Η Paris Hilton αποφάσισε πως θέλει να αφήσει πίσω της την ψυχή του party! Ήρθε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να μας αποκαλύψει ποια πραγματικά είναι. Αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών και παρουσιάστηκε στο αμερικάνικο Κογκρέσο μιλώντας ανοιχτά για την κατάσταση των ιδρυμάτων κι όσα βίωσε εκείνη σαν παιδί και «προβληματική έφηβη».

Η Paris Hilton μάχεται και υποστηρίζει τη νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρυματικές συνθήκες και μάλιστα η πρότασή της μεταφέρθηκε μέχρι το Capitol Hill την Τετάρτη, 20/10, ζητώντας από τους νομοθέτες να υποστηρίξουν τα δικαιώματα και την ευημερία των νέων που εγγράφονται σε κέντρα θεραπείας εφήβων.

Ομιλία Paris Hilton στο Κογκρέσο: Μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών:

«Κάθε μέρα στις ΗΠΑ, παιδιά που ζουν σε κέντρα φροντίδας υπόκεινται σε συναισθηματική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση», είπε. «Η ομοσπονδιακή νομοθεσία και η χρηματοδότηση είναι αναγκαίες, για να γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις και ανάληψη ευθυνών».

Το ταξίδι της στην Ουάσινγκτον έρχεται μετά από μια επιτυχημένη εκστρατεία στη Γιούτα που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή ενός νέου νόμου με ρυθμίσεις που αφορούν τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν εφήβους με προβλήματα συμπεριφοράς και ψυχικής υγείας.

Ο νόμος απαγορεύει στα κέντρα θεραπείας να χρησιμοποιούν καταστολή ή μηχανικούς περιορισμούς χωρίς προηγούμενη άδεια. Τα κέντρα υποχρεούνται, επίσης, να το τεκμηριώνουν όταν χρησιμοποιούνται περιορισμοί.

Η επιχειρηματίας πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη με την εκπρόσωπο Ro Khanna, D-Calif., Και την Caroline Cole, μια γυναίκα που ήταν, επίσης, εγγεγραμμένη στο παρελθόν σε μια παρόμοια μονάδα και ίδρυμα.

«Σήμερα, έρχομαι εδώ όχι ως Paris Hilton αλλά ως επιζών», με αυτή τη φράση ξεκίνησε την αγόρευσή της.

«Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει έναν κόσμο όπου όλοι οι νέοι θα έχουν την υποστήριξη και την ευκαιρία που χρειάζονται για να θεραπευτούν, να ευδοκιμήσουν και όχι απλώς να επιβιώσουν», συνέχισε.

Η Hilton κατέθεσε στους νομοθέτες της πολιτείας νωρίτερα φέτος ότι κακοποιήθηκε ψυχικά και σωματικά ενώ φοιτούσε σε ένα οικοτροφείο στη Γιούτα, όπου είπε ότι τα μέλη του προσωπικού την κακοποίησαν.

Η Paris Hilton μιλά ανοιχτά, πλέον, για τη δική της κακοποίηση. Μία κακοποίηση που οι γονείς της επέλεξαν, στήριξαν και ενίσχυσαν οικονομικά, με στόχο να «διορθώσουν» το παιδί τους.

«Μου υποσχέθηκαν ότι η λεγόμενη σκληρή αγάπη θα με έκανε καλά και πως το να με στείλουν στην άλλη άκρη της χώρας, ήταν ο μόνος τρόπος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. «Με φίμωναν, με χαστούκιζαν στο πρόσωπο, άνδρες εργαζόμενοι με έβλεπαν να κάνω ντους λέγοντάς μου χυδαίους χαρακτηρισμούς, με ανάγκαζαν να παίρνω φάρμακα χωρίς διάγνωση γιατρού, δεν πήγα κανονικά σχολείο, μπήκα στην απομόνωση γεμάτη γρατζουνιές, καλυμμένη με αίμα και τόσα ακόμη».

Ο καθημερινός «μαραθώνιος» των σωματείων-μελών του Μαζί για το Παιδί και η στήριξη στα παιδιά σε ανάγκη

Στο βιογραφικό της ντοκιμαντέρ, «This is Paris», που δημοσιεύτηκε στο YouTube, οι ειδικοί και η οικογένειά της μιλούν για τον χρόνο που οδήγησε στην εγγραφή της στο σχολείο Provo Canyon. Η Paris ξεκινά την ιστορία μιλώντας για τα επιχειρηματικά της εγχειρήματα πριν μιλήσει για το παρελθόν της, το οποίο περιελάμβανε τη μετακόμισή της στη Νέα Υόρκη.

Παραδέχεται ότι έβγαινε αργά το βράδυ, έκανε πάρτι σε κλαμπ ενώ ήταν ακόμα στο λύκειο. «Επιτέλους, κατάφερα να την κλείσω στο δωμάτιο», δήλωσε η μητέρα της, Kathy Hilton. «Φοβόμουν ότι θα μπορούσαν να την απαγάγουν. Ο φόβος για μένα είναι το πιο δυνατό συναίσθημα που υπάρχει».

Η Kathy δήλωσε ότι ήταν λάθος να μετακομίσει στο Big Apple εκείνη την εποχή, με βάση τη συμπεριφορά της κόρης της που ένιωθε ότι ήταν επικίνδυνη. «Πρέπει να τη σώσω από εδώ», είπε η Kathy για την απόφασή της να στείλει την κόρη της μακριά από την πόλη.

Μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ της, η Paris χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ευαισθητοποιήσει και να ξεκινήσει μια αναφορά για το κλείσιμο του ιδρύματος όπου την έστειλαν οι γονείς της. Συμμετείχε, επίσης, σε μια συγκέντρωση τον Οκτώβριο του 2020 στο Provo της Γιούτα, όπου επανέλαβε τους ισχυρισμούς της κατά του ιδρύματος.

Μια μέρα για όλα τα παιδιά του κόσμου!

Κι αν τα παραπάνω είναι ανατριχιαστικά, ας σκεφτούμε ότι μεταξύ 2000 και 2015, πάνω από 80 παιδιά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της διαβίωσής τους σε τέτοια κέντρα φροντίδας – από στραγγαλισμό, ασιτία και αυτοκτονία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News