Το ντοκιμαντέρ του BBC θα ξεκινήσει την εβδομάδα των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο – το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της. Η μονάρχης θα συνοδεύεται από «μέλη της βασιλικής οικογένειας που αυτό το χρονικό διάστημα αναλαμβάνουν επίσημα βασιλικά καθήκοντα εκ μέρους της βασίλισσας», αναφέρει πηγή του παλατιού. 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνει 70 χρόνια στον θρόνο και δηλώνει πως θέλει η Καμίλα να γίνει η επόμενη Βασίλισσα!

Τι περιλαμβάνει το ντοκιμαντέρ του BBC για την βασίλισσα Ελισάβετ;

Μια χαρούμενη εικόνα που απεικονίζει τη βασίλισσα Ελισάβετ την περίοδο που αρραβωνιάστηκε με τον πρίγκιπα Φίλιππο περιλαμβάνεται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC.

ντοκιμαντέρ του BBC βασίλισσα Ελισάβετ
BBC

Το πλάνο δείχνει τη Βασίλισσα – γνωστή ως πριγκίπισσα Ελισάβετ τότε – με το δαχτυλίδι των αρραβώνων της κατά τη διάρκεια διακοπών στο Κάστρο Balmoral στη Σκωτία το 1946 – πολύ πριν ανακοινωθεί ο επικείμενος γάμος της.

Το ντοκιμαντέρ του BBC, Elizabeth: The Unseen Queen, θα αφηγηθεί την ιστορία της Βασίλισσας από την καθημερινότητά της ως νεαρή πριγκίπισσα μέχρι τη στέψη της. Το πρόγραμμα διάρκειας 75 λεπτών, το οποίο θα μεταδοθεί στο BBC και στην υπηρεσία συνεχούς ροής iPlayer στις 29 Μαΐου, συγκεντρώνει το μοναδικό αρχείο προσωπικών ταινιών της βασιλικής οικογένειας.

ντοκιμαντέρ του BBC βασίλισσα Ελισάβετ
BBC

Εκτός από τα πλάνα μετά τον αρραβώνα, δύο επιπλέον εικόνες από το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησαν. Το πρώτο δείχνει την Ελισάβετ και την αδερφή της, Πριγκίπισσα Μαργαρίτα με τον αγαπημένο τους πατέρα, Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ στο HMS Vanguard το 1947 και το άλλο είναι της Ελισάβετ που απολαμβάνει μια επίσκεψη στη Νότια Αφρική το 1947.

Τα προσωπικά βίντεο, τα οποία γυρίστηκαν κυρίως από μέλη της βασιλικής οικογένειας, χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1920 και φυλάσσονται για δεκαετίες από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου για λογαριασμό του Royal Collection Trust.

H άδεια για το ντοκιμαντέρ παραχωρήθηκε από την ίδια τη Βασίλισσα, ενώ BBC αναφέρει πως το ντοκιμαντέρ θα ανατρέξει στη ζωή της βασίλισσας από τη στιγμή που ήταν ακόμα βρέφος μέχρι τη στέψη της σε ηλικία 27 ετών το 1953. Η Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο τον Φεβρουάριο 1952 μετά τον θάνατο του πατέρα της Γεωργίου ΣΤ’.

BBC

Η ταινία απεικονίζει με λεπτομέρεια τη βασιλική της ανατροφή, αποτυπώνοντας παράλληλα τη ζεστή σχέση της με τους γονείς της και την πρώτη επίσκεψη του πρίγκιπα Φίλιππου στο Balmoral το 1946 μετά τον βασιλικό αρραβώνα τους. Υπάρχουν επίσης συγκινητικές στιγμές ανάμεσα στους γονείς της Βασίλισσας και τα εγγόνια τους, τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα.

Η ταινία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη φωνή και τα λόγια της ίδιας της Βασίλισσας μέσω των πολλών δημόσιων ομιλιών που έχει κάνει τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες.

Η Βασίλισσα είναι ενήμερη για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, αφού εκείνη έδωσε και την άδεια για τη χρήση των αποκλειστικών εικόνων, αλλά δεν έχει δει ακόμη την ταινία, η οποία είναι ημιτελής, σύμφωνα με μια βασιλική πηγή.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ποζάρει με τα αγαπημένα της άλογα και γίνεται κούκλα! Οι τρυφερές στιγμές από τα γενέθλιά της

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News