Καλεσμένη την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ήταν η Πόπη Τσαπανίδου στην Φαίη Σκορδά, μιλώντας για την επιστροφή της στον ΑΝΤ1, τα παιδιά της και παλιές στιγμές και αναμνήσεις από την τηλεόραση.

Υποδεχόμενη την Πόπη στο πλατό, η Φαίη Σκορδά δεν μπόρεσε να μην αναφερθεί στην επιστροφή της στην τηλεόραση και μάλιστα στον ΑΝΤ1, που ήταν και το πρώτο ιδιωτικό κανάλι, στο οποίο είχε εργαστεί η Πόπη, αλλά και στο γεγονός ότι είναι μία γυναίκα που μεγάλωσε μόνη της τρία παιδιά.

«Είναι πολλές που το κάνουνε, είμαι κι εγώ μία απ’ αυτές. Δεν είναι εύκολο, είναι μια μεγάλη πρόκληση να τα καταφέρεις, αλλά και μια μεγάλη ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά η Πόπη Τσαπανίδου στην Φαίη Σκορδά, ενώ συνέχισε λέγοντας πως νιώθεις ότι τα έχεις καταφέρει όταν ανεξαρτητοποιούνται και γίνονται ολοκληρωμένοι ενήλικες. Όπως ανέφερε, και οι τρεις κόρες της είναι ανεξάρτητες, έχουν τις ζωές τους, τις δουλειές τους, τα σπίτια τους και τότε είναι που λες τα κατάφερα ή δεν τα κατάφερα.

Εγώ λέω ότι τα κατάφερα, γιατί μου αρέσουν, δεν είναι σαν κι εμένα, μου μοιάζουν σε πολλά σημεία, αλλά είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, που μου αρέσει να κάνω παρέα μαζί τους. Και οι τρεις είναι διαφορετικές μεταξύ τους, αν και έχουν κοινά. Οι αξίες τους είναι κοινές, αλλά με μικρές διαφοροποιήσεις.

Η Πόπη δεν έκρυψε πως, όταν τα παιδιά της ήταν πιο μικρά, ήταν ενοχική. «Ό,τι ανασφάλεια έχουμε είναι από πράγματα που έχουν γίνει και από τους γονείς» είπε, ενώ συνέχισε λέγοντας «Όταν μεγάλωνα εγώ τις μικρές οι απαιτήσεις ήταν πολύ διαφορετικές και το κοινωνικό πλαίσιο άλλο, και σήμερα απαιτεί η ζωή να φέρονται σαν ενήλικες με άλλα δεδομένα. Οι βασικές αξίες δεν αλλάζουν, αλλά κάποιες προτεραιότητες ναι».

«Ο άνδρας υπήρχε πάντα σαν στόχος ζωής, ήθελα πάντα να κάνω μια σχέση σαν κι αυτή που είχαν η μαμά μου κι ο μπαμπάς μου που ήτανε μαζί για πάντα.» Όμως, στην πραγματικότητα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, όπως εξήγησε η Πόπη που ανέφερε «Τώρα είμαι αρκετά τυχερή που βρίσκομαι μ’ έναν άνθρωπο που τα έχει όλα σωστά και είναι όπως πρέπει για μένα».

Λίγο μετά on air της εκπομπής προβλήθηκε ένα απόσπασμα από τα πρώτα χρόνια της Πόπης στην τηλεόραση με την ίδια να συγκινείται ιδιαίτερα, μιλώντας και με την Φαίη. Στο βίντεο βλέπουμε τον Τέρενς Κουίκ να την επαινεί για το ρεπορτάζ της στον αέρα του δελτίου και αμέσως μετά την ίδια – μη γνωρίζοντας ότι η κάμερα γράφει ακόμα – να πανηγυρίζει αυθόρμητα.

Κλαίω διότι με πήγε σε χρόνια που ξεκινούσα στην τηλεόραση και είχα να μεγαλώσω παιδιά, που τότε ήταν μηνών, και έπρεπε να κάνω καριέρα για να μπορέσω να τα μεγαλώσω. Και σε μια ηλικία που το να πας παραπάνω στη δουλειά είναι απίστευτα δύσκολο. Είσαι παιδί. Πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς. Όταν λοιπόν, είχε παίξει αυτό το βίντεο, έπειτα από λίγο καιρό είχε κυκλοφορήσει σε μια εκπομπή. Το πόσο είχα ντραπεί. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Είναι η πρώτη φορά που το βλέπω έπειτα από τριάντα χρόνια. Για δεκάδες χρόνια ήθελα να ανοίξει η γη και να καταπιεί όποιον μιλάει γι’αυτό το βίντεο. Το θεωρούσα ντροπή. Μου το στέλνει λοιπόν η κόρη μου πριν από λίγες μέρες. Δεν το είδα ποτέ. Της λέω “τι μου το στέλνεις;” και μου λέει “γιατί; είναι τόσο χαριτωμένο”. Τώρα που το είδα, ήρθα αντιμέτωπη με τον “εφιάλτη” και σκέφτηκα ότι με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσα και σήμερα που είμαι 53 και τα έχω ζήσει όλα. Χαίρομαι τόσο πολύ και τόσο παιδικά τα πάντα μέχρι σήμερα.

Τέλος, η Πόπη μίλησε και για την επιστροφή της στον ΑΝΤ1, αναφερόμενη στο πόσο σημαντικό είναι να ακούγονται διαφορετικές απόψεις, ενώ τόνισε πως της αρέσει πολύ να ακούει άλλες απόψεις, αφού την δική της την γνωρίζει ήδη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News