Μία δημοσιογράφος στη Νέα Ζηλανδία έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος με παραδοσιακό τατουάζ στο πρόσωπο που παρουσίασε εκπομπή ειδήσεων σε primetime ζώνη. Οι φωτογραφίες της δημοσιογράφου έγιναν viral, κέρδισαν πολλές καρδιές και likes στο διαδίκτυο, ενώ ο κόσμος τονίζει διαρκώς πόση μεγάλη «σημασία έχει η εκπροσώπηση».

Η Oriini Kaipara, 37 ετών, που έχει ένα έθνικ τατουάζ στο πηγούνι που φορούσαν γυναίκες Μαορί και ονομάζεται moko kauae, παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Newshub Live στις 18:00 τη Δευτέρα, 27/12. Η Kaipara, η οποία συμπληρώνει τους κεντρικούς παρουσιαστές της απογευματινής εκπομπής Newshub Live, δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο κύμα στο διαδίκτυο με ανθρώπους που ζητούσαν να γίνει η πρώτη γυναίκα Μαορί με moko kauae που παρουσιάζει ειδήσεις στην τηλεόραση.

Δημοσιογράφος με τατουάζ στο πρόσωπο γράφει ιστορία στη Νέα Ζηλανδία

Ανακοινώνοντας τη σημαντική εξέλιξη στο Instagram, η Kaipara μοιράστηκε μερικά αποσπάσματα από το γραφείο της στο Discovery Network, που κατέχει το Newshub and Three.

Η Kaipara εξήγησε ότι έκανε το τατουάζ το 2017 αφού ένα τεστ DNA αποκάλυψε ότι ήταν 100% Μαορί. Το moko kauae αντιπροσωπεύει μια ιεροτελεστία μετάβασης, που σηματοδοτεί το πέρασμα μεταξύ του κοριτσιού και της ενηλικίωσης και συμβολίζει μια προσωπική διαδικασία μεταμόρφωσης.

Η δημοσιογράφος έφυγε από το TVNZ και μεταφέρθηκε στο Three τον Μάιο, για να αναλάβει μόνιμο ρόλο παρουσίασης στο Newshub Live στις 4.30 μ.μ. «Είναι πραγματικά συναρπαστικό. Το απολαμβάνω πραγματικά», είπε η Kaipara στο Stuff μετά τις εμφανίσεις της για τα Χριστούγεννα και την Boxing Day. «Δεν έχω μείνει άφωνη, αλλά είναι κάτι συνταρακτικό. Είμαι περήφανη για το πόσο μακριά έχω φτάσει στο να μπορώ να παρουσιαστώ στις 18:00 αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ελπίζοντας να βρει μια μόνιμη θέση στο prime-time show.

«Έχουμε μια καλή ομάδα στο Newshub, δεν νιώθω την πίεση όπως παλιά όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά στη δημοσιογραφία.»

Η δημοσιογράφος, με καταγωγή Tūhoe, Ngāti Awa, Tūwharetoa και Ngāti Rangitihi, χρησιμοποιεί το Te Reo, μια δημοφιλή γλώσσα που ομιλείται από τους Μαορί. «Ανυπομονώ να οδηγήσω την αποτελεσματική και θετική αλλαγή όπου τα ζητήματα και τα ενδιαφέροντα των Μαορί μεταφέρονται με σεβασμό και αναμεταδίδονται στις πλατφόρμες μας – όπου οι φωνές και οι ιστορίες μας λέγονται δίκαια, με ακρίβεια και αντικειμενικά», δήλωσε η Kaipara στο NZ Herald μετά την ένταξή της στο δίκτυο Discovery τον Μάιο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News