Αν δεν έχεις δει ακόμα την ταινία Out της Disney, τότε ήρθε η ώρα να το κάνεις και σου έχουμε τον λόγο. Μία ταινία κινουμένων σχεδίων που έχει στο επίκεντρο ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι και προωθεί το διαφορετικό.

Πριν από ένα χρόνο περίπου η Pixar κυκλοφόρησε την ταινία μικρού μήκους Out στο Disney+ που ήταν πρακτικά και η πρώτη της ταινία με πρωταγωνιστή έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα. Τι έγινε, όμως, φέτος με αυτή την ταινία; Ενόψει του Μήνα Υπερηφάνειας, φέτος η ταινία Out της Disney κυκλοφορεί δωρεάν για όλους μέσω του YouTube.

Όταν υπάρχει αγάπη, όλα είναι δυνατά. Το σποτάκι για την μητρότητα που πρέπει να δεις κι εσύ

Με τι έχει να κάνει αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους;

Στο Out παρουσιάζεται η ιστορία του νεαρού Greg, ο οποίος δυσκολεύεται να μιλήσει στην οικογένειά του για τη σεξουαλικότητά του και για τον σύντροφό του, τον Manuel. Οι γονείς του τού κάνουν έκπληξη για να τον βοηθήσουν να μετακομίσει και φοβάται ότι θα ανακαλύψουν το μυστικό του. Με τη βοήθεια του σκύλου του βρίσκει τη δύναμη και μιλά για την αλήθεια του.

Είναι η πρώτη φορά που η Pixar βάζει στο επίκεντρο τόσο εμφανώς ένα ομοφυλόφιλο χαρακτήρα και ζευγάρι, παρουσιάζοντας σκηνές με δύο ήρωες ίδιου φύλου να φιλιούνται. Πριν ξεκινήσει η ταινία, οι συντελεστές μιλούν για την αισθητική τους και εξηγούν πως τα σχέδια δεν ήταν τέλεια, λέγοντας «Θέλαμε να νιώσετε την ιστορία του χεριού που έβρισκε το δρόμο του, με τα δάκρυα και τις ατέλειες που προέκυψαν στην πορεία».

Ωστόσο υπάρχουν και αρνητικά νέα, αφού η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας προειδοποίησε τη Walt Disney Co έναντι της διανομής της ταινίας, αναφέροντας ότι είναι επιβλαβής για τα παιδιά στη Ρωσία. Μάλιστα, σημειώνει πως αντίκειται στη ρωσική νομοθεσία να διανέμονται πληροφορίες, οι οποίες «αρνούνται τις οικογενειακές αξίες και προωθούν τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» στα παιδιά.

Δες την ταινία Out της Disney:

To video της ημέρας: Μπαμπάδες πηγαίνουν με τα παιδιά τους στο Pride- Η έκφραση της απόλυτης αγάπης και αποδοχής

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News