Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα κατά την διάρκεια της πομπής με την σορό της Βασίλισσας Ελισάβετ, όπου ένας νεαρός από το πλήθος επιτέθηκε φραστικά στον Πρίγκιπα Άντριου, αποκαλώντας τον άρρωστο γέρο. Το γεγονός αυτό είναι πολύ πιθανόν να συνδέεται με τα σκάνδαλα του Πρίγκιπα Άντριου που είχαν βγει στην δημοσιότητα και είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Βασίλισσας.

Πληροφορίες για την ζωή του Πρίγκιπα

Ο Πρίγκιπας Άντριου γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1960 στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Είναι το τρίτο παιδί και ο δεύτερος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ και του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει απομακρυνθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα δεδομένου ότι είχε εμπλακεί σε διάφορα σκάνδαλα.

Με αφορμή λοιπόν, το περιστατικό που έγινε στην πομπή της σορού της Βασίλισσας, αρκετοί το συνδυάζουν με τα γεγονότα που είχαν συμβεί πριν από κάποια χρόνια και έφεραν στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης ζωής του Πρίγκιπα Άντριου.

«Scoop»: Το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρίγκιπα Andrew γίνεται ταινία και «καίει» την Βασιλική Οικογένεια

Τα σκάνδαλα και οι προσπάθειες να απεμπλακεί από αυτά

Ένα από τα σκάνδαλα του Πρίγκιπα Άντριου ήταν ότι είχε εμπλακεί το όνομα του στην υπόθεση του δισεκατομμυριούχου Τζέφρι Επστάιν. Πιο συγκεκριμένα, το 2011 είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που τον απεικόνιζαν να περπατά σε κεντρικό σημείο της Νέας Υόρκης με τον Τζέφρι Επστάιν. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το 2008, ο δισεκατομμυριούχος είχε ομολογήσει ότι πλήρωνε ανήλικα κορίτσια για να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί τους. Έτσι λοιπόν, εξαιτίας της συνάντησης του Πρίγκιπα με τον Επστάιν, ο Άντριου αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του Ειδικού Αντιπροσώπου του Ηνωμένου Βασιλείου για το Διεθνές Εμπόριο, αφού είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία των ΗΠΑ δεδομένου ότι ο Επστάιν είχε ένα πολύ ισχυρό δίκτυο γνωριμιών, όπου μεταξύ άλλων περιλάμβανε ονόματα όπως του Ντόναλντ Τράμπ και του Μπιλ Κλίντον. Όταν όμως ξέσπασε το σκάνδαλο, ο Τραμπ και ο Κλίντον έκοψαν τους δεσμούς φιλίας που διατηρούσαν, σε αντίθεση με τον Πρίγκιπα Άντριου που συνέχισε να έχει επαφές με τον μεγιστάνα, ακόμα και την εποχή που είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ένα από τα σκάνδαλα του Πρίγκιπα Άντριου ακούει στο όνομα Βιρτζίνια Τζιούφρι. Πιο, αναλυτικά, η Βιρτζίνια Τζιούφρι υποστήριξε ότι υπήρξε θύμα του δικτύου εμπορίου λευκής σαρκός που είχε δημιουργηθεί από τον Επστάιν, λέγοντας ότι την είχε γνωρίσει σε διάφορους ισχυρούς άνδρες, όπου μεταξύ άλλων ήταν και ο Πρίγκιπας Άντριου. Η Τζιούφρι σόκαρε με την ομολογία της ότι ο Άντριου είχε αποπειραθεί να την παρενοχλήσει σεξουαλικά τρεις φορές όταν εκείνη ήταν ανήλικη. Ο Άντριου, φυσικά αρνήθηκε την κατηγορία και μάλιστα σε συνέντευξή του στο BBC Newsnight το 2019, υποστήριξε ότι δεν θυμάται να έχει γνωρίσει την εν λόγω κυρία. Βέβαια στο δικαστήριο κατατέθηκαν πειστήρια για τη σχέση τους, ακόμα και φωτογραφίες του Άντριου με τη Βιρτζίνια.

Ωστόσο, ο Πρίγκιπας προσπάθησε να απεμπλακεί από τον σκάνδαλο που είχε δημιουργηθεί και προσπάθησε να τα βρει εξωδικαστικά με την Τζιούφρι, προτείνοντας ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να αποσιωποιηθεί το γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν βγει από την Daily Mail, το ποσό άγγιζε τα 12 εκατομμύρια στερλίνες και ένα μεγάλο ποσοστό αποπληρώθηκε από την ίδια την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Τέλος, το 2019 παραιτήθηκε από όλα του τα δημόσια βασιλικά καθήκοντα και έχασε όλους τους στρατιωτικούς του τίτλους. Αυτός είναι και ο λόγος που στις αγρυπνίες και τελετουργίες που γίνονται για την Βασίλισσα, δεν φοράει την στρατιωτική στολή, αλλά πολιτικά ρούχα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News