Η Naomi Osaka αποχώρησε απ’ το Roland Garros, όπως ανακοίνωσε η ίδια, ενώ στην ανακοίνωσή της επικαλείται όσα έγιναν μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα. Τη στιγμή που απειλείται με αποκλεισμό απ’ όλες τις διοργανώσεις, εμείς σεβόμαστε και θαυμάζουμε τη δύναμή της.

Θυμίζουμε ότι η Osaka είχε αρνηθεί να μιλήσει στους εκπροσώπους Τύπου, έτσι τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 15.000 δολαρίων. Οι διοργανωτές επιχείρησαν να της αλλάξουν γνώμη, απειλώντας την μάλιστα ότι μπορεί να αποκλειστεί απ’ τα προσεχή τουρνουά.

Η 23χρονη, όμως, ανακοίωνωσε ότι αποχωρεί απ’ το Roland Garros, λέγοντας ότι στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με την κατάθλιψη.

Όπως έγραψε στο Twitter, φοράει ακουστικά που την βοηθούν να αντιμετωπίζει το άγχος της και στο Παρίσι ένιωσε ότι είναι ευάλωτη, γι’ αυτό δεν θέλησε να μιλήσει στον Τύπο, καθώς νιώθει πολύ αγχωμένη όταν μιλάει δημόσια. Παράλληλα, έκλεισε το μήνυμά της λέγοντας ότι θέλει να συζητήσει σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση με την ψυχική υγεία των αθλητών.

Δεν φανταζόμουν ότι θα συμβούν όλα αυτά, μέχρι πριν από μερικές ημέρες. Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να αποχωρήσω, ώστε όλοι να συγκεντρωθούν στο τένις που παίζεται στο Παρίσι. Η αλήθεια είναι ότι πάλεψα για μεγάλα διαστήματα με την κατάθλιψη από το US Open 2018 κι έπειτα, πέρασα δύσκολα και όσοι με γνωρίζουν, όσοι με παρακολουθούν, με βλέπουν να φοράω ακουστικά που με βοηθούν να αντιμετωπίσω το άγχος μου. Αν και οι δημοσιογράφοι ήταν πάντα ευγενικοί απέναντί μου, και ζητώ συγγνώμη για όσους πλήγωσα, δεν αισθάνομαι καλά να μιλάω δημόσια, με πιάνει τεράστιο άγχος πριν έρθω σε επαφή με τα media. Εδώ στο Παρίσι ένιωσα ευάλωτη και γι’ αυτό ήθελα να αποφύγω τις συνεντεύξεις. Θα μείνω για λίγο καιρό μακριά από τα κορτ και όταν έρθει η ώρα, θέλω να συζητήσω για να βρεθούν λύσεις ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση για τους αθλητές, τον Τύπο και τους οπαδούς. Θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα

Η Naomi Osaka έβαλε πάνω απ’ όλα την ψυχική της υγεία, εξηγώντας με πολύ απλά λόγια γιατί δεν είναι σε θέση να μιλήσει στον Τύπο. Κι αυτό δεν θα έπρεπε να εξοργίζει κανέναν. Θα έπρεπε να γίνεται σεβαστό και μάλιστα να την θαυμάζουμε που δεν φοβάται να μιλήσει για το πόσο ευάλωτη είναι.

Αν το να βάλει μια αθλήτρια ως προτεραιότητα την ψυχική της υγεία είναι ικανό να την αποκλείσει από άλλα τουρνουά, τότε λυπάμαι, αλλά θα έπρεπε να ντρεπόμαστε.

Θυμίζουμε ότι η Osaka σε προηγούμενο τουρνουά είχε εμφανιστεί πριν τον αγώνα με μάσκα με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News