Οι αναρτήσεις της Ελεονώρας Μελέτη με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία στη χώρα μας συγκλονίζουν. Η πρώτη ανάρτηση αφορά ένα μπρελόκ μ’ ένα μήνυμα που της έδωσε ο πατέρας της και η δεύτερη είναι με μια φωτογραφία όπου κρατάει αγκαλιά την κόρη της.

Δες τις αναρτήσεις της Ελεονώρας Μελέτη:

«Το μπρελόκ που βλέπετε το έχει χαρίσει ο πατέρας μου σε εμένα. Είναι δικά του λόγια που τα χάραξε σε αυτό το μπρελόκ. Σκέφτηκα να το βάλω ως φωτογραφία στις σκέψεις μου γιατί είναι τα λόγια ενός άντρα που μεγάλωσε σε μια πιο «πατριαρχική» εποχή από τη σημερινή κ μια πιο «πατριαρχική κοινωνία από την σύγχρονη που ζούμε. Η μόνη γυναίκα στην οικογένεια του ήταν η μητέρα του. Η οποία λατρεύτηκε από τον πατέρα του. (παππού μου) κ τους γιους της. Άρα λογικά, ο μπαμπάς μου δεν θα έπρεπε να είναι κ αυτός ένα «πατριαρχικό» προϊόν? Δεν είναι όμως», έγραψε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στο πρώτο της post, στο οποίο θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σχετικά με τα στερεότυπα, εξηγώντας με απλό τρόπο πώς τα στερεότυπα είναι μεταδοτικά, διαιωνίζονται, μεταγγίζονται από γενιά σε γενιά και γι’ αυτό πρέπει να τα “χτυπήσουμε”.

Η σαπίλα της κοινωνίας είναι αποτέλεσμα της σκέψης κ της παιδείας των ανθρώπων

Από πότε το “χάλασε η φάση” αποτελεί αιτία γυναικοκτονίας;

Στη δεύτερή της ανάρτηση, η Ελεονώρα Μελέτη συνέχισε να μιλάει για τα στερεότυπα, ενώ δεν δίστασε να αναφέρει και τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό, ο οποίος είναι επίσης αποτέλεσμα πατριαρχικών στερεοτύπων. Στο post της εξηγεί πως έχουν χρέος όλοι οι γονείς -κοριτσιών και αγοριών- να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς στερεότυπα και μίλησε για την ανάγκη να είναι και οι γυναίκες πιο ενωμένες μεταξύ τους γιατί «οι γυναίκες αν ενωθούμε περισσότερο θα είμαστε καλύτερες. Και πιο δυνατές».

«Διαβάζω τελευταία πολλές συμβουλές προς τις μητέρες που μεγαλώνουν γιούς με αφορμή τις πολλαπλές γυναικοκτονίες, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως.

Να ξέρετε όμως πως τα στερεότυπα που έχουν οδηγήσει σε πατριαρχικές συμπεριφορές δεν αφορούν μόνο στις αγορομάνες, ή μόνο στα αγόρια. Όλοι, ανεξάρτητου φύλου, είτε έχετε παιδί είτε όχι, googlαρετε λίγο τον όρο «εσωτερικευμένο μισογυνισμό».

Γιατί κ αυτό είναι αποτέλεσμα πατριαρχικών στερεοτύπων, μόνο που το «κολλάμε» εμείς οι γυναίκες.

Πρέπει λίγο να δούμε κ αυτό, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους άδικους θανάτους που όμως έχουν ως αποστολή να ξεβράσουν όλα τα κοινωνικά αποστήματα.

Ο «εσωτερικευμένος μισογυνισμός» «παρτάρει» ανάμεσα μας.

Δυο ποστ πριν, με στηρίξατε για τα σχόλια τύπου «γριά» «μπάζο» «άσχημη» «χοντρή» «τεκνατζού» που έχω δεχτεί κατά καιρούς εδώ. Όχι μόνο εγώ. Όλοι. Όλες.

Σε τι σκέψεις θα μπαίνατε αν σας έλεγα πως τα σχόλια αυτά μου τα έχουν γράψει γυναίκες?

Κ σας λέω αλήθεια.

Τι θα σκεφτόσασταν αν μπαίνατε σε ένα φόρουμ για μαμάδες κ βλέπατε με τι μίσος αναφέρεται μια γυναίκα σε μια άλλη λόγω των διαφορετικών επιλογών τους ως προς το θηλασμό ή ακόμα κ στον τρόπο γέννας? ( φυσικό ή καισαρική)

Αν κρυφακούγατε πως σχολιάζεται μια γυναίκα με παραπάνω κιλά από μια άλλη?

Ας πάρουμε λοιπόν το μήνυμα από τους «άδικους» θανάτους όλοι μας! Για να μην είναι πια τόσο «άδικοι» αλλά ας έχουν οδηγήσει στον ακρωτηριασμό της κοινωνικής γάγγραινας που αφορά σε όλους!

Γιατί κ εμείς οι «κοριτσομάνες» έχουμε χρέος να μάθουμε στα κορίτσια μας να αγαπούν κ να σέβονται τον εαυτό τους, τις άλλες γυναίκες, τους άντρες, όλα τα φύλα.

Κ να δείχνουν αλληλεγγύη για τα υπόλοιπα θηλυκά. Κ ενότητα. Κ στήριξη. Κ εμπιστοσύνη. Κ αγάπη. Κ αποδοχή.

Γιατί οι γυναίκες αν ενωθούμε περισσότερο θα είμαστε καλύτερες. Κ πιο δυνατές.

Οι άνθρωποι αν ενωθούμε θα είμαστε καλύτεροι κ πιο δυνατοί».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News