Ήρθε επιτέλους αυτή η στιγμή του χρόνου, με το δέντρο στο Σύνταγμα να τοποθετείται και να φωταγωγείται, αλλάζοντας όλη την όψη του κεντρικότερου σημείου της Αθήνας.

Το 21 μέτρων έλατο, που ήρθε από το Καρπενήσι, φωτίστηκε με 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμήθηκε με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια. Πρόκειται για αναβαθμισμένο και οικολογικό εορταστικό διάκοσμο, με χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης λαμπάκια. Η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει αντικαταστήσει τον φωτισμό της πόλης με led, τα οποία εξοικονομούν έως και 80% ρεύμα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σηματοδοτείται και η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων. 30 χριστουγεννιάτικα δέντρα αναμένεται να στηθούν σε επιλεγμένες γειτονιές της Αθήνας.

Εντυπωσιακά δέντρα και κατασκευές θα στολίσουν 35 πλατείες και στις επτά δημοτικές κοινότητες, ενώ τη λαμπερή εικόνα της Αθήνας, θα συμπληρώσουν οι εναέριες και επιστήλιες διακοσμητικές κατασκευές -συνολικά 6.000 στον αριθμό. Επίσης, οι κολώνες στους δρόμους διακοσμούνται με φωτοσωλήνες που το μήκος τους φτάνει τα 60 χλμ.

Δέντρο στο Σύνταγμα: Η στολισμένη Αθήνα από ψηλά

Πλέον, για περισσότερο από έναν μήνα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές γιορτινές εμπειρίες, στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News