Την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επιστροφή της στην τηλεόραση και το νέο της τηλεοπτικό σπίτι, το Mega, παραχώρησε η Ελένη Μενεγάκη στην Ελεωνόρα Μελέτη και την εκπομπή Mega Καλημέρα. Η παρουσιάστρια μίλησε για την απουσία της από τα τηλεοπτικά πλατό, την επιστροφή της, τις ταμπέλες και τα σχόλια στα οποία επιλέγει να μην απαντήσει.

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Ελένης Μενεγάκη μετά την τηλεοπτική επιστροφή της

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Ελένης Μενεγάκη μετά από 7 χρόνια είναι γεγονός. Η παρουσιάστρια ξεκαθάρισε ότι όταν αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό στον Alpha το μόνο που ήξερε ήταν ότι την επόμενη χρονιά δεν θα βρίσκεται στην τηλεόραση, χωρίς να έχεις στο μυαλό της πότε θα επιστρέψει. “Νιώθω πολύ όμορφα που είμαι στο MEGA. Στη γιορτή μου, 21 Μαΐου αποφάσισα να μοιραστώ με τον κόσμο ότι εκείνη ήταν η τελευταία τηλεοπτική μου σεζόν στον Alpha. Και ότι την επόμενη χρονιά δεν θα βρίσκομαι στην τηλεόραση. Τον μόνο προγραμματισμό που είχα κάνει ήταν ότι αυτή ήταν η τελευταία χρονιά. Δεν είχα βάλει στο μυαλό μου αν θα ξαναδουλέψω και πότε”.

Η παρουσιάστρια δεν αισθανόταν όμως ότι αυτό ήταν το τελευταίο αντίο. “Το μόνο που σίγουρα ήξερα είναι ότι την επόμενη σεζόν θα ήμουν σπίτι μου. Την ημέρα που αποχαιρέτισα τον κόσμο είχα όλη την συγκίνηση του “γεια σας” αλλά δεν αισθάνθηκα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μου λέξη με τους ανθρώπους που με παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Αισθανόμουν ότι κάπου, κάπως, κάποτε θα τα ξαναπούμε χωρίς όμως να είχα αφήσει σε κάποιον το περιθώριο, τα υπόλοιπα κανάλια, ότι θα κάνουμε μια κουβεντούλα το καλοκαίρι. Σε όποιον με πήρε τηλέφωνο έλεγα “ότι έχετε ακούσει είναι αλήθεια””.

Σχετικά με την απόφασή της να επιστρέψει στον φακό και για το εάν σκέφτηκε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό αυτήν την φορά η Ελέη Μενεγάκη απάντησε: “Για τα θέματα της δουλειάς είμαι πολύ αργή στις αποφάσεις μου. Επεξεργάζομαι όλα τα σενάρια και πώς νιώθω εγώ μέσα σε αυτά. Αν είμαι εντάξει σε κάθε απόφαση. Γύρισα γιατί ένιωσα ότι έχω ακόμα πολύ πράγμα να δώσω. Δεν μου έλειψε ο φακός όσο η επαφή μου με τον κόσμο. Σε μια ζωντανή εκπομπή έχεις άμεση επαφή με τον κόσμο. Νομίζω ότι γύρω στον Δεκέμβρη άρχισα να σκέφτομαι αν θέλω να γυρίσω και πώς. Δε σκέφτηκα να κάνω κάτι άλλο. Μου έχουν γίνει προτάσεις να κάνω και άλλα πράγματα δεν έχω σκεφτεί ποτέ να τα δοκιμάσω γιατί αυτό είναι που μου αρέσει να κάνω. Θέλω αυτό. Μου αρέσει αυτό”.

Πολλές φορές έχουν γίνει αναφορές σε άλλες παρουσιάστριες οι οποίες ακολουθούν τον δρόμο που χάραξε στην παρουσίαση η Ελένη Μενεγάκη που συχνά αποκαλούνται “σχολή Μενεγάκη”. Η ίδια δηλώνει: “Χωρίς να έχω την πεποίθηση ότι τα λέω όλα σωστά λόγω της εμπειρίας και των ετών νομίζω ότι μπορώ να νιώσω κάποια λαθάκια που μπορεί να γίνονται. Οι ταμπέλες δε μου αρέσουν και θεωρώ ότι συνήθως είναι ένα φορτίο βαρύ για αυτόν που του τον φοράνε. Δεν τα σκέφτομαι όλα αυτά. Ίσως όταν φύγω για τα καλά να είναι πιο εύκολο να κρίνω. Ούτε μου περνούσε από το μυαλό, δεν είχα σκεφτεί ποτέ τέτοια διαδρομή. Σκεφτόμουν μόνο αυτό που έκανα κάθε περίοδο. Όταν εγώ ξεκίνησα ήταν τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Δεν ξέραμε και εμείς το μέλλον της. Δεν ξέραμε ποια θα είναι η συνέχεια”.

Ταυτόχρονα, η παρουσιάστρια μίλησε για την απόφασή της να μην απαντάει στα κακόβουλα σχόλια για την ίδια σε όλη την διάρκεια της καριέρας της: “Αυτό ήταν κάτι που δε μου το έμαθε κανείς. Ανακάλυψα μόνη μου ότι αυτό είναι κάτι που μου ταιριάζει. Πώς αισθάνεσαι καλύτερα όταν απαντάς και μετά αυτό γίνεται μύλος; Αυτό δε τελειώνει ποτέ. Τελειώνει όταν εσύ κάνεις τη δουλειά σου και αφήνεις τους άλλους να λένε, βάζεις τοίχους και τελειώνει εκεί”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Για μένα τα πιο σοβαρά από όλα είναι τα θέματα υγείας, όλα τα άλλα δεν θα βρεις τρόπο να σφίξεις τα δόντια; Τίποτα δεν είναι εύκολο. Έχει τύχει να κλαίω πριν από την εκπομπή, να βάλω κολλύριο και να μπω στην εκπομπή και να προσπαθώ να συντονιστώ. Γι’ αυτό χρειάζονται οι καλοί συνεργάτες. Οι συνεργάτες δεν είναι μόνο συνεργάτες, αν είστε κάθε μέρα μαζί είναι αδύνατον να μην γίνετε φίλοι. Όλα τα χρόνια στην τηλεόραση ακουμπούσα ψυχολογικά πάνω στους συνεργάτες μου. Όλα μας έχουν συμβεί (προδοσία και αχαριστία), γιατί να μένω σε αυτό; Δεν θέλω να με μαυρίζω”.

Ωστόσο, η βασίλισσα της μεσημεριανής ζώνης μίλησε και για το πώς σχολιάζει ο κόσμος που την αγαπά και την παρακολουθεί τι αποφάσεις της: “Στα 44 αποφάσισα να μείνω έγκυος -που δόξα τω Θεώ τα κατάφερα- γιατί είχα μεγάλη αγωνία αν μπορώ, το ήθελα πολύ, εγώ περισσότερο από τον σύντροφό μου, μέχρι να γίνει. Δεν σκέφτηκα ποτέ τι θα σκεφτούν οι άλλοι. Ο τρόπος που με σχολίασε μια μερίδα ανθρώπων σε φάσεις που πήρα αποφάσεις για μένα, για την προσωπική μου ζωή, την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, με έχει στεναχωρήσει και με έχει προβληματίσει αν δεν υπάρχουν άλλα θέματα να ασχοληθεί κανείς από τη δική μου προσωπική ζωή; Μήπως ο τρόπος μου είναι πιο προκλητικός από άλλων ανθρώπων; Εξαρτάται τα θέματα για το ποιους ανθρώπους θα εμπιστευτώ και ποιους θα συμβουλευτώ”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Tags :