Στην εφημερίδα Real έδωσε συνέντευξη η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και μίλησε ανοιχτά για την καταγγελία που έκανε κατά του Πέτρου Φιλιππίδη μαζί με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και τη Λένα Δροσάκη.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Σκοπός ήταν να τελειώνει αυτό το μαρτύριο

Η ηθοποιός στη συνέντευξή της τόνισε πως είναι αρκετά στεναχωρημένη με τα γεγονότα στο χώρο του θεάτρου αλλά σε καμία περίπτωση δε θεωρεί πως χαρακτηρίζουν τον χώρο οι ανείπωτες πράξεις των συγκεκριμένων ανθρώπων. Η ίδια λέει: “Έχουμε εξαιρετικούς σκηνοθέτες, παραγωγούς και συναδέλφους στον χώρο, που έχουν σεβασμό στον συνάνθρωπο, όχι, όμως, στη γυναικεία φύση, αλλά γενικά στους ανθρώπους, οπότε είναι κρίμα και άδικο ένας ολόκληρος χώρος να χαρακτηρίζεται με αυτό τον τρόπο…Ήταν σοκαριστικό για τον κόσμο. Το αντιλαμβάνομαι. Παρ΄ όλα αυτά, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, γιατί όταν βγήκαμε εμείς μπροστά να μιλήσουμε για κάποια πράγματα, δε γνωρίζαμε όλο αυτό το σκοτάδι που υπήρχε από πίσω.”

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Νομίζω πως όλες μας κάτι πρέπει να κάνουμε. Οι νόμοι δε μας ευνοούν»

Στη συνέχεια της συνέντευξής της δήλωσε πως το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους δεν περιορίζεται μόνο στις γυναίκες, αλλά υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και με τους άνδρες. H ίδια αναφέρει πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ορθής εργασιακής συμπεριφοράς και bullying. “Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και πρέπει να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους, να μπουν κάποιοι κανόνες για το πως θα γίνονται οι οντισιόν, να μη γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, να πηγαίνουμε με συνοδό. Ο στόχος μας είναι να αλλάξουν κάποια πράγματα γενικά, για να μπει ένα νομικό πλαίσιο που να ορίζει τα πράγματα. Εμένα, αυτό που με απασχολεί πολύ αυτό το καιρό είναι η απόδοση της δικαιοσύνης. Βλέπουμε το απίστευτο έγκλημα που έγινε στα Γλυκά Νερά, αυτά που συζητούν για το πόσα χρόνια θα τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Αν αυτός ο άνθρωπος, που σκότωσε μια γυναίκα μπροστά στο παιδί της, τιμωρηθεί για επτά με δέκα χρόνια, τότε στη δική μας περίπτωση μιλάμε για κάτι αστείο”, ήταν τα λόγια της.

Σοκάρουν οι περιγραφές στις καταγγελίες της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, της Λένας Δροσάκη και της Πηνελόπης Αναστασοπούλου κατά γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη

Όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος που πήρε την απόφαση να κάνει την καταγγελία απάντησε πως στόχος της ήταν να στηρίξει τη Ζέτα Δούκα, αλλά και να δώσει δύναμη και φωνή στις γυναίκες να πουν τις δικές τους ιστορίες. “Σκοπός μας δεν ήταν να διαβάλλουμε κανέναν, σκοπός μας ήταν να τελειώνει αυτό το μαρτύριο. Αυτός ο φόβος ότι θα πηγαίναμε εμείς ή κάποιος άλλος σε δουλειά και θα φεύγαμε από εκεί πληγωμένοι. Δε μπορούσα άλλο να το σηκώνω μέσα μου, ήταν κάτι το οποίο γνωρίζαμε ότι συμβαίνει, μας έχει συμβεί εμάς ή το είχαμε ακούσει και έμενε εκεί.. Ήταν η σωστή στιγμή, μπήκε μπροστά η Σοφία Μπεκατώρου, μετά η Ζέτα, ήταν ηθική υποχρέωση να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία για να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε το μέλλον άλλων ανθρώπων που ενδεχομένως να βίωναν κάτι αντίστοιχο. Γι΄αυτό παλεύουμε και δε θα σταματήσουμε αν δε γίνει”, ανέφερε η ηθοποιός

Η ανάρτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου απαντάει με θάρρος στο «γιατί τώρα»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News