκείνα τα “θέματα κινητικότητας” που μας έλεγαν συχνά τον τελευταίο χρόνο της ζωής της. Το πιο κοινό σύμπτωμα του μυελώματος είναι ο πόνος στα οστά, ιδιαίτερα στη λεκάνη και τη μέση, και το πολλαπλό μυέλωμα είναι μια ασθένεια που προσβάλλει συχνά τους ηλικιωμένους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, αλλά η θεραπεία – συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων που βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και φαρμάκων που βοηθούν στην πρόληψη της αποδυνάμωσης των οστών – μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της και να παρατείνει την επιβίωση του ασθενούς κατά μήνες ή δύο έως τρία χρόνια» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε στο Mail+, ισχυρίζεται επίσης ότι η Βασίλισσα υπέφερε από περιόδους χαμηλής ενέργειας, παρά το γεγονός ότι δήλωσε στους βοηθούς της ότι ήταν αποφασισμένη να παραμείνει απασχολημένη μετά τον θάνατο του Φίλιππου τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Ο βιογράφος γράφει επίσης ότι, όταν η βασίλισσα ένιωθε πιο αδύναμη, γέμιζε τις μέρες της παρακολουθώντας το δράμα Line of Duty του BBC. «Ο σύζυγός μου σίγουρα δεν θα το ενέκρινε» φέρεται να έλεγε.

Πώς θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τη Βασίλισσα Ελισάβετ;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News