Η Jennifer Lawrence μιλάει για τις εκτρώσεις, την προσωπική της εμπειρία σε αυτό το θέμα, καθώς και για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ανατρέψει τον νόμο Roe εναντίον Wade. Για άλλη μία φορά, η αγαπημένη μας ηθοποιός τα λέει όπως πρέπει!

Η σταρ αποκάλυψε ότι «σκόπευε 100% να κάνει έκτρωση» στις αρχές των 20 της, αλλά υπέστη αποβολή. Δήλωσε, επίσης, ότι είχε μια δεύτερη αποβολή στα γυρίσματα της ταινίας Don’t Look Up.

Jennifer Lawrence για αμβλώσεις: «Δεν μπορώ πια να τα βάζω με ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω πολιτικά»

Η Lawrence, η οποία είναι τώρα μανούλα, είπε ότι η απόφαση να ανατραπεί ο νόμος Roe εναντίον Wade την έχει «εξοργίσει», καθώς σκέφτεται όλους τους ανθρώπους – ειδικά τους νέους – των οποίων οι επιλογές είναι πλέον περιορισμένες.

«Θυμάμαι ένα εκατομμύριο φορές να το σκεφτόμουν ενώ ήμουν έγκυος. Σκεφτόμουν τα πράγματα που συνέβαιναν στο σώμα μου. Και είχα μια υπέροχη εγκυμοσύνη. Ήμουν τυχερή για την εγκυμοσύνη που είχα. Αλλά κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μου ήταν διαφορετικό. Και μερικές φορές μου ερχόταν στο μυαλό: Κι αν αναγκαζόμουν να κάνω κάτι τέτοιο;» αναρωτήθηκε η ηθοποιός.

«Είναι πολύ προσωπικό για την ύπαρξη μιας γυναίκας να βλέπει άντρες να συζητούν για τις μήτρες όταν εκείνοι δεν μπορούν να βρουν καν πού είναι η κλειτορίδα», πρόσθεσε.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία μεγάλωσε στο Κεντάκι σε μία συντηρητική οικογένεια, είπε σε συνέντευξή της στη Vogue ότι της ήταν πολύ δύσκολο να τα βγάλει πέρα με τις αυστηρές πολιτικές στάσεις της οικογένειά της σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών.

«Δεν μπορώ πια να τα βάζω με ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω πολιτικά. Ζεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πρέπει να είσαι πολιτικοποιημένος. Είναι πολύ τραγικό. Η πολιτική σκοτώνει ανθρώπους κι εμείς δεν κάνουμε τίποτα γι’ αυτό», δήλωσε η Jennifer Lawrence.

«Δεν θέλω να υποτιμήσω την οικογένειά μου, αλλά ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε παρόμοια θέση με εμένα», πρόσθεσε. «Πώς θα μπορούσες να μεγαλώσεις μια κόρη και να πιστέψεις ότι δεν της αξίζει η ισότητα; Πώς;»

Η Lawrence έχει εκφράσει πολλές φορές τη στάση της υπέρ της επιλογής και την υποστήριξή της στα δικαιώματα των αμβλώσεων.

Πέρυσι, παρακολούθησε το Rally for Abortion Justice στην Ουάσιγκτον, κρατώντας μια ταμπέλα που έγραφε: «Οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι ελεύθερες αν δεν ελέγχουν το σώμα τους».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News