Η Δούκισσα του Sussex έκλεισε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς podcast της και αποχαιρέτησε το κοινό της με ένα αιχμηρό απόσπασμα από ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Η Δούκισσα του Sussex έδωσε ένα τέλος για την πρώτη σεζόν του Archetypes, κατά τη διάρκεια του οποίου μίλησε με δεκάδες καλεσμένους για την ισότητα των φύλων και συλλογίστηκε την έννοια των στερεοτύπων που επηρεάζουν τις γυναίκες.

Archetypes: Πώς ο πρίγκιπας Harry ενέπνευσε την Meghan στο τελευταίο και σημαντικότερο επεισόδιο του podcast της;

Meghan Markle – Ποίημα Χριστιανόπουλου: Ποιον στίχο χρησιμοποίησε;

«Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε; Όμως ξεχάσατε πώς ήμουν σπόρος». Πρόκειται για έναν στίχο του Έλληνα ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου που η Δούκισσα της Sussex χρησιμοποίησε για να κάνει ένα αιχμηρό σχόλιο στο φινάλε του podcast της για το Spotify.

«Πολύ καιρό πριν, άκουσα μια φράση, που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Επειδή μιλάμε για ταμπέλες και κουτάκια, στα οποία ίσως προσπαθήσουν να σας στριμώξουν όπως και ρόλους ή στερεότυπα που σας αποδίδονται και δεν ταιριάζουν απόλυτα στο άτομο που είστε, αυτή είναι η φράση με την οποία ήθελα να σας αφήσω», είπε για τον στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Και πρόσθεσε: «Συνέχισε να εξελίσσεσαι φίλε μου και θα σε δω στην απέναντι πλευρά. Όπως πάντα, είμαι η Meghan». 

Meghan Markle ποίημα Χριστιανόπουλου
JEREMY SELWYN – WPA POOL/GETTY

Με τίτλο «Man-ifesting a Cultural Shift» το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν το πρώτο στο οποίο ακούστηκαν αντρικές φωνές. Οι καλεσμένοι της μίλησαν για το πώς νιώθουν οι άντρες για τα στερεότυπα και τις ταμπέλες που κρατούν τις γυναίκες πίσω, ενώ αποκάλυψε πως δεν ήταν δική της ιδέα, αλλά του συζύγου της πρίγκιπα Harry, να συμπεριλάβει και την ανδρική οπτική.

«Αν έχετε παρακολουθήσει τα τελευταία 11 επεισόδια, θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν έχετε ακούσει σχεδόν καμία αντρική φωνή. Θα μπορούσα να πω, μάλιστα, ότι αυτή η εκπομπή έχει αποκλειστικά γυναικείες φωνές», δήλωσε η Meghan. «Και πράγματι, έτσι οραματιζόμουν την εκπομπή μου. Ήταν σημαντικό για εμάς τις γυναίκες να έχουμε έναν χώρο για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας. Να ακουστούμε. Και να μας κατανοήσουν».

Όσο για το μέλλον του podcast Archetypes, οι fans ελπίζουν για μια δεύτερη σεζόν που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αν και η Meghan Markle ανέφερε ότι η πλατφόρμα ήταν θετική.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News