Το e-shop Leyla.jewels, πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία με τη ροζ αλυσίδα, με στόχο να σώσει γυναίκες που δέχονται κακοποίηση.

Με μια ακόμα γυναικοκτονία προστίθεται στη λίστα με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, πλέον φτάσαμε στους 7 φόνους γυναικών τον τελευταίο καιρό απ’ τους συζύγους ή συντρόφους τους.

Πολλές γυναίκες- θύματα φοβούνται να μιλήσουν και να καταγγείλλουν τα περιστατικά. Το Leyla.jewels δίνει φωνή σ’ αυτές τις γυναίκες με τη ροζ αλυσίδα.

Όπως εξήγησε η ιδιοκτήτρια μιλώντας στο makthes.gr, κοπέλες που βρίσκονται σε τέτοιες καταστάσεις θα μπορούν μέσω της σελίδα @leyla.jewels στο Instagram να στέλνουν μήνυμα και να παραγγέλνουν την «Ροζ Αλυσίδα», χωρίς συνοδεία φωτογραφίας κάποιου κοσμήματος και η ίδια θα επικοινωνήσει άμεσα με τις Αρχές για βοήθεια.

Ελληνικό #MeToo: Μια νέα σημαντική εξέλιξη δίνει φωνή στα θύματα

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά to Leyla.Jewels για τη ροζ αλυσίδα:

«Αν μας στείλεις μήνυμα ζητώντας την “ροζ αλυσιδα” χωρίς συνοδεία φωτογραφίας κάποιου κοσμήματος, θα δώσουμε τα στοιχεία σου στο 15900.
Καταλαβαίνουμε πως για κάποια άτομα είναι δύσκολο ακόμα και να σηκώσουν το τηλέφωνο. Οπότε θα το κάνουμε εμείς.
Ευχαριστούμε πολύ το καθένα από εσάς που στήριξε αυτή την πρωτοβουλία, πλέον τα μηνύματα είναι άπειρα , δεν χρειάζεται να μας ευχαριστείτε, κάνουμε το ελάχιστο που μπορούμε ως άνθρωποι. Καμία μόνη!».

Αυτή η ροζ αλυσίδα μπορεί να σώσει πολλές γυναίκες που βρίσκονται σε κακοποιητικές σχέσεις. Ας βοηθήσουμε να μεταδοθεί το μήνυμα και να μην μετρήσουμε κι άλλα θύματα.

Signal For Help: Μια χειρονομία μπορεί να σώσει ζωές

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News