Σαν γνωστός list maker που είμαι, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου τη λίστα με τα πράγματα που μαθαίνεις μεγαλώνοντας και καθώς τα κάνεις εξελίσσεσαι και γίνεσαι καλύτερος. Κάποια έχουν περισσότερο νόημα άλλα λιγότερα.

Η λίστα με τα πράγματα που μαθαίνεις μεγαλώνοντας

 1. Μαθαίνεις να μαγειρεύεις! Μπορεί το πρώτο φαγητό που έφτιαξες να ήταν αυγό και μακαρόνια, όμως η μαγειρική είναι ένα σκιλ που καθώς μεγαλώνεις γίνεσαι καλύτερος σε αυτή.
 2. Το να φροντίζεις στο να είναι το σπίτι καθαρό και οργανωμένο. Το έχεις κάνει τόσες φορές που πια ξέρεις ή θα έπρεπε να ξέρεις πού πάει κάθε πράγμα και πόσο χρόνο θα σου πάρει να το καθαρίσεις. Ακόμα και αν έχεις βοήθεια για την καθαριότητα του σπιτιού και πάλι το βασικό είναι να βρεις την μέθοδο να το κρατάς καθαρό και συγυρισμένο ξοδεύοντας όσο λιγότερο χρόνο.
 3. Μεγαλώνοντας συνήθως καταφέρνουμε να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής, τα αρνητικά συναισθήματα και όσα όταν είμαστε μικρότεροι ήταν πραγματικές προκλήσεις.
 4. Μαθαίνεις με ποιον τρόπο πρέπει να τραφείς και να γυμναστείς ώστε να χάσεις βάρος. Με σκοπό να θραφείς, να είσαι υγιής με ένα σφιχτό κορμί.
 5. Μαθαίνεις ποιος τύπος-χρώματα-στιλ, σου ταιριάζει. Αν σου πάνε τα γήινα χρώματα επενδύεις σε τέτοια κομμάτια και δεν φοράς για παράδειγμα έντονα κόκκινα που μπορεί να μην σου ταιριάζουν.
 6. Μαθαίνεις να «Πουλάς» καλύτερα τον εαυτό σου ρίχνοντας φως στα δυνατά σου σημεία και αποσιωπώντας τα αδύνατα.
 7. Ακόμα καλύτερα καθώς μεγαλώνεις βλέπεις τα σημεία του εαυτού σου που χρειάζονται βελτίωση και παύεις πια να τα κρύβεις κάτω από το χαλί.
 8. Γίνεσαι καλύτερος σε οτιδήποτε αφιερώσεις το χρόνο και την ενέργειά σου. Είτε αυτό λέγεται χόμπι, είτε λέγεται δουλειά, είτε σχέσεις.
 9. Μεγαλώνοντας τις περισσότερες φορές μαθαίνεις να σε αγαπάς γι’αυτό που είσαι αφού πρώτα σε γνωρίσεις. Δεν βασίζεσαι πια σε αυτά που πιστεύουν οι άλλοι για σένα.
 10. Εξασκείς την ευγένεια. Κάποιες προσωπικότητες είναι γεννημένες αγγελικές φυσιογνωμίες, όμως καθώς μεγαλώνεις θα ξέρεις ότι η ευγένεια είναι αυτή που ανοίγει τις πόρτες και όχι οι φωνές και οι κακοί τρόποι.
 11. Μαθαίνεις να μην συμβιβάζεσαι για τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζεις.
 12. Μαθαίνεις να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου και να προσελκύεις κοντά σου αυτό που θες και ΟΧΙ αυτό που δεν θες!
 13. Μαθαίνεις να αναλαμβάνεις την ευθύνη! Και αυτό το καταφέρνεις όταν μεγαλώνεις!
ζώδια (07/01/2023)
Pixabay

The art of growing

Είναι μια τέχνη του να μεγαλώνεις και να μεγαλώνεις σωστά. Βελτιωνόμαστε καθημερινά σε ό,τι δώσουμε την ενέργειά μας. Αυτή είναι μια λίστα αλλά μπορεί να φτάσει πολύ μακριά, ανάλογα μέχρι πού θες να εμβαθύνεις και μέχρι πού θες να εργαστείς με τον εαυτό σου. Το σίγουρο είναι ότι όπου δώσεις χρόνο και ενέργεια θα γίνεις καλύτερος.

Τι θα γινόταν αν ξεκινούσες σήμερα; Το μυστικό για να κάνεις πραγματικότητα όλα όσα ονειρευόσουν

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News