Σήμερα, Κυριακή 11/10/2020, με αφορμή την Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού, οι Meghan Markle, Πρίγκιπας Harry και Malala Yousafzai κάνουν το πρώτο βήμα για την εκπαίδευση των γυναικών.

Meghan Markle, Πρίγκιπας Harry και Malala Yousafzai για την εκπαίδευση των γυναικών

Η 23χρονη Malala Yousafzai ξεκίνησε να μιλάει από πολύ νεαρή ηλικία για τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση και στα 15 της δέχτηκε δολοφονική επίθεση για την ακτιβιστική της δράση. Ωστόσο αυτό δεν την έκανε να τα παρατήσει και έτσι σήμερα μιλάμε για το δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ που πρόκειται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την εκπαίδευση των γυναικών.

Για τη Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού θα παραστούν σε μία ζωντανή διαδικτυακή ομιλία. Η συζήτηση, η οποία θα μεταδοθεί μέσω του YouTube και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Malala Fund, θα δείξει τους τρεις τους «να αναλύουν τα εμπόδια που συναντούν 130 εκατομμύρια κορίτσια να πάνε στο σχολείο και γιατί είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε κοριτσιού στη μάθηση» όπως έχει χαρακτηριστικά αναφερθεί. Η ομιλία θα λάβει χώρα σήμερα, Κυριακή 11/10/2020 στις 18:00 το απόγευμα.

Εδώ θα μπορέσεις να δεις τη ζωντανή μετάδοση:

Η Malala Yousafzai το 2013 πήρε το Βραβείο Ζαχάρωφ, που της απονεμήθηκε, όπως επίσης ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης το οποίο πήρε τελικά το 2014 για τον αγώνα της για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Έτσι αποτελεί το νεότερο κάτοχο βραβείου Νόμπελ στον κόσμο. Αργότερα η ίδια σε συνεργασία με τον πατέρα της λειτούργησε το Malala Fund.

Αντίστοιχα η Meghan Markle ξεκίνησε να μιλάει για τα δικαιώματα των γυναικών σε ηλικία 11 χρόνων. Έστειλε επιστολή σε εταιρεία για να αλλάξει τη διαφήμιση για ένα απορρυπαντικό πιάτων. Η ίδια μάλιστα έχει πει χαρακτηριστικά στην πρώτη της περιοδεία ως μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο Πανεπιστήμιο του Νοτίου Ειρηνικού στη Σούβα των Φίτζι:

Θα πρέπει να δοθεί σε όλους η ευκαιρία να λάβουν την εκπαίδευση που επιθυμούν, αλλά κυρίως η εκπαίδευση που έχουν το δικαίωμα να λάβουν. Και για τις γυναίκες και τα κορίτσια στις αναπτυσσόμενες χώρες, αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Όταν τα κορίτσια έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτύχουν, μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτο μέλλον, όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για όλους γύρω τους. Και ενώ έχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλούς τομείς σε όλη την Κοινοπολιτεία, υπάρχει πάντα περιθώριο να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στην επόμενη γενιά των νέων ενηλίκων, και ειδικά για τις νέες γυναίκες

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News