Τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι πως περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους από ό,τι πριν από το 2020, επομένως όλο και περισσότεροι επιθυμούν μία αλλαγή στην διακόσμησή του σπιτιού τους. Ενώ ο γενικός και εμπειρικός κανόνας της εσωτερικής διακόσμησης είναι να επιλέγεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να αντλείς έμπνευση από τις πιο δημοφιλείς τάσεις για διακόσμηση εσωτερικού χώρου για να διατηρείς τον χώρο σου μοντέρνο.

Το RentCafe, ένας ιστότοπος αναζήτησης διαμερισμάτων σε εθνικό επίπεδο, πήγε στο Google για να ανακαλύψει τις τάσεις εσωτερικής διακόσμησης με τις περισσότερες αναζητήσεις που πρόκειται να κυριαρχήσουν το 2022. Μπορείς, λοιπόν, να συμβουλευτείς το συγκεκριμένο άρθρο είτε ψάχνεις ιδέες για να ανανεώσεις τον προσωπικό σου χώρο, είτε επιθυμείς να ανακαινίσεις τον χώρο που νοικιάζεις.

“Πώς να καθαρίσω…”: Απαντάμε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για καθάρισμα στο google

Τα trends εσωτερικής διακόσμησης που θα σε εμπνεύσουν για αλλαγές

Το Japandi design, ένας συνδυασμός ιαπωνικού και σκανδιναβικού σχεδιασμού που ενσωματώνει ουδέτερες χρωματικές παλέτες και απαλές υφές για να δημιουργήσει ένα ήρεμο περιβάλλον, έχει σημειώσει αύξηση 1217% στις αναζητήσεις σε διάστημα 12 μηνών.

Ο μαξιμαλισμός πρόκειται επίσης να κυριαρχήσει φέτος, με τις αναζητήσεις να αυξάνονται κατά 112%. Το τολμηρό, εκλεκτικό στυλ συνήθως περιλαμβάνει έντονα χρώματα, άφθονη υφή, αξεσουάρ και τέχνη στους τοίχους.

Puerto Rico Sunshine: Το νέο χρώμα της Pantone σε ταξιδεύει σε ειδυλλιακά τοπία – Όλα τα μυστικά για να το εντάξεις στην διακόσμησή σου

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι οι τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού του 2022 κλίνουν περισσότερο προς εκείνες που διαδόθηκαν από τη Gen Z και την αισθητική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με το cottagecore και το dark academia να βλέπουν μια απότομη αύξηση στις αναζητήσεις στο Google — οι αναζητήσεις cottagecore αυξάνονται κατά 132%, ενώ οι αναζητήσεις των dark academia έχουν αυξηθεί κατά 405%.

Η τάση grandmillennial, η οποία έχει 217% αύξηση στις αναζητήσεις, είναι ένα άλλο εξαιρετικά δημοφιλές στυλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με το hashtag #grandmillennial στο TikTok μπορείς να βρεις πάνω από 6,3 εκατομμύρια βίντεο, που εμφανίζουν χρώματα και μοτίβα που, κάποτε, θα συνδεόταν αυστηρά με το σπίτι των παππούδων σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News